Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egész Európa utálja a magyarok...

Egész Európa utálja a magyarokat vagy csak Orbán Viktort mert Putyin kottájából játszik?

Figyelt kérdés

aug. 28. 18:15
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

#14-es Pombe

„Ki kedveli Orbánt??? A szélsőjobb (még csak nem is a jobb oldal többsége!!! - hiszen az EU jobb, és jobbközép erőinek többsége is elítéli Orbán politikáját)”

Nem az EU, hanem az EU parlament többsége. Van egy kis nagyságrendbeli különbség, az egyik 400 millió+ ember, a másik meg kb 400+.

„Magyarországon 2008 óta nem növekedett a családi pótlék (messze nem 100000, hanem csak 12200 Ft.”

Helyette a családi adókedvezmények, a családosok egyéb támogatásai jóval nagyobb mértékben, mint a családi pótlék korábban bármikor.

„Bár egyéb új családsegítő tételeket kitalált az Orbán kormány, de ez nem képvisel kompenzáló erőt.”

Nem kompenzáló erőt, hanem azt bőven meghaladó erőt képvisel.

"Én pl. utálom Orbánt, sőt, már a lengyelek is, akik azelőtt mindig a barátaink voltak:

Idézve: A lengyelek még sosem utálták ennyire a magyarokat"

Tehát egy -3-tól +3-ig terjedő skálán, mi 0,2 ponton állunk, (ami bőven a közömbös kategória), de ez úgy van felkonferálva, hogy utálnak minket???

De ez is milyen már, egyetlen országgal (akiknél közömbös kategóriában vagyunk) próbálod igazolni, hogy az egész EU utál minket.

„Nekem nem tűnik úgy, mintha az EU annyira oda lenne Orbánért...”

EU parlament*, ki kell hogy javítsalak megint. A parlamentben csücsülő aktafejek nem egyenlőek az EU lakosságával.

„Magyarán szinte minden kulturált országban a többség, olykor a nagyon meghatározó többség. Ezek mind hülyék, csak te nem, ugye?”

Szeretném, ha alátámasztanád, hogy a kulturált országokban a többség valóban utál minket.

„Ugyanolyan óriási kölcsönt vett fel Montenegró Kínától, mint most Magyarország (ráadásul titkosítottak a feltételek), amit nem tudott végül törleszteni, és végzetes adócsapdába került.”

A mi kínai hitelünk 400 millárd Ft, avagy 1 millió Euro, kb. a GDP 0,5%-a. Majd pont ezzel kerülünk végzetes adócsapdába? Ugyanez az összeg Moldova GDP-jének 7%-a, ott más a helyzet, de még ez sem éri el a Gyurcsány-féle IMF hitel mértékét, ami annó 10+% volt, mégis kifizettük valahogy.

„nálunk a legaránytalanabb az egy főre jutó GDP eloszlás mértéke, vagyis hiába akármennyi is a GDP, ha az ország leggazdagabbjait gazdagítja csak szinte, akik ezt a pénzt jahtok, kastélyok, világ-körüli utakra...stbstb költik.”

Hazugság, sok nyugati országban egyenlőtlenebb. Nézd meg az európai országok Gini-indexét:

[link]

Honnan vetted, hogy nálunk a legnagyobb?

"Magyarország az EU szegényháza, nemhogy a románok, már a bolgárok is jobban élnek"

Természetesen a fogyasztás nem az életszínvonal mutatója. A szomszédom fogyasztása magasabb az ezer éves konvektorával, meg hűtőszekrényével, mint nekem a felújított fűtésemmel, és energiabarát hűtőmmel.

„a tény az, hogy egyszerűen lassabban fejlődünk, mint bárki más körülöttünk, és a kézzelfogható tények...”

Akkor támaszd alá. Szlovákia kapásból lassabban fejlődött az Orbán kormány alatt, mint mi. A mi fejlődési ütemünk régiós szinten átlagos.

"A tavalyi évben az EU országai közül Szlovákiában volt a legmagasabb azok aránya, akiknek nem jutott elegendő pénzük megfelelő ételre; a második helyen Magyarország, a harmadikon pedig Bulgária állt"

Ez az állítás hazugság, a cikk erősen ferdít. Elhangzik benne, hogy „az adatok alapján a SZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐ magyarok majdnem felének, 44,9 százalékának nem tellett mindennap húsos, halas vagy vegetáriánus ételre.

Értsd: Ha Magyarországnak az 1%-a él szegénységben, Bulgáriának meg a 10%-a, és Magyarországon a szegénységben élők 50%-a nem engedheti meg a rendes táplálkozást, Bulgáriában meg a szegénységben élők 20%-a, akkor máris kijön, hogy teljes lakosságra vetítve a magyarok 0,5%- a, a bolgárok 2%-a nem engedheti meg.

Persze a cikk megtévesztő módon az 50%-ot hasonlítja a 20%-hoz, pedig a teljes lakosságot nézve Magyarországon 14,7%, Romániában 23,3%, Bulgária 19,9%, Szlovákia 17,7%. 2010-ben egyébként még 27,7% volt nálunk.

Ez ugyanaz a táblázat, amire a cikked hivatkozik:

[link]

„Oda jutottunk, hogy már mi megyünk át vásárolni Romániába, és nem ők hozzánk!”

Ezelőtt 20 évvel is olcsóbbb volt Románia, ébresztő.

„Nem mellesleg Orbánra szavaz Magyarország már 14 éve, és óriási aránnyal nyer mindig, és a tököm tudja, hogy mitől hülyült le ennyire Magyarország...”

Eddig ki lett volna jobb alternatíva?

„Egyedül Budapest nem hódolt be soha az agyalágyult Fidesz hordának, ami nyilvánvalóan annak tudható be, hogy vidéken a Fidesz propaganda hatása hatványozottan nagyobb erejű”

Az a rohadt nagy eltérés kb annyi, hogy Pesten kb. 45% Fidesz, vidéken meg 55% Fidesz, nem olyan eget rengető.

