Jobb lenne most az életünk, ha a Habsburg Birodalom idején sikeres az asszimiláció és bevezették volna a német nyelvet, beolvadt volna a magyarság a németek közé?
# Kérdező
" Török kultúra alatt a nomád életmódot és az iszlámot értem. "
Az Iszlám az Szaúd-Arábia területéről származik, nem a törököktől.
A törökök meg mióta világ a világ, az Anatóliai-félszigeten élnek, kiépített városokban, nem rendeztek népvándorlást.
A törökök nem őslakói az Anatóliai-félszigetnek:
Az iszlámmal kapcsolatban azonban igazad van. Igaz, ma az iszlámot rengeteg nép gyakorolja évszázadok óta, akik nem arab származásúak: indonézek, albánok, törökök, nigériaiak, tatárok, stb.
A vallás és a nemzetiség két külön dolog.
# 53
Elismerem, tévedtem a törököket illetően.
Én arra módosítom az elméletemet, hogy Anatólia az egy nagy olvasztótégely, a Közép-Ázsiából való népeket, a Kaukázusból valókat, a Balkánról valókat, és a Közel-Keletről valókat szépen oda - vissza keresztezték, és íme a törökök.
Musztafa Kemál Atatürk ő európai vonású török volt, és valóban, szláv felmenői is voltak.
“ Akkor tedd fel a kérdést, vajon miért nem képesek rá?”
Esetleg azért, mert barbárok?
Az ókorban, de még a középkor elején is Anatólia görög lakosságú volt. Anatólia Görögországot illetné, legfőképpen Konstantinápoly.
# 58
Izrael területszerzése az történelmi, vagy mai hódítás ?
Vagy egy csomó orosz / posztszovjet függőségű országé ?
Pl. Lengyelországból nagy darabokat téptek ki, odébb tolták a térképén az ott élő emberekre tekintet nélkül, és mégis belenyugodtak.
Vagy vannak olyanok is, amikor államok szűnnek meg, mint Dél-Vietnám.
És Kína háborúzásait mennyire nyelte le a nemzetközi közvélemény ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!