Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar Péter lehet a fidesz...

Magyar Péter lehet a fidesz embere?

Figyelt kérdés

Így fél évvel a megjelenése után mit válaszolnátok erre? Talán ez volt februárban az első kérdés vele kapcsolatban.

Nekem ez a konteó nem áll össze - pártszervezetet épít, digitális gyóntató szék, lesz program is - nem hiszem hogy ha a fidesz embere lenne, akkor ilyenek csinálna.

Írták a hatalom átmentést - Ennek ellene megy a digitális gyóntatószék.

Rengetek pénz megy el a lejáratására stb...

Érdekel a véleményetek!

2024. aug. 29. 22:47
1 2 3 4
 21/37 VP44 ***** válasza:
0%

Nekem nagyszüleim rendszeresne, mondják, hogy heti 1 nap volt tévé, gondolom nem hazudtak és tudom hogy volt rádió, de a fontosabb híreket a tévében mondták el és akkor még nem nagyon létezett ilyen, hogy dezinformáció, meg alternatív valóság generálása, ami ott elhangzott az igaz volt.

Ezt még a szüleimen is érzem, a legnagyobb baromságokat képesek balta arccal felmondani és mikor kérdezem, hogy Forrás? Facebook... Ok, de a facebook nem egy forrás egy megosztó központ, honnan osztották meg a Facebookra? Hát azt nem néztem, olvastam a facebook-on. És nem értik meg, pont ugyanannyira nem tudom elmagyarázni nekik, hogy mit jelent a clickbait cikk, mint ahogy nem tudom neki megtanítani, hogy excel táblában hogy kell 10 számot összeadni, nem pedig számítógépbe beírni, vagy emailhez csatolmányt megadni. Nem értik meg, ez generációs dolog, ez a mostani 35 év alattiakból akik ebbe nőttek bele, már nincs.

2024. aug. 30. 16:44
 22/37 BécsiFehér ***** válasza:
100%

#21:

[link]

"1957. május 1-től fogva megindult a rendszeres adás: heti három adásnap volt, amelyből két napon filmet, egy napon pedig színházi előadást vagy sportműsort sugároztak, az előírásoknak megfelelően.

Később lett a héten négy (1958), majd öt adásnap (1960), 1968-tól pedig hat napon át volt műsor (hétfő volt az adásszüneti nap, ekkor került például a Rádiókabaré hétfői „főműsoridőbe”), csak 1989 januárjától lett teljes az adáshét, a változások előszeleként."

A fontos hírek elhangzottak a rádióban is, pl. a Kossuth-on a Déli-krónikában, ami 20-25 perces. volt. A tv-ben pedig este fél-nyolckor a félórás TV Híradó taglalta a híreket.

Vedd figyelembe, hogy nem mindenkinek volt TV-je még akkoriban, nem volt ritka beülni a szomszédhoz egy-egy filmet vagy meccset megnézni. Szüleim 7 éves koromban vették az első TV-t. Ezért a rádió is fontos szerepet játszott, mert rádiója általában mindenkinek volt. Ma már elképzelhetetlen, de mentek a rádióban olyan, évekig tartó rádiójáték sorozatok (pl. A Szabó család), mint a mai TV-s szappanoperák.

2024. aug. 30. 17:09
 23/37 anonim ***** válasza:

Régen nem hazudtak? Na ne már! Akkor hazudtak csak igazán. Te nagyon fiatal lehetsz. Én éltem abban a rendszerben. Úgy engedtek óvodába a szüleim, hogy vigyázzak, hogy mit mondok. Hozzánk még jártak orosz gyerekek óvodába. Nem volt velük semmi baj, mindenki áldozat volt. Áldozata egy néhány pszichopata által kitalált rendszernek, amely a hazugságon alapult, és amelyet nem volt szabad kritizálni. Egyáltalán nem. A mai fiatalok azt sem tudják, mi az a diktatúra, csak beszélnek róla. Az volt, mint É-Koreában. Na az diktatúra. És Kína egyes részein is kemény idők vannak. Oroszországot pedig nem lehet gyenge kézzel egyben tartani, ezért az egy hibrid rezsim. De itt a nagy jólétben mindenki nagyon okos, mert ahelyett, hogy munkával és tanulással töltené az idejét, a túl sok szabadidőben mindenféle dolgon agyalog unalmában, amiből olyan dolgok is születnek, mint a neoliberalizmus.

2024. aug. 30. 17:18
 24/37 VP44 ***** válasza:

# 21

De 1954-től volt tévé adás nem 57-től, mindenesetre lényegtelen, lehet már akkor is heti 3 nap volt, nekem 1 napot mondtak mindig. A lényegen nem változtat, a mai 70+osoknak az M1 híradó és barátai a fő tájékozódási alap. Generációs szakadék, ahogy a majd 80 éves nagyanyámnak nincs email fiókja, noha nekem már általános iskolás korom óta, majd 25 éve van, így amikor én email fiókot regisztráltam még csak 55 körül lehetett. Egy mai 55 éves gond nélkül csinálna egy email fiókat és csak vezetékes telefonon lehet felhívni, hiába vettünk neki mobilt... Ezeket a szakadékokat nem lehet átugrani, ráadásul ebben az elöregedő társadalomban ez egy komoly fegyvertény, nem véletlenül éri meg a Fideszeseknek rákölteni 100 milliárdokat.

