Mit szóltok hozzá, hogy újabb történelmi mélypontra süllyedt a születésszám? Eszerint a Fidesz családtámogatásai mégsem működnek?
Megjegyzem miért is működnének? Régebben meg tudtad venni az ingatlant a családalapításhoz saját pénzből, most annyi változott hogy az a pénz már csak egy önerőre elég, viszont horror magas hitelt tudsz mellé felvenni, aminek egy részét talán elengedik majd valaha a sokadik gyerek után.
Nem tudom ez miért motiválná a fiatalokat gyerekvállalásra. Eleve van egy ilyen vezérelv, hogy csak akar vállalunk gyereket hogy ha már megvan a SAJÁT lakás, ami nem azt jelenti hogy még 30 évig a banké és törlesztőt kell fizetni. Hanem azt hogy hitelmentes.
Szóval ilyen szempontból azt lehet mondani, hogy a mai fiatalok felelősségteljesen, hogy pucér seggre nem vállalnak gyereket.
A Fidesz miből gondolta, hogy a hitelcsapda majd meghozza a fiatalok kedvét a gyerekvállaláshoz?
Hazugság, hogy most 60 ezer körüli, 80 ezer fölött van.
Azt meg tudod mondani, hogy Gyurcsány idején mekkora volt a gyerekvállaló korú népesség (18-40 év) száma és mennyi most?
ma 13:56
Leírtam a számokat, nem tudom, mi rajtuk az ökörség.
A "darabszámot" meg felejtsd már el, leírtam az első válaszomban is, hogy több ember értelemszerűen több gyereket vállal kisebb gyerekvállallási kedv esetén is, ezért van a születészSZÁMban csökkenés. A termékenység azonban javult az előző két ciklusban (és egyszer Gyurcsány alatt is).
Szülnek gyereket a magyarok, csak külföldre ti szerencsétlenek.
Miért akarnám hogy magyar legyen a gyerekem ha ausztriai kórházban is megszületethet és sokkal jobb oktatást és fizetést kao majd itt? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!