Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik kiköltöztek egy jobb...

Akik kiköltöztek egy jobb élet reményében Nyugatra családdal, azoknak a gyerekeik tudnak magyarul, otthon magyarul beszélnek?

Figyelt kérdés

szept. 3. 23:45
A kérdező szavazást indított:
Igen, folyékonyan beszél a gyermekem magyarul aki kint él velem. Olvas ír is ha kell magyarul.
Kicsit akadozva akcentussal, de szépen beszél magyarul a gyerekem. Mindent ért magyarul.
Pár mondatot mond magyarul és zömében megérti a magyart ha hallja.
Egy két szó ragadt csak rá, nem beszél többet magyarul.
Egyáltalán nem beszél, nem is akartuk, hogy magyarul tudjon.
9 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem lakik kint ismerősöm úgyhogy a gyerekük kint született. Magyarul és Angolul is anyanyelvi szinten tud. Így tanítottták meg.
szept. 3. 23:46
 2/9 anonim ***** válasza:
8%
Nem mert felesleges túl nehéz csak elszigetelné magát.
szept. 3. 23:51
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Nem mindegy?soha nem fognak Magyarországon adózni.
szept. 4. 00:36
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Márton Viviana is tud magyarul, pedig Spanyolországban született, és ott is él.
szept. 4. 02:50
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
Én valamiért olyan hülye vagyok, hogy még mindig itthon élek, de ahogy másnak is, nekem is rengeteg kiköltözött ismerősöm van. Azok a gyerekek, akik külföldön születtek, ha csak az egyik szülő magyar, akkor az énáltalam ismert esetekben soha nem beszélnek folyékonyan magyarul. Ha mindkét szülő magyar, akkor igen, viszont csak a "konyhanyelvet" beszélik. Tehát iskolában nem tanulnak soha magyar verseket, nem olvasnak magyarul tankönyvet, nem tanulnak magyar helyesírást, stb. Igazából szép dolog, hogy őket megtanították magyarul, de miután ők már általában nem magyar párt fognak választani, ezért az ő gyerekeik (a kitelepült magyarok unokái) viszont már minimális eséllyel fognak magyarul beszélni.
szept. 4. 06:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Unokahúgom 11 éves, Brüsszelben született és ott is él, de a szülei és így az egész rokonsága magyarok, ugyanolyan jól beszél magyarul mint franciául.
szept. 4. 08:23
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
Magyarul, angolul és németül tud.
szept. 4. 08:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Általában tud igen, mivel az ritka, hogy két magyar szülő egymással otthon más nyelven beszélnének
szept. 4. 09:08
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a külföldön élő ismerőseim gyerekeinél azt figyeltem meg, hogy bámulatosan találják meg az energiaminimumot.

Gyarkan panaszolják, hogy mindent ért a kölök, de nem nem szólal magyarul. Ugye érteni mindent értenie kell, mert magyarul beszélnek hozzá a szülők, a helyiek meg helyiül. Beszélni viszont nem muszáj magyarul megtanulni, mert a helyit a szülő is érti, ami nem igaz fordítva.

Aztán hazajönnak nyaralni, és hogy hogyan kommunikálnak, attól függ, mire vannak rákényszerítve. Ha anya ott van fordítani, vagy a nagynéni beszél az adott nyelven, meg nem szólalnak magyarul. Ha viszont hetekig össze vannak zárva a nagyszülőkkel, akkor pár hét alatt olyan perfektül küldik magyarul, hogy a szülők tátják a szájukat.

szept. 4. 11:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!