2024. aug. 30. 17:31
 25/37 anonim ***** válasza:

Na látod? Pontosan ez a valódi dezinformáció. A valós infók tálalásához leginkább a Mi Hazánk áll a legközelebb.

Magyar Péter?

Te mit mondanál akkor, ha y gyermeked, akit etettél, és ruháztál, és még előző hónapban 4 m Ft-ot kapott tőled, következő hónapban ellened fordulna, és mindenféle rossznak elmondana, azaz elárulna téged? Mit gondolsz egy ilyen jellemű emberről? Ezt nem úgy hívják, hogy árulás? Rosszul tudom, hogy az ilyen embereket a középkorban felakasztották? Itt nem az a kérdés, hogy mit tud, vagy mit nem, és miben van igaza. Én is sok dolgot tudok első, másod, vagy harmad kézből. Az egy dolog. A kérdés teljesen más. Nézd meg Ny-Európát. Bizony már a németek osztanak meg Németországról olyan videókat, hogy az embernek leesik az álla. Hidd el, ez nem sima propaganda. Nem a kormányra szavaztam, de mit tettek M P-ék? gyakorlatilag semmit? Mit tettek Toroczkaiék? Már nagyon sok dolgot. És van kidolgozott programjuk is. Mindenki tőlük lopkodja az ötleteket. M P is. Ez ilyen egyszerű. A világ pedig érdekek mentén működik. Sokan nem tudják, hogy melyik a legkorruptabb népek egyike, ha megírom, meg fogsz lepődni. A franciák. A franciák még azt is képesek megtenni, hogy lefizetik a saját versenytársaikat országon belül, hogy drágább árajánlatot adjanak be, és természetesen ezt is belekalkulálják az árba. Tehát min. 50-0%-kal van túlrazva 1-1 projektjük. Ld, mennyi pénzt is perelt vissza Tarlós István? 35 mrd Ft-ot? Az A 15t0mtól. Álomvilágban élsz. De a németek se kutyák. A saját szememmel láttam. Mindenütt vannak korrumpálható emberek. A kérdés csak az, hogy minek mi a végeredménye. Nálunk próbálnak tőkeerőt felépíteni 2 vh és a trianoni diktátum után. Más nép ebbe belehalt volna. Se nyersanyag, se terület, semmi. marad a szürkeállomány és a földrajzi elhelyezkedés (na és persze a vízkészlet, és a mezőgazdaság, viszont az alföld elkezdett kiszáradni, erdőkre lenne szükség ott is).

Szép napot és estét neked! ;-)

2024. aug. 30. 17:31
 26/37 VP44 ***** válasza:
23%

# 23

Valóban nem éltem abban a rendszerben 33 vagyok, de feltételezem nem volt szükség egy diktatúrában az ellenzéki embereket b.zinak (Vona), nőverőnek(Juhász, Márky-Zay), leszbikusnak (Donáth), iszlámnak (Vona) beállítani, vagy elmenni Hajdú Péterekhez nyavajogni, mivel nem is igazán volt olyan, hogy ellenzék.

Nyilván hazudtak tudom, hogy azokról beszélünk akik a csernobili atomkatasztrófát is megpróbálták eltagadni, csak kötve hiszem hogy ilyen pitiáner ügyekben karaktergyilkolászással foglalkoztak volna, mikor az MP féléket börtönbe is lehetett vágni.

2024. aug. 30. 17:38
 27/37 VP44 ***** válasza:
0%

Számomra és egyetlen általam ismert ember számára sem vállalható az MHM féle fasiszta, fajgyűlölő konteós párt és mélyebben nem is kívánok belemenni - már futottam pár iylen kört - bármelyik pártra előbb szavaznék.

Ez a tette számomra is visszás, de ezen kívül eddig jó dolgokat csinált és kétségtelen tény, hogy a 31%-os párt nagyobbat tud rúgni a Fideszbe, mint a 6%-os.

2024. aug. 30. 17:42
 28/37 anonim ***** válasza:
49%

Nem jól tudod. Mindenben hazudtak. Akkor tanultak meg az emberek a sorok között olvasni. Amiről te írtál, azt úgy hívják, hogy informatikai analfabétizmus. Ez minden társadalomban nagyon nagy mértékben jelen van sajnos. Ezzel nyernek nyugaton bal-liberális erők választásokat. Bizony, ezt az ott élő magyarok, és a normálisabb ott élők mondják. Gondold el, hogy a franciák, vagy kanadaiak jelentős része azt hiszi, hogy Magyarország rossz hely, mindenütt csak szemét van, és nincs modern civilizáció, mert ezt hallják, látják, és olvassák. Közben mi a valóság? Tényleg sátrakban lakunk? (Lehet, hogy nem is lenne rossz függetlennel lenni mindentől... :-) ) Volt itt egy csoport nyáron Kanadából, és nem hitték el, amit a saját szemükkel láttak.

