Mit szóltok hozzá, hogy újabb történelmi mélypontra süllyedt a születésszám? Eszerint a Fidesz családtámogatásai mégsem működnek?
Megjegyzem miért is működnének? Régebben meg tudtad venni az ingatlant a családalapításhoz saját pénzből, most annyi változott hogy az a pénz már csak egy önerőre elég, viszont horror magas hitelt tudsz mellé felvenni, aminek egy részét talán elengedik majd valaha a sokadik gyerek után.
Nem tudom ez miért motiválná a fiatalokat gyerekvállalásra. Eleve van egy ilyen vezérelv, hogy csak akar vállalunk gyereket hogy ha már megvan a SAJÁT lakás, ami nem azt jelenti hogy még 30 évig a banké és törlesztőt kell fizetni. Hanem azt hogy hitelmentes.
Szóval ilyen szempontból azt lehet mondani, hogy a mai fiatalok felelősségteljesen, hogy pucér seggre nem vállalnak gyereket.
A Fidesz miből gondolta, hogy a hitelcsapda majd meghozza a fiatalok kedvét a gyerekvállaláshoz?
Én úgy érzem sosem működött, csak a közép gazdag rétegek szavazatvásárlásának tekinthető. A meglévő családok köszönik a kedvezményt de ettől több gyerek nem születik.
Eleve halott ötlet volt.
Egyébként szégyen hogy Orbán nem tudott ezen javítani még kicsit sem.
Mint már ezerszer kitárgyaltuk, az alacsony születésszám a korábbi alacsony termékenység következménye (kevesebb ember értelemszerűen kevesebb gyereket vállal).
A termékenység azonban minimálisan javult. Hogy ez minek köszönhető, arra több magyarázat is van, de én nem vagyok szakember. A számok viszont azt mutatják, hogy de, valami működik, ha csak kismértékben is.
egész nyugat-európában csökken a születés szám ez a normális!
ahol növekszik a születésszám az ázsia afrika és a c típusú embereknél azokat akarják ide telepíteni
A termékenységi arányszámot érdemes nézni, ebben javulás van Orbán óta.
Ugyanannyi születésszámot nyilván nem lehet elvárni, mint 20 évvel ezelőtt, amikor még nagyobb volt az ország lakossága, és kevésbé volt elöregedett a társadalom is.
A családtámogatási humbug, csak a felsőközéposztály ingyen pénzhez jutattására lett kitalálva, nem a születésszám emelésére
Ergo... A többség által befizetett adók igazságtalan átjátszása a felső 10-20% részére.
Amíg nem lesznek megfizethető lakások, és normális fizetések, nem fog emelkednia születésszám.
Ha pl Abbóla rengeteg pénzből megfizethető bérlakásokat építettek volna a fiataloknak sokkal több gyerek lenne.
A fidesznél aza helyzet, amit állítanak magukról annak mindig az ellenkezője igaz!
Pl keresztények, családbarátok, bevándorlásellenesek, "hagyák békén a gyerekeinket stb...
Erre mi a valóság? Pedofil tolvajok akik lopnak calnak hazudnak, és többet tesznek a migránsokért, külföldi úraikért minta magyar emberekért!
És a birkák erre a szektára szavaznak!
"Amíg nem lesznek megfizethető lakások, és normális fizetések, nem fog emelkednia születésszám."
Elvileg Nyugat-Európában normálisabb fizetések vannak, mégsincs ekkora születésszám sem.
Afrika meg a legnagyobb putri, és mégis ott születik a legtöbb gyerek.
Hogyan tudnád feloldani ezt az ellentmondást?
4.
gratulálok igen orbánnak sikerült annyira a saját rasszát elterjeszteni hogy már inkább ők szaporodnak nem a magyarok
Kigyűjtöttem kíváncsiságból a ciklusonkénti termékenységet, tessék:
1990-1993: 1,80
1994-1997: 1,51
1998-2001: 1,31
2002-2005: 1,29
2006-2009: 1,33 ----- JAVULÁS
2010-2013: 1,29
2014-2017: 1,46 ----- JAVULÁS
2018-2021: 1,53 ----- JAVULÁS
2022-2025: eddig 1,52
"gratulálok igen orbánnak sikerült annyira a saját rasszát elterjeszteni"
Melyik az a rassz konkrétan?
8-as
Mekkora ökörség.
Gyurcsány idején 98.000 gyerek született évente, most ilyen 60.000 körül.
Mikor volt nagyobb gyerekvállalási kedv?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!