„ENNÉL NAGYOBBAT??? Soha előtte ide nem juttatta senki az országot, még Gyurcsány se!”

Előrébb vagyunk, mint 2010-ben.

„Soha oda nem juttatta az országot még a Gyurcsány se, hogy totálisan eladósítsa Kínaiaknak és az Oroszoknak és ilyen szennyországoknak.”

Nincs totálisan eladósítva az ország, de Gyurcsány és az MSZP sokkal jobban eladósította. 2002-ben 55% körül volt a GDP arányos államdósságunk, 2010-re ez 80% lett. Jelenleg alacsonyabb, 75% körüli. Ennyire adósította el Orbán a hazánkat.

„soha senki oda nem züllesztette le Magyarország erkölcseit a komcsi diktatúra után, hogy egy köztörvényes elítélt gyilkossal fogjon kezet Magyarország vezetője”

Amikor a grúzokat rohanta le, az miért nem volt akkora probléma?

[link]

[link]

[link]

„soha olyan szintre nem jutott a lopás Magyarországon, hogy ugyanannyi vagyona van a magyarok leggazdagabb 1 százalékának, mint a legszegényebb 90%-nak. EZ ELKÉPESZTŐ!”

Akkor mekkora lopás lehet Németországban például? Náluk nagyobb a vagyoni egyenlőtlenség.

„Mit tett Gyurcsány, ami még Orbán tetteinél is undorítóbb volt???”

Gyurcsány kormányzása alatt egy kummánnyit nem nőtt a foglalkoztatottság. Reálbér se túl sokat. A gazdasági növekedésünk MESSZE a legalacsonyabb volt a régiónkban. De azt a lópikulányi növekedést is úgy sikerült elérni, hogy az ország eladósodott. Egészségügy még szarabb volt, a várolisták hosszabbak voltak, mint most, a Covid után. Kórházak adóssága magasabb volt. Orvosok száma fogyatkozott, ma kb a 8x-osát keresi egy orvos, mint 2010-ben. Ez még reálértékén is kb. a 3x-osa.

Putyinhoz ős is ugyanúgy dörgölőzött. Minden téren megbukott. Őszödi beszéd, le nem mondás, rendőrattak, 13-ik havi nyugdíj elvétele, covid alatt vakcinatípust akart betiltani, emberéleteket sodorva veszélybe. A pártjából a jobbkeze getcis pélóval pózolt, de még mindig a parlamentben ül. Valamelyik évben nagy vihar volt alakulóban a tűzijáték alatt, egyből ment a hiszti, hogy Orbán emberéleteket veszélyeztet. Az ő kormányzása alatt emberek haltak meg a tűzijáték alatt. Kisiklott a keletiben a vonat, Orbán lemondását akarta. Ő alatta halálos vonatkarambol volt, mégsem mondott le.

Szakmailag és erkölcsileg is Orbán alatt van, és amíg nem vonul vissza, joggal lehet rá mutogatni, hogy nézzétek itt van ez, aki ugyanezeket megcsinálta csak még durvábban.

aug. 29. 21:43
 22/43 Pombe ***** válasza:

Oké...

Vegyük külön a dolgokat, mert túl hosszú lenne, jó?

#21: "Nem az EU, hanem az EU parlament többsége."

Lufit fújsz alátámasztás nélkül. Miért kellene azt gondolnom, hogy a tükörkép nem konzisztens?

#21: "Van egy kis nagyságrendbeli különbség, az egyik 400 millió+ ember, a másik meg kb 400+."

Ja. Na és? Úgy képzeled, hogy van az orbánpárti EU, meg van a népi akarattal szembenálló EU parlament??? Ez még propagandának is gyenge, bocsika. Hiszen ez Orbán jó nagy semmin alapuló tirádája. Mit vártál? Még jó, hogy kínjában ilyeneket fog kiszopni az ujjából. Nem gondolod, hogy neked kellene a képtelen állításaidat igazolni? Én hoztam néhány konkrétumot a saját állításom alátámasztására. Neked még egy se megy??? Ejnye, ejnye... Persze azért lehetne! Az összes mellette álló EU-s vélemény sokkal inkább a szélsőjobbot jellemzi, és nem is a jobboldalt.

#21: "Tehát egy -3-tól +3-ig terjedő skálán, mi 0,2 ponton állunk, (ami bőven a közömbös kategória), de ez úgy van felkonferálva, hogy utálnak minket???"

Azért nem bonyolult annyira ezt a kimutatás. Ez átlagértéket mutat a véleménnyel rendelkezők között, nem a valós semlegességet. "Az átlagok kiszámításánál csak azoknak a válaszadóknak a válaszait vették figyelembe, akiknek van egy adott nemzethez való viszonyuk, és kihagyták azoknak a válaszait, akiknek nincs véleményük a témáról." - ez utóbbiaknak is éppen lehetett véleményük, vagy egyszerűen a valódi semlegesek számát növelték.

Konklúzió: "A magyarokról is elmondható, hogy az elmúlt harminc év legalacsonyabb szimpátiaszintje és egyúttal legmagasabb ellenszenvszintje tapasztalható. Az előző évhez képest 18 százalékponttal nőtt az ellenszenv szintje a magyarokkal szemben, míg a szimpátia szintje 21 százalékponttal csökkent."

A cikk címe kétségkívül drámai, és okot ad a félreértésre, de önmagában igaz, hogy nagyon messze kerültünk az igazán kedveltnek/elismertnek mondható országoktól, mert egyszerűen tényleg nagyot nőtt Lengyelországban a minket utálók száma. A cím így lett volna jó: ennyi lengyel még sosem utálta a magyarokat.

Ez óriási fiaskó, és eszerint jelenleg a magyar lengyel barátságnak lőttek, és ez Orbánnak köszönhető. Lovagolhatsz ezen amennyit akarsz, de akkor is ez a nem kevéssé szomorú valóság.

