Mit szólnátok, ha a gyerekek utáni kapott pénzt tanulmányi átlaghoz kötnék?
Ezzel szerintem talán elérhetnék, hogy a szülő tanulásra ösztönözze a gyereket. Nem 4 felettire gondoltam, csak valami olyanra, amit egy kis tanulással könnyű teljesíteni, mondjuk 2,8
(természetesen ált.iskolára, gimire gondolok)
22:37
nincs olyan, hogy valaki nem képes elérni egy 2.5ös átlagot, ha nem szellemileg visszamaradott. teljesen nonszensz, amit ma egyes sulikban művelnek.
A komment megírásának időpontja: ma 22:42
Dehogy nincs elofordulhat pl ev kozben egy hosszabb betegseg utan be kell hozni a lemaradast vagy elofurdulhat olyan dolog a csaladban ami miatt visszaeshet egy gyerek teljesitmenye pl elvalnak a szulok, valamelyik szulo halala, koltozes utani beilleszkedi nehezseg stb es ez csak par dolog ami erosen befolyasolo tenyezo lehet. Ha ilyen eset van akkor mi van? Ezek olyan dolgok amik barmelyik csaladban a legnormalisabb korulmenyek kozott eloknel is elofordulnak akkor most buntetes lesz a megoldas?
@provokátor
Igaz, hogy a tanár ki tud tolni a gyerekkel, de általában nem egy tanár dönti el az átlagot. ált.iskolában igen, de aki ott nem tud 2.5ös átlagot elérni, az vagy szellemileg visszamaradott, vagy egyáltalán nem jár suliba.
az, hogy a tanárnak ilyen komoly döntés kerül a kezébe, tényleg komoly probléma, el fogok gondolkodni rajta.
@provokátor második válasza.
Lehetne bizonyos kitétel, ha a gyerek teljesítménye valami ilyesmi miatt esik vissza, kijön a vizsgálóember, és indokolt esetben mondjuk egy tanévre engedményt adnak.
Az ötlet nem rossz csak jelen helyzetben még kivitelezhetetlen.
Gondolj bele:eddig sok szülő lesz@rta a gyereke jegyeit és "csak" azért verték össze a tanárt mert rászólt a rendetlenkedő gyerekre vagy szétültette Dzsesszikát és Dzsenifert.Ha ezt pl most bevezetnék akkor még az osztályzás miatt is összevernék sokhelyütt a tanárokat.
Ezzel csak azt lehet elérni hogy egy rossz légkörű családban élő gyereket a szülői harag célpontjává tegye.
Sok szülő leszarja hogy a gyerek tanul-e, nem teremtenek nyugot köülményeket.
Az egymással folyamatosan üvöltöző szülöket nem fogják belátni hogy ők a hibásak nem változtatnak semmin csak a gyerekel is elkezdenek veszekedni. Ilyen családokból rengeteg van. Nem csak a nagyon szegényeknél fordul elő.
Annál nagyobb motivációt mindenesetre nehezebb kitalálni amivel engem "motiváltak" a tanulásra.
Nálunk ki volt adva a verdikt hogy bármiből kapott 4-nél rosszabb osztályzatért-(tök mindegy hogy témazáró, felelet vagy hogyis hívták a klimaxos tanárok fegyverét?:ja büntetődolgozat)verés jár.Persze nem vertek meg mindig de ez egyfajta indok volt ahhoz hogyha aznap éppen idegesek voltak mert a főnök szemét volt velük akkor jogosan leereszthessék rajtam a gőzt.
Nem is volt soha 4nél rosszab jegy a bizonyítványomban de ha majd megfilmesítem a saját életemet akkor ezt a szakaszt inkább kihagyom....
Figyelj... Középiskolás vagyok, igyekszem, néhány tantárgyból jó is vagyok, de tudom, hogy milyen az, mikor egyszerűen nem megy valami. Akármennyit készülök, matekból csak kettest tudok összekaparni, mert egyszerűen nem megy.
Nem csak azért lehet valaki rossz tanuló, mert nem érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!