Ahol a pénz, ott a hatalom, mert akinek pénze van, és sajtója/médiuma, az irányít. Nézd meg az U5A-t. Valószínűleg Trump bukni fog megint, mert előszedtek egy csinos nőt, aki jól tud beszélni, azt mondja, amit az emberek hallani szeretnének, ettől még az az alma nagyon rohadt. De a nehéz idők, amik jönnek, majd erős, gondolkodó, magas erkölcsi szinttel rendelkező embereket és társadalmat szülnek. Nekem igazából mindegy, hogy ki fog nyerni Mo-n, mert 2 idegennyelvet beszélek, közel tárgyalási szinten, amiből az egyikkel max. 2 hónap alatt szinte bárki munkát talál jelenleg Mo-n, vagy akár távmunkában külföldön. Nekem biztos lesz munkám, és megélhetésem. akinek nem mindegy, és hosszú távon, azok pont az elégedetlenkedők. Akik azt várják, hogy valaki oldja meg helyettük a dolgaikat, problémáikat. De senki nem fogja megoldani helyettünk. Pont ettől vagyunk felnőtt emberek.

Szép napot és estét kívánok! :-)

Kitartás, és ne idegeskedj, teljesen felesleges. Inkább nézz meg egy-két értékeket közvetítő filmet.

Pl.: A legszebb ajándék. Azt hiszem, angolul az a címe, hogy The ultimate gift.

2024. aug. 30. 17:50
 29/37 VP44 ***** válasza:
50%

Oké, te meg gondolkozz el azon, hogy az általad és Viktorék által folyamatosan szidott nyugatra miért megy annyi fiatal? Miért nem a mintaállamokba mennek ahol minden rendben működik mint Oroszország? Tudod mi is szoktunk ám arra járni, hiába mondja Lézer Jani, hogy Bécs egy élhetetlen sz.r hely látjuk a két szemünkkel is, ahogy angliát és az összes többi hanyatló országot, köszönjük.

Érdekes hogy még csak kérdésként se merül fel soha, hogy ne menjünk idén Oroszországba? Vagy koszovóba?

És akkor most képzeld el, hogy azoknak a fiataloknak akiknek Orbán jobbersága is vállalhatatlan és eddig is tömegével hagyták el az országot, vajon mit tennének egy Mi Hazánkos kormányzás alatt?

Szóval te is megnyugodhatsz, egy ilyen fordulat után már az olyan idiótákkal mint én nem is kell foglalkoznia, mert messze fogunk járni akkor már csak azt kell megoldanotok, hogy hogy tartjátok el az országot nyugdíjasokkal.

2024. aug. 30. 18:11
 30/37 BécsiFehér ***** válasza:

#23: "Úgy engedtek óvodába a szüleim, hogy vigyázzak, hogy mit mondok."

Na ne má', ezt nem mondod komolyan. Mit tudott egy óvodás a politikáról?

"Hozzánk még jártak orosz gyerekek óvodába."

Kíváncsi lennék, hogy került oda?

"Az volt, mint É-Koreában. "

Na, ne hülyéskedj már. Azért hívtak minket a legvidámabb baraknak? Tudod mit? Pol Pot kambodzsai rezsimjében egy dokumentum film szerint 40 ezer politikai fogolyból mindössze kettő túlélő volt. A többit egyszerűen halálra kínozták. Hol volt itt ilyen? Én éltem 30 évet abban a rendszerben, és azt mondhatom, nem volt semmiben hiányom. Volt kaja, ruha, az iskolában szinvonalas tanítás és biztos munkahely. Hat éves koromig albérletben laktunk egy nyárikonyhában (víz az udvaron, egy széntüzeléses spartheid főzésre és fütésre), azután mennyország volt az öszkomfortos, kétszobás lakás.

"Áldozata egy néhány pszichopata által kitalált rendszernek, amely a hazugságon alapult,"

Marx és Engels nem voltak pszichopaták, az volt a baj, hogy szerintük a szocializmus az iparilag legfejlettebb országokban (Németország, USA) fog megvalósulni, ehelyett Oroszországban fogtak hozzá, ami egyáltalán nem volt a legfejlettebb ország. Annak ellenére, egy félfeudális országból, ahol a nép 80 %-a analfabéta volt, egy ipari-, katonai- és űrnagyhatalmat hoztak létre néhány évtized alatt. Az más kérdés, hogy a nyugat - bár az USA valamiért támogatta Leninéket a polgárháború idején, kezdetektől fogva arra törekedett, hogy gazdaságilag megfojtsa, és belekényszerítse egy olyan fegyverkezési versenybe, amiben a gatyájukat is arra költötték.

#24: "a majd 80 éves nagyanyámnak nincs email fiókja,"

Mi a fészkes fenének kellene neki?

" nekem már általános iskolás korom óta, majd 25 éve van"

Én 64 éves vagyok, és korábban volt email fiókom, mint neked. De én olyan helyen dolgoztam, ami lehetővé tette, hogy neked általános iskolában lehessen email fiókod. Mert otthon nemigen volt, legfeljebb Matávos, modemes kapcsolattal.

2024. aug. 30. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!