2024 július

[link]

Fordító: "Az európaiak 72%-a úgy véli, hogy az EU fontos szerepet játszik a jogállamiság fenntartásában az országukban. 89%-uk szerint fontos számukra, hogy minden uniós tagállam tiszteletben tartsa az EU alapvető értékeit"

Nem gondolnám, hogy ez Orbán szellemiségét támasztaná alá. :D

[link]

Itt ugye kifejezetten arról van szó, hogy Orbán propagandájával szemben...

Fordítóval (2023 decemberében sem túlzón csökkent a támogatottság): "A témában készült egyik legfrissebb átfogó közvélemény-kutatás, a 2023 decemberében közzétett Eurobarométer felmérés megerősíti ezt a jelenséget. Az Európai Unióban a megkérdezettek 72%-a támogatta elvileg Kijev pénzügyi támogatását, ami 2023 tavaszához képest csak nagyon kis mértékben marad el." - hozzátenném, hogy az "in principle" itt inkább "általában"-nak fordítandó, vagyis: Általában az EU-ban a megkérdezettek 72%-a támogatta... stb.

[link]

Itt Orbánt bajkeverőnek nevezi...

[link]

Fordítóval: "Orbán Viktor nem engedélyezett külpolitikai kalandjai miatt, a szélsőjobboldali magyar vezető fokozta kampányát a független itthoni hangok ellen"

2024, február

[link]

Fordító: "Az EU támogatása Ukrajnának két éve a háború után: Európa-szerte továbbra is széles a támogatás"

A magyarokról szárazon: "A magyarok többsége ellenzi a további anyagi támogatást" - Nem hinném, hogy oda lennének az EU polgárok a magyarok politikájától, ha az az Ukrán-Orosz ügyben is eléggé távol állnak egymástól.

Ez a Mandiner oldala, vagyis kormánypárti, bár a HVG kutatását mutatta. Orbánról kérdezték a külföldieket:

[link]

"A külföldi válaszadók többsége azt se tudta, kiről van szó. A másik részük pedig csak rossz véleményt tudott alkotni a magyar miniszterelnökről."

2022-ben sem volt más a helyzet

[link]

Idézve: "Orbán Viktor miniszterelnök politikája az Európai Unióban és azon túl is átüti az ingerküszöböt..." ...stb.

Ugyanaz... Ha valaki tudott Orbánról (csak kevesen), és a magyar politikáról, az csak rosszat mondott róla.

https://www.youtube.com/watch?v=vVkLTPKqs2I

Ez pedig saját tapasztalat Portugáliából, egy campus-ról, vagyis egyetemi területről (nem portugáloktól, hanem gyakorlatilag nemzetközi, pl. japánok is...stb). Kicsivel több, mint egy év gyűjteménye. Ezt nyilván nem tudom bizonyítani. Vagy elhiszed, vagy nem. Tök ugyanaz, mint eddig. Azzal a különbséggel, hogy néhányan nem értették, hogy mi a fenéért akarunk mi EU tagok lenni, ha állandóan támadjuk. Egyetlen egy ember se volt, aki oda lett volna Orbánért, ha csak kicsit is tudott róla valamit (igaz, kevesen voltak, bár egy év távlatában viszonylag sok). Többször kellett védekezni azzal, hogy messze nem minden magyar orbánista.

[link]

„Amit Orbán Viktor csinál, az nem szolgálja sem Európa, sem az én országom, sem az ukrán nép érdekeit. Sajnos ez Vlagyimir Putyinnak segít ebben a helyzetben, és ez helytelen”

Most menjek végig minden országon? Soroltam egy csomót már... Te mikor kezdesz a bizonyításba?

Nézzünk néhány jobboldali véleményt is. Az EU-ban a jobboldal nem kis része is elítéli Putyin rémtetteit, és ezzel együtt persze azt is, aki az állandó békehirdetésével bujtatott módon valójában Putyin hadállásait akarja pole pozícióba segíteni, mint Orbán.

[link]

Giorgia Meloni még szélsőjobbos párt tagja is volt, és most egy jobboldali populista politikai párt vezetőjeként egyúttal Olaszország kormányfője is, és ez az álláspontja Putyin háborújával kapcsolatban (fordítóval):

"Meloni, aki lelkesen támogatja Ukrajna ügyét… Folyamatosan elítélte Vlagyimir Putyin katonai agresszióját, és ezen a hétvégén dicsérte az ukránokat „hősies ellenállásukért”".

Ugye tudod ki az a Jordan Bardella? Ő annak az EP-frakciónak a vezetője, amelynek a Fidesz is a tagja.

És mit is az álláspontja Bardella-nak, mint inkább szélsőjobboldali?

[link]

Idézve: "Történelmi tragédiának nevezte a 2022-es orosz invázió kezdetét Jordan Bardella, a Patrióták Európáért (PfE) frakció elnöke, és hangsúlyozta, hogy a támadás indokolatlan agresszió volt... „Ahogy azt korábban is mondtam, nem hagyhatjuk, hogy az orosz imperializmus feleméssze Ukrajnát, nem hagyhatjuk Oroszországnak, hogy megsértse Ukrajna szuverenitását vagy a nemzetközi rendet és békét veszélyeztesse.”"

A jobbközép Európai Néppárt nevében Andrzej Halicki véleménye ez: "...addig kell támogatniuk Ukrajnát, amíg le nem győzi Oroszországot, mert az az ország támadott, Vlagyimir Putyin orosz elnök adott parancsot gyerekek megölésére és a Nemzetközi Büntetőbíróságon kellene számon kérni érte, „senkinek sem szabadna tárgyalnia vele”."

Azért ezek az emberek a saját országukban működő jobb- és szélsőjobboldali pártjaiknak is képviselik a véleményét.

Szerintem neked kellene bizonyítanod végre valamit, mert eddig ez ügyben nem mutattál semmit, - bocsika -, a nagyívű semmitmondásokon kívül. Nemde?

aug. 30. 01:46
 23/43 anonim ***** válasza:

„Lufit fújsz alátámasztás nélkül.”

