Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szülőként nektek is probléma...

Szülőként nektek is probléma hogy nem tudsz szólni a középiskolás gyereketnek ha bármi program változás történik meg O iskolában van? Nem lenne elég ezt a rendeletet az ált iskolara korlátozni?

Figyelt kérdés
Nem tudsz szólni bármi változás történik ha tegyük fel érte menne valaki vagy kenyérért kéne mennie vagy kistesoert stb azért egy 14+ gyermeknek van már élete és részt vesz a családi életben hiba ez az egész törvény hissz órán eddig se telefonozhatot senki

szept. 3. 15:43
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
9# meg az hogy régen nem volt annyi elvárás nem ilyen volt a világ az élet és a társadalom nem lehet összehasonlítani az internet előtti világot a maival
szept. 3. 15:58
 12/31 anonim ***** válasza:
64%
11: De, össze lehet. Nem elvárás, hogy a gyerek tanítási időben kütyüt nyomogasson.
szept. 3. 16:09
 13/31 anonim ***** válasza:
68%
Èn a felnőtteknek is korlàtoznám. Főleg az ebben a rovatban látott kommentek olvasgatása után.
szept. 3. 16:50
 14/31 A kérdező kommentje:
Én meg a nyugdíjas szavazati jogot korlatoznam nem tartanak vissza az országot a fejlődéstol olyan emberek akiknek már nem számít az ország.
szept. 3. 17:38
 15/31 anonim ***** válasza:
40%

Felejtsétek már el Fideszes trollok, hogy ez a rendelet azért lett bevezetve, mert az óran nyomkodták a telefont. Ennyire idióta életképtelen agyatlan senkik vagytok? Eddig se lehetett órán használni sehol sem.

Ha meg mégis emiatt lenne akkor elég az órán elvenni.

Pintér elvtárs felel az iskolákért akinek annyi köze van az oktatáshoz, mint nekem a rakétahajtóművekhez.

Azért lett bevezetve ilyen gyorsan, hogy ne jussanak a diákok azonnal információhoz a politikával kapcsolatban, illetve a másik legfőbb oka, hogy ne tudjanak kép és hangfelvételt készíteni arról, hogy az oktatási intézmények egy darab szart nem érnek.

Sok agyatlan idióta...

szept. 3. 17:46
 16/31 anonim ***** válasza:
57%

Sms-t küldesz neki

Egy kamasznak.meg szerintem nem kéne vásárolni meg edzésre barátnőhöz stb járni

Hanem suli után menjen haza tanuljon vacsorázzon és aludjon

Ez a dolga.

szept. 3. 20:27
 17/31 A kérdező kommentje:

16# szerinted egy 14-18 éves nem éli az életét ?? Edzesekre minden fele külön programja járnak.plusz barát vagy baratnozes és otthoni feladataik is lehetnek

Erre úgy kezelik őket mint a 8 éveseket .

Itt szerintem megint egy generációs hasadék van a nép között a 40+ de főleg a 60+ emberek nem igazán értik a modern időkben született gyerekeket nem értik hogy az internet nem rossz mert kb 2 perc alatt bármilyen lexikális információhoz hozzá lehet férni fölösleges verseket magoltatni tananyag 60% nem kell egy mai gyereknek. Inkább a kritikus gondolkodást kéne tanítani azt hogy nem 1 forrásból tájékozódunk és nem egyféle módon tekintunk a világra.

Mondjuk tegyük hozzá nem hibáztatom az idősebb embereket én se tudnék beilleszkedni az 1970 es évek iskolai rendszerébe

Ők se értik a mai világot.

szept. 3. 20:44
 18/31 anonim ***** válasza:
89%

#17 Mivel eddig úgy viselkedtek az iskolában, mint a 8 évesek, szükségessé vált egy olyan szabály mint ami a 8 éveseknél lenne csak szükséges normál esetben.

