Milyen választási törvény módosításokat vethet majd be a Fidesz, ami segíthet nekik a 2026-os győzelemben?
#33 A körzetmódosítás valóban lényeges változás, de a főváros lakossága folyamatosan csökken. Sokan költöznek ki az agglomerációba, bár állítólag a visszaköltözés is megkezdődött. Mindenesetre, ha egy egység lakosságállománya relatíve is csökken, akkor indokolt a körzetek, ill. a mandátumszám változtatása.
Ami a technikai módosításokat illeti: az automatikus újraszámolással sok vitát és időhúzást meg lehet takarítani; azt nem értem, lakcímkártya miért nem kell, bár ez inkább az önkori választásoknál érdekes; borítékra szerintem eddig sem volt szükség.
A kérdést szept. 7-én tették föl, amikor erről a tervről még nem tudtunk.
Ennek megfelelően kitartok amellett, amit #32-ként írtam, különös tekintettel a "demokratikus" pártokra.
"Ennek megfelelően kitartok amellett, amit #32-ként írtam, különös tekintettel a "demokratikus" pártokra."
Értem, hogy mit mondasz, de sajnos a kérdés valósággá vált és a fidesz most is úgy igazítja a szabályokat, hogy előnyösebb legyenek azok számukra. A körzetmódosításba is csak az elméleti szintig mentél bele, holott meglehet nézni, hogy az NVI ajánláshoz képest mi mindent változtattak ott ahol ez indokolatlan volt, ott viszont semmit, ahol törvényileg is indokolt lett volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!