Azt te csinálod. Kijelented, hogy az egész EU utálja a Orbánt. Én meg azt mondom az EU parlamentben utálják. Ez nyilvánvalóan így van, erre van bizonyíték, tudjuk hogy a parlamenti képviselők hogyan viszonyulnak Orbánhoz. Én azt állítom, hogy ebből még nem következik az EU lakossága is így gondolja. Miféle altámasztást szeretnél? Legyen alátámasztva, hogy hülyeség előítéletek alapján gondolkodni?

„Miért kellene azt gondolnom, hogy a tükörkép nem konzisztens?”

Miért kellene azt gondolnod, hogy az? Az EU parlamentben olyan emberek dolgoznak, akik ismerik személyesen Orbánt, folyton vétóz ellenük, teljesen máshogy viszonyulnak hozzá, az EU lakosság jelentős része meg azt sem tudja ki az, vagy nem is érdekli.

Miért kellene egy 400 fős teljesen eltérő összetételű mintából következtetned, hogy a 400 millió fős minta mit gondol?

„Ja. Na és? Úgy képzeled, hogy van az orbánpárti EU, meg van a népi akarattal szembenálló EU parlament??? Ez még propagandának is gyenge, bocsika.”

Nem képzelem ezt. Ez még szalmabábozásnak is gyenge, bocsika.

Úgy gondolom, hogy ez EU parlamenti képviselők nagy része nem kedveli Orbánt, mert gyakran keresztbe tesz nekik, a parlamenten kívüli emberek nagy részét meg hidegen hagyja, hogy mi folyik a parlamentben.

„Nem gondolod, hogy neked kellene a képtelen állításaidat igazolni?”

Sorold a képtelen állításaimat. Nem, nem azt, amiről azt próbálod demózni, hogy az én állításom. :)

„Én hoztam néhány konkrétumot a saját állításom alátámasztására. Neked még egy se megy???”

Gyenge konkrétumok voltak, és sok állításra egyáltalán nem hoztál semmilyen alátámasztást, ellenben én az ellenkezőjére igen. De azokat valahogy figyelmen kívül hagytad, merthogy túl hosszú lenne a szöveg, oké... De akkor legyen pár konkrétum arra, hogy a magyarokat nem utálják Európában (pár éve itt vagyok már az oldalon, de nem hittem volna, hogy eljutunk oda, hogy erre is kell alátámasztás)

2024-es felmérés, Európa 12 leggyűlöltebb országa. Magyarország nincs közte.

[link]

Szintén 2024-es, a 15 legbarátságtalanabb ország Európában, Magyarország nincs benne.

[link]

2023-as, top 10 leggyűlöltebb európai ország, Magyarország nincs benne:

[link]

30 leggyűlöltebb ország a világon, Mo nincs benne:

[link]

Úgy gondolom, ha a magyarokat annyira utálnák, akkor minimum benne lennének ezeknek a felsorolásoknak a nagy részében. De még a top 10-15 be sem fértünk fel a 40+ országgal bíró Európából. És ezek nem olyan listák, amiket kutatgattam, ezek voltak a legelsők, amik szemben jöttek velem. Egyet találtam, amiben benne volt Magyarország, de már visszakeresni nem tudtam. Akik mindig ott vannak az ugye Oroszország, Belarusszia (világviszonylatban Kína, Észak-Korea pl.) Európában rendszerint összefutottam Franciaországgal, Nagy-Britanniával, Romániával.

„Azért nem bonyolult annyira ezt a kimutatás.”

Ez átlagértéket mutat a véleménnyel rendelkezők között, nem a valós semlegességet.”

Az jó, senki nem mondta, hogy az, de most megpróbálod eljátszani, hogy neked kell elmagyarázni a nyilvánvalót.

Ha az egyik fél nem kedvel minket, a másik picivel nagyobb fél meg kedvel minket, és ebből születik egy 0,2-es pontszám, az nem azt jelenti, hogy ki nem állhatnak minket. Márpedig te ezzel a forrással próbáltad megérvelni, hogy utálnak minket Európában.

„A cikk címe kétségkívül drámai, és okot ad a félreértésre, de önmagában igaz, hogy nagyon messze kerültünk az igazán kedveltnek/elismertnek mondható országoktól, mert egyszerűen tényleg nagyot nőtt Lengyelországban a minket utálók száma.”

Messze kerülni a kedveltek/elismertek közül még nem jelenti, hogy utálnak minket.

Egyébként a németeket jobban „utálják”. Az oroszokat, meg fehéroroszokat még jobban, mintha lenne bármi okuk utálni azokat a szerencsétleneket, azért mert a nyakukon ül egy diktátor. Túl sok esze nincs azoknak, akik emiatt éreznek ellenszenvet az ott élő emberek iránt.

„Ez óriási fiaskó, és eszerint jelenleg a magyar lengyel barátságnak lőttek, és ez Orbánnak köszönhető.”

Nem lesz tartós az ellenszenv én úgy gondolom. Bár én soha nem értettem mitől vagyunk olyan nagy puszipajtások velük.

„Lovagolhatsz ezen amennyit akarsz, de akkor is ez a nem kevéssé szomorú valóság.”

Te lovagolsz ezen annyira, mert szeretnéd azt kifejezni vele, hogy utálnak minket.

"Az európaiak 72%-a úgy véli, hogy az EU fontos szerepet játszik a jogállamiság fenntartásában az országukban.

Nem gondolnám, hogy ez Orbán szellemiségét támasztaná alá. :D”

Mégis az Orbán Viktor vezette Magyarországon EU-s átlag feletti sziten gondolják így, a magyarok 76%-a van ezen a véleményen.

Nem fura kicsit, hogy erre a 72%-ra hivatkozva próbálod szembeállítani az európaiakat a magyarokkal, miközben maguk a magyarok még erősítik is ezt a 72%-ot? :D

[link]

„A magyarokról szárazon: A magyarok többsége ellenzi a további anyagi támogatást - Nem hinném, hogy oda lennének az EU polgárok a magyarok politikájától, ha az az Ukrán-Orosz ügyben is eléggé távol állnak egymástól.”

