A Fidesz nem veszített el sok szavazót a 2026-os választásokra a telefonok kitiltása miatt a középiskolákból?
Szerintem nem, sok szülő egyetért az alapötlettel, még ha a megvalósítá módjával nem is igazán. Meg sokakat nem érint egyáltalán.
Akiket igazán érint, azok meg még nem szavazhatnak.
Bár nem értek vele egyet, nálunk is így volt a suli.
Minden osztálynak volt saját mobilos doboza. Reggel kikapcsolt állapotban letettük az asztalra a dobozba, nap végén visszakaptuk.
Szülői kéréssel (tanárnak kellett írniuk) tarthattuk magunknál, ha sos dolog miatt kellett.
Szerintem nem veszít vele számottevően sok szavazót. A szavazóbázisuk nagy része úgyis nyugdíjas, meg Magyarországon kívül élő, jó esetben talán még magyar állampolgár. Egyébként meg akár még rendben is lehetne ez a rendelet, ha először megteremtenék hozzá a feltételeket, államilag, központosítva, egységesítve! De ez így csak káosz teremtés. A sok egyéjszakás kaland (értsd egy este alatt megálmodott mindenfajta "szuper" törvények, beleértve az alaptörvény módosításokat is) miatt meg lassan már működésképtelenné teszik az egész országot. Tizenakárhány év alatt elérték, hogy már semmi sem működik az országban, ami állami tulajdonban van. Az oktatás, az egészségügy, a Posta, Budapest és más Vármegyék is, mind-mind napi szinten híradó téma, hogy mindegyik haldoklik. Gyerekvédelemre hivatkozva felmentették az igazságügyi minisztert, és ezzel meg is lett oldva a probléma. Szerintük! Én meg úgy gondolom, hogy semmit nem tettek a gyerekekért ezzel az intézkedéssel sem! Most meg szintén gyerekvédelemre hivatkozva le kell adni a telefont a suliban. Kérném szépen, nem azt kellene inkább csak betartatni, hogy a gyerek kapcsolja ki a telefonját a suliidőben, vagy inkább csak a tanórák alatt? Ennyi erővel az országból is kitilthatnák az okostelefonokat. A másik meg, hogy a gyereket pont védhetné is, ha felvételt tudnának készíteni az őket, vagy akár a társaikat ért zaklatásokról, visszaélésekről. Elgondolkodtató azért így, hogy pontosan mit is akarunk akkor kivédeni ezzel az intézkedéssel?!
Szerintem egyébként egy alsó tagozatos gyereknek egyáltalán nincs szüksége még mobilra. Az ő esetükben jobb, ha inkább egyáltalán nem is visz a gyerek mobilt a suliba. Felsőbb évfolyamokon meg (én úgy vélem), hogy megérti már az a nebuló, hogy mikor kell kikapcsolni, vagy éppen eltenni a mobilt A gimikben, meg felsőbb iskolákban pedig már akár szankcionálni is lehetne a notórius delikvenseket, ezzel akár példát is statuálva a többiek előtt. (Pl. színházban, moziban, ha nem kapcsolod ki a telefonodat, akkor elég csúnyán tudnak rád nézni, még a többi néző is. Ezen a szinten ez már kultúra és tisztelet kérdése kellene legyen.)
5-ösnek egy mondatára reagálnék: "...ez egy jó döntés kivételesen"
Akkor lehetne jó döntésnek nevezni, ha előkészítik és előzetesen felkészítik/bevonják a pedagógusokat, esetleg a tanulókat, szüleiket is, valamint országosan megoldják a kezelésből adódó problémákat, majd utána jelentik csak be, mondjuk szeptember elején, hogy az infrastrukturális fejlesztések megvalósulásával, novembertől vagy októbertől EGYSÉGESEN ez lesz a házirend, minden Magyar iskolában. Két nappal iskolakezdés előtt én ezt semmiképpen sem nevezném "jó döntés"-nek. Sokkal inkább átgondolatlan kapkodásnak. Még ha a nevezett céllal valamennyire azonosulni is tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!