Az iskolákban eddig se lehetett volna tanítási időben a telefont használni, órán pedig eddig is csak a tanuláshoz lehetett volna használni. Ehelyett az én kitűnő tanuló gyerekem az egyik nagyon jó gimiben is rendszeresen a mobiljával puskázott ki válaszokat dolgozatírás közben. Mivel ott volt nála, a többiek is megtették, hát ő is. Ahogy a fél osztály egyáltalán nem az órai munkával foglalkozott. Az egyik neves, erős gimiben. Mi lehetett akkor a gyengébb középiskolákban?

Pont ma mesélték nekem a diákjaim sorra a történeteket, hogy miket is csináltak szünetekben a vécékben már a hatodikos gyerekek a mobiljaikkal, hogy éltek vissza vele és bántották egymást a különböző üzenetekkel, képekkel.

Nehéz dolog mert mindenki - mi is - megszokta, hogy ott van a mobil és amikor van pár perc üres idő akkor lehet nyomogatni. Nekünk felnőtteknek azonban volt normális diákéletünk, olvastunk eleget már korábban könyveket is, vannak barátaink, tudunk emberekkel másképp is kommunikálni, mint telefonon vagy közösségi médián keresztül. Most végre ezek a diákok is lehetőséget kapnak rá, hogy ezt megtanulják. Majd aztán egész életükben ülhetnek a gépük vagy mobiljuk előtt.

szept. 3. 20:54
 19/31 A kérdező kommentje:

Ezt mondom itt óriási a generációs szakadék titeket a régi világban palcaval és pofonnal vagy ovszijjal neveltek nem kritizalhatad a szüleid vagy a tanárt a kormányt meg főleg .

Végre hajtó szolga lelku embereket nevelése volt a cél hogy engedelmes jó szakmunkás legyél .

Minket már nem így neveltek van olyan gyerek aki úgy nő fel hogy 1 pofont nem kap egész életében.

Sokkal szabadabb a gondolkodás és ez minden szempontból igaz a gondolkodásmód vagy akár a szexualitás terén is.

De erre van már igény kritikus gondolkodású egyedileg gondolkodó emberekre hogy valami újat találjon ki.

A betanított munkára ott a robot vagy később az AI a mai gyerekeket nem a 20 századi elvek szerint kéne nevelni mert versenyhátrányba kerül az ország.

szept. 3. 21:15
 20/31 anonim ***** válasza:
89%

#19 Nem, minket egyszerűen nem neveltek ilyen agresszív ostoba baromnak, nem beszélünk ilyen módon idegenekről csak mert nem egyezik a véleményünk.

Veled ellentétben nekem több diplomám van, tanultam a megfelelő neveléselméletekről, pszichológiáról is éppen eleget ahhoz, hogy lássam miféle gondokat okoz ez a helyzet, ráadásul tanárként a napi munkám, életem is ebben van. Te meg egyszerűen egy szenvedélybeteg ostobaságával próbálod magyarázni, hogy nem is vagy függő, bármikor abba tudnád hagyni, neked ez nem káros és nem árt a gyerekednek sem.

Árt! Káros. Olyan egyszerű dolgot sem tudtál felfogni, hogy nincs kitiltva a technológia, a digitalizáció az iskolából, csak szabályozva van és a szabályoknak oka van.

A " kritikus gondolkodású egyedileg gondolkodó emberek" nem nyelik be azonnal az ellenzéki szövegeket, amik pattannak bármit is csinál a kormány, hogy azonnal ellenezzék meg tiltakozzanak. A " kritikus gondolkodású egyedileg gondolkodó emberek" odafigyelnek a valóságra és a saját véleményüket az alapján fogalmazzák meg. Pl. észreveszik, hogy nem itt és most lett ez kitalálva először, hanem pont hogy az USA és több európai ország gyakorlatát vezetik be most nálunk is.

Kár, hogy te nem tartozol a " kritikus gondolkodású egyedileg gondolkodó emberek" közé, akkor nem próbálnád itt ilyen buta módon nyomni a még butább ellenzéki propagandát.

szept. 3. 22:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!