A cikk azt írja, hogy a magyarok többsége addig ellenzi a finanszírozást, amíg vissza vannak tartva az EU-s pénzek. Ha nem lennének visszatartva, nyilván változna a véleményük.

De ez is nevetséges. Csak azért, mert nem egyezik a véleményünk, szerinted már utálnak is minket? :D A maradék 72% átlag is nagyon eltérő véleményekből jön össze.

„Most menjek végig minden országon? Soroltam egy csomót már... Te mikor kezdesz a bizonyításba?”

Pár fiatal (akik eleve hajlamosabbak a liberális beállítottságra, amit majd kinőnek) meginterjúvolása nem fogja alátámasztani, hogy utálnak minket. Lehet összevágni ilyen videókat úgy is, hogy kiválogatják a pozitív véleményeket, lehet itt is volt olyan, csak ki lettek gyomlálva. Nem érzem, hogy ha pl.: valaki összevágna egy videót, amin szopkodják, vagy olyan YT videókat linkelnék be, ami alatt a kommentmezőben szinte egyöntetűen pozitív vélemények lennének Vityuról, az is akár azt bizonyítaná, hogy imádják őt, ahogyan az általad linkeltek sem azt, hogy általában véve utálják. :)

„Szerintem neked kellene bizonyítanod végre valamit, mert eddig ez ügyben nem mutattál semmit, - bocsika -, a nagyívű semmitmondásokon kívül. Nemde?”

Dede. Fentebb megtörtént. Sajnos a szomorú valóság az, hogy annyira nem érdeklünk másokat, hogy még a legutáltabb európai országok listájára sem nagyon tudtunk felkerülni. Nem nagyívű semmitmondás az az egyszerű tény, hogy nem utálnak minket (inkább leszarnak). De ha már a nagyívű mondásoknál tartunk… Tudnád bizonyítani az alábbi mondásaidat, vagy legalább kummantani rájuk valamit?

- Miért gondolod, hogy félnivalónk van egy 400 milliárdos kínai hiteltől, ami az ország GDP-jének elenyésző része?

- Honnan vetted, hogy nálunk a legegyenlőtlenebb a GDP eloszlás mértéke?

- Mivel tudod alátámasztani, hogy Orbán alatt lassabban fejlődtünk, mint bárki más körülöttünk?

- Mi a véleményed a cikkedről, ami azt hazudja, hogy Magyarországon volt a második legmagasabb azok aránya, akiknek nem jutott pénze megfelelő élelemre?

- Hogyan oldod fel azt az ellentmondást, hogy szerinted Orbán eladósította az országot, de közben mégis csökkent a GDP-arányos államadósság?

- Mi a véleményed arról, hogy az európai vezetők Putyinnal kezet fogtak, miután a grúzokat megtámadta?

aug. 30. 18:36
 24/43 Pombe ***** válasza:

#23: "Azt te csinálod. Kijelented, hogy az egész EU utálja a Orbánt."

Nézd, koma! Értem én, ha látod, hogy nem bírsz a vitapartnereddel, akkor te azt tartod célravezetőnek, hogy mindenfélét beleálmodsz a vitapartnered szájába. Nincs ebben semmi váratlan, már megszoktam a fideszesektől, de azért hogy valaki annyira buta legyen, hogy ezt a szalmabáb érvelési stratégiááját mindössze 3 oldalra építi??? :DDD

Nem gondoltál arra, hogy 3 oldal történése azért elég könnyen visszakövethető?

Hol állítottam én olyat, hogy az EU utálja Orbánt? Még olyat se írtam, hogy az EU parlament utálná, és gondolom, szó szoros értelemben, ott is senki sem. Max. haragszanak rá. Valóban utálni legfeljebb nekünk, magyaroknak lehet okunk.

Magamtól(#16)

#5: "A hülyék biztos utálják."

Magyarán szinte minden kulturált országban a többség, olykor a nagyon meghatározó többség. Ezek mind hülyék, csak te nem, ugye?

Miért is kéne kedvelni Orbánt???

Kedvelni! Elismerni a politikáját! Én ezt írtam. Felesleges időrablásnak, és szükségtelennek tartottam kiemelni, egy a szabatos nyelvezetet egyáltalán nem megkövetelő kis GYIK fórum-oldalon, hogy én csak a kedvel szót használom. Biztos vagyok abban, hogy a @Kérdező se úgy gondolta, hogy ha egy külföldi meghallja a magyar szót, akkor eltorzult arccal köp egyet. A @Kérdező is nyilván úgy értette, hogy Orbán Viktor politikáját az egész Európa helyteleníti, és úgy gondolhatja Európa, hogy a magyar nép is azonosul Orbán Viktor politikájával, hiszen mindig rá szavaz nálunk a többség. Nem kedveli Orbánt a @Kérdező, és az érzelmei túldramatizálták a kérdést. Na bumm! És akkor??? :D

Nem gondolnám, hogy a @Kérdező a tényleges-, a szó szoros értelemben vett utálatra gondolt, hiszen mi a fenét kellene gyűlölni bennünk? Nem támadtunk meg senkit, nem gyilkolásszuk azért egymást se, és persze az idelátogató turistákat se bántja senki, és nem is kevesen jönnek... stbstb.

DE EZ KI A SZART ÉRDEKEL??? Ez a politika rovata, nem a turizmusé!

Van persze valódi utálat is. Ott azt is írtam, mint az ukránok esetén. A Lengyelek esetén is tuti szó szerint megutált sok olyan ember minket, akik azelőtt nem, és ez bizony Orbánnak köszönhető, és nekünk is, mert Orbán lengyel-letámadása ellen csak az ellenzék emelte fel a szót, baromi eldugott kis média-kuckóiban, amit hagyott neki az Orbán diktatúra.

#23: "Ez nyilvánvalóan így van, erre van bizonyíték"

Mind a kettőre van bizonyíték. Nem elég, hogy hazugságokat adsz a számba, még tagadod a tényeket is? Bemutattam több helyről is, hogy az EU parlament álláspontjaival az EU polgárai nagy többségben egyetértenek, és egyetértenek az ukrán ügyben mutatott politikájával is, magyarán messze nem euroszkeptikusok. Több ország népszerűségi indexében is lecsúsztunk és így tovább. Ennyi öreg!

Már ennyi elég a bizonyításhoz, de ezen kívül mutattam egyszerű külföldi polgárok megkérdezését is, és ahol ismerték Orbánt, sehol sem volt jó vélemény. Bemutattam egyes országok részéről még a jobboldali, sőt szélsőjobboldali véleményeket is, amik hullára nem vágtak egybe az orbáni képzettel, hogy az EU polgárai többségében az ő politikai nézeteit támogatják, és ez a lényeg, minden más dumád szimpla lufifújás és mellébeszélés volt.

KO-t kaptál ebben az ügyben, akárhogyan is nézzük, vagy végre gyere elő bizonyítékokkal a rengeteg értelmetlen betűhalmozásod helyett. Elég csak annyi, amennyit én mutattam, de eddig egy darabbal se tudtál előhozakodni.

#23: "Nem képzelem ezt. Ez még szalmabábozásnak is gyenge, bocsika."

Ha nem képzeled ezt, akkor meg mi a szarról gajdolsz itt??? Ráadásul, ha nem képzeled ezt, akkor a KO-t duplán kaptad. A lényeg az, hogy Orbán azt papolja, hogy az EU parlament ellene van, ami azonban az EU polgárok általános véleményével is szemben áll, ergo, az EU polgárai mellette állnak, és nem az EU parlament mellett. Mi tökről szómágiázol itt össze-vissza, ha nem erről?

#23: "Gyenge konkrétumok voltak, és sok állításra egyáltalán nem hoztál semmilyen alátámasztást, ellenben én az ellenkezőjére igen."

Annyira azért még jók voltak, hogy eddig köpni-nyelni nem tudtál rájuk. Nekem eddig ennyi is elég... :D

Te az ellenkezőjére??? Már amit a számba adtál hülyeséget? Azt jól megcáfoltad. Profi módon! Azt el kell ismernem. :D

#23: "De akkor legyen pár konkrétum arra, hogy a magyarokat nem utálják Európában"

Legyen! Igaz, hullára sehol se írtam olyat, hogy utálnák Magyarországot, és ez csak a te lázálmaidban történt meg, de hát Fideszes vagy. Ha egyszer másra szavaznál, elképesztő változásokat vennél észre magadon. Hirtelen, mintha egy hatalmas tehertől szabadulnál meg! Euforikus élmény lenne, ahogy szinte robbanna benned a releváció, hogy többet nem kell füllentened, nem kell más szájába valótlanságokat adni... et cetera.

#23: "Márpedig te ezzel a forrással próbáltad megérvelni, hogy utálnak minket Európában."

Sose írtam, hogy utálnak minket egész Európában. A tény egyszerűen az, hogy nagyot zuhant a népszerűségünk Lengyelországban, és ez Orbánnak köszönhető és a politikájának. Ennyi! Még egyszer leírom! Nyekereghetsz itt napestig, pöröghetsz, break-elhetsz a népszónoki üres hordóidon, de ezt is bebuktad. Bocsika! :D

[link]

#23: "Nem lesz tartós az ellenszenv én úgy gondolom."

Szerintem se. Végre valamiben egyetértünk. Ha úgy alakul, hogy az Orbán bandát végre megbuktatják 2026-ban... :D

#23: "Csak azért, mert nem egyezik a véleményünk, szerinted már utálnak is minket?"

Te nagyon hülye! Egyrészt semmi utálatról nem írtam, másrészt három filmet mutattam be arról, hogy azok a külföldiek, akik egyáltalán ismerték Orbánt, csak egyszerűen nem értettek egyet a politikájával, de amúgy jól érezték magukat Magyarországon, és általában a magyarokkal semmi bajuk nem volt. Nem gondolod, hogy ezek a filmek felértek volna a részemről egy öntökönrúgással, ha ezekkel a magyarutálatot akartam volna bizonyítani? - Ráadásul a Universidade Católica Portuguesa ( UCP ) egyetem területéről is jöttem elő random véleményekkel szintén több nemzetiségből, és ott is csak azt nem értették, hogy mi miért vagyunk még mindig EU tagok, ha ennyire nem kedveljük azt. Nem írtam itt sem semmiféle utálatról!

Öreg! Te valami értelmezésgátlón élsz?

No, ezt már írtam, de megismételném. Szerintem neked kellene bizonyítanod végre valamit, mert eddig ez ügyben nem mutattál semmit, - bocsika -, a nagyívű semmitmondásokon kívül. Nemde?

Erre ezt írtad(#23): "Dede. Fentebb megtörtént."

Valamit összekevertél! Az az orvosi leleted lehetett inkább.. :D

[link]

Orbán: "Az európai emberek egyértelművé tették, hogy le akarják zárni a szomszédban zajló háborút... Azt írta: az európai emberek a várakozásoknak megfelelően megkezdték „Európa visszavételét”, csakhogy a brüsszeli bürokraták ellentámadást indítottak... Az Európai Néppárt és a baloldal többi pártja „fittyet hány” az európai emberek döntésére, és „szégyenteljes paktumot kötött”, hatalmi osztozkodásba kezdett... Hozzátette, „a háborúpárti paktum” egyetlen célja, hogy a brüsszeli elit hatalomban maradjon."

Koma! Igazold, hogy Orbán nagypofájú állítása helytálló, miszerint az EU polgárok többségének akaratával szembemegy az EU parlament, ergo az EU polgárok többsége valójában Orbán látens híveiként könyvelhetőek el.

Na, most te ebből egy bitet nem igazoltál, ellenben ennek az ellenkezőjét alátámasztó érvekkel szemben részedről csak kétségbeesett maszatolásra tellett. Igazam van, vagy igazam van? :D

És ne menjünk tovább, mert ezt kértem, hogy ne legyen túl hosszadalmas egy megjegyzéshalom! Hogy végre igazold az állításaidat ezt a szekciót tekintve. Hajrá! Ahogy a Fidesz mondaná... :D

aug. 30. 23:30
 25/43 Pombe ***** válasza:

@21

Úgy tűnik, hogy a #24-ben írtakra nehezen találsz szavakat. :(

Nem várnék tovább arra, hogy az eddig nullára összesíthető cáfolataid számát az általad imádott Fideszed nevében legalább egyre emeld, bár az adott témarészletről jól telefirkáltad eddig a rovatot, nem tudni miről, de arról nem, amiről az én Orbán-kritikám szólt.

Na, akkor folytassuk a következő riposztoddal...

Én: "Magyarországon 2008 óta nem növekedett a családi pótlék (messze nem 100000, hanem csak 12200 Ft."

Te(#21): "Helyette a családi adókedvezmények, a családosok egyéb támogatásai jóval nagyobb mértékben, mint a családi pótlék korábban bármikor."

Hogyne, hogyne... :)

Kezdjük azzal, hogy a 2009. január elseje óta változatlan a családi pótlék, tehát folyamatosan és régóta az évek során értéktelenedett, méghozzá olyannyira, hogy mára nagyjából a közröhej tárgyává devalvált. 2005-2006-ban a Gyurcsány kormány nagyot emelt a cs.pótlékon, és kisebb léptékben emelkedett ez folyamatosan 2009-ig, ám már ez a 2005-2006-os összeg is a Fidesznél kiverte a biztit, legalábbis az akkori reakciójának tükrében eléggé úgy tűnik:

[link]

Idézve: "A családi pótlék emelése és a gyermekek után járó adókedvezmény szűkítése a Fidesz szerint nem a munka felé tereli az embereket, hanem arra ösztönzi őket, hogy segélyből próbáljanak megélni. A munka társadalmi megbecsülése megint csökkenni fog - véli a párt."

Tehát a családbarát Fidesz már akkor sajnálta a magyar családoktól ezt az akkor még számolhatóan érő pénzt, és valami egészen agyament ellenérvet produkált (ment ez már neki akkor is) ennek tükrében: "1990-ben a családi pótlék egy családra jutó átlagos összege 26%-a volt a bruttó átlagbérnek, 2005-ben csak 8%-a." Bizonyára 1990-től az emberek nem dolgoztak, és csak segélyekből akarták fenntartani magukat. De ha ez akkor nem jutott eszükbe, így utólag most szólt a Fidesz nekik, hogy akkor hülyék voltak.

:D

Én: "Bár egyéb új családsegítő tételeket kitalált az Orbán kormány, de ez nem képvisel kompenzáló erőt."

Te(#21): "Nem kompenzáló erőt, hanem azt bőven meghaladó erőt képvisel."

Ha te mondod... :/ - Bár a bizonyítás kicsit mintha foghíjas lenne. :D

[link]

A Fidesz éra alatt(idézve): "A családi pótlék mellett valóban számos támogatás igénybe vehető. Különböző feltételek mellett megilleti az anyát (vagy apát, gyámot, örökbefogadó szülőt)"

Ám azt itt felsorolt család-támogatási pluszok után ez olvasható:

Idézve: "Ezek azonban már régóta léteznek, nem a Fidesz találta ki őket, legfeljebb a nevük változott az elmúlt években." - és kiad már egy 1995-től kezdődő táblázatot szintén pluszokkal.

Van még egyéb is, de a konklúzió azzal kapcsolatban: "az egy és három gyermek után járó adókedvezmény összege 2011 óta, vagyis 13 éve nem változott."

Vannak még újabb dolgok is, de...: "a családtámogatásokra költött összegek tekintetében Magyarország csupán a középmezőnyben helyezkedik el az Európai Unióban. Az Eurostat adatai szerint 2020-ban Magyarország a GDP 2 százalékát költötte családtámogatásokra, csupán egy tized százalékkal többet, mint a régió más országai, például Csehország, Románia, Szlovénia vagy Szlovákia."

[link]

Idézve: "Eurostat: Magyarország a sereghajtók között van a családtámogatások tekintetében"

De másban is... És a családtámogatás nem nézhetjük önmagában a társadalmi működés hatékonyságának szélesen vett mértékétől se, hiszen a családtámogatás értéke pl. úgy is értéktelenedik, ha pl. ha romlik az orvosi ellátás, egyre többet kell magánorvoshoz menni, ha a gyógyszerárak nőnek, vagyis/meg ha általában a szolgáltatások színvonala romlik, pl. oktatás kakec.. stb., és mindezek persze alkalmasint alaposan lehangolhatják a gyerekvállalási kedvet is.

"EZÉRT ❗NEM❗VÁLLALNAK GYEREKET A MAGYAROK!"

https://www.youtube.com/watch?v=fzs0Y_qlFHA

Hááát, több mint gyászos, amit a Fidesz művel... :(

Azután:

[link]

A cikk 2023-as...

Idézve: "Már 2021-ben is arányaiban szinte a legkevesebbet költötte szociális védelemre a magyar kormány az EU-ban, holott a tagállamok többsége pont erre költötte arányosan a legtöbbet."

2022-ben a GDP 16 százalékát költötte a kormány a szociális védelemre, kevesebbet, mint 2021-ben. Nem'tom, hogy javult-e a helyzet azóta, de aligha hiszem... :/

Azután itt van Társadalomtudományi Kutatóközpont-ból jelentés:

[link]

Néhány dolog pozitív, sőt, olykor szívderítő, de a lehangoló dolgok egyre gyűlnek:

Idézve: "A szociálpolitikai újraelosztás szegényeket védő funkciója megszűnt

A szolgáltatással járó szociálpolitikai területeket elsorvasztották"

"Jóléti kiadások alakulása a V4 országokban, % GDP, 2010- 2022 (OECD) táblázatában Magyarország görbéje a többiekéhez képest zuhan."

"Munkanélküli járadék 3 hónapra csökken; Segélyezés nominálisan csökken; Képzés, átképzés, mentorálás megszűnik; Lakásfenntartási támogatás már nem kötelező segély-elem; Gyermekvédelmi támogatás készpénzes része megszűnik"

"Milyen az új családpolitikai „torta”?; Keveseknek sokat, bankokon keresztül; Lefelé semmi - csak természetbeni ellátások"

...és innentől kezdve csak negatívum, szinte semmi más.

No, majd ha erre válaszoltál, akkor megint mehetünk a következő kritikádat elemezni.

szept. 1. 03:10
 26/43 Pombe ***** válasza:

Na, mégis előreszaladok kissé, és előre vesszem a következő kritikád a #21-ből:

Én: "Ugyanolyan óriási kölcsönt vett fel Montenegró Kínától, mint most Magyarország (ráadásul titkosítottak a feltételek), amit nem tudott végül törleszteni, és végzetes adócsapdába került."

Te(#21): "A mi kínai hitelünk 400 millárd Ft, avagy 1 millió Euro, kb. a GDP 0,5%-a. Majd pont ezzel kerülünk végzetes adócsapdába? Ugyanez az összeg Moldova GDP-jének 7%-a, ott más a helyzet, de még ez sem éri el a Gyurcsány-féle IMF hitel mértékét, ami annó 10+% volt, mégis kifizettük valahogy... #23: Miért gondolod, hogy félnivalónk van egy 400 milliárdos kínai hiteltől, ami az ország GDP-jének elenyésző része?"

Tisztázzunk valamit előbb! Az Orbán rezsim miatt iszonyú sok EU pénzhez nem jutottunk hozzá, és Orbán kénytelen emiatt mások felé kacsingatni, ezért felvette a kapcsolatot a kelet legocsmányabb diktatúráival (már ettől hányingernek kellene kínoznia téged, ha magyar vagy), akár kommunista diktatúrákkal is, amiktől Magyarország mindig is meg akart szabadulni, és az volt az álmunk, hogy mi a Nyugathoz akarunk tartozni. Nyilván olykor nem megkerülhető, hogy gonosz rezsimekkel is fenn kell tartani üzleti kapcsolatokat, de azért persze szem előtt kellene tartani közben az ésszerűséget, és nem kevéssé a nyugati szellem diktálta erkölcsi tartást is!

Tehát, egy értelmes, EU párti, és diktatúra-elleni-, demokratikus eszméket szem előtt tartó embernek eleve a szokásosnál jobban gyanakodva kellene nézni az ilyen üzleti kapcsolatokra, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy Kína dühödten akar betörni Európába, és nyilvánvalóan nem a jóakarójaként. Az Orbán rezsim látványosan nyitott az oroszok felé is, akik éppen embereket irtanak, és egy semmiről se tehető országot rabolnak és tipornak le. Orbán nem is olyan régen parolázott az Azeri elnökkel is, aki híres keresztényüldöző... és így tovább. Ez/ezek egy EU párti, egy Nyugatpárti ember számára rémisztőnek kellene lenni, magyarán egyre erősebben felmerül a gyanú, hogy lazán elfogadjuk csak pusztán anyagi érdekek miatt az árulást is akár.

Ez az egyik, a másik pedig az, hogy természetesen megint csúsztatsz. Mi más is várható egy Fideszestől?... Nyilvánvaló, hogy a Kína felé nyitás során nyugodtan feltételezhetjük, hogy egyre és egyre több kölcsönt veszünk majd fel, és te egy kölcsönről beszélsz, holott már eddig is több volt (no meg persze pl. az oroszoktól is veszünk fel hitelt - [link] ), és csak a legutóbbi időkben, és Kína egyértelműen a kölcsöneit fegyverként is használja a hódításaihoz, szóval baromi furcsa, hogy mindezek tükrében ártatlan szemekkel sugallod, hogy nekünk semmit se kell tartrani a Kínai kölcsöntől, eszünkbe se jusson gyanakodni. Mintha nem is magyar lennél.

[link]

Idézve: "Dőlnek azok a kínai hitelek, amilyet a magyar állam is felvett... Egyre nehezebben fizetik vissza a Kínától kapott államközi hiteleket az egyes országok. Eközben viszont Peking egyre több kölcsönt folyósít..."

A Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére is már felvett a kormány Kínától egy 917 millió dolláros kölcsönt.

[link]

Idézve: "Itthon titkolják, de kiderült: 979 év alatt térülne a Budapest-Belgrád vasútfelújítás"

[link]

Idézve: "1,3 milliárd euró – átszámolva 520 milliárd forint – támogatást kap a Liberty Dunaújváros technológiai partnere, a CISDI a a Kínai Export- és Hitelbiztosító Társaságtól."

[link]

Idézve: "A Budapest-Belgrád után a V0-t és az új ferihegyi vasútvonalat is a kínaiak építenék meg, kínai hitelből"

Azután ott van a Kínai Fundan egyetem..

[link]

Idézve: "Korábban a kormány szabta meg, hogy legkésőbb 2024. június 30-ig beszámol az Országgyűlésnek a Fudan Egyetem budapesti létesítésével kapcsolatos beruházás előkészítéséről és a megvalósítás tervezett költségeiről, de nem tartotta be a határidőt"

[link]

Idézve: "A mérlegből kiderül, hogy jelentősen nőtt tavaly az alapítvány bevétele. Ez szinte kizárólagosan az államtól kapott vagyon után elkönyvelt kamatbevétel, ami tavaly 999,9 millió forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 358,1 millióval."

A Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány már csak azért is rejtélyes szervezet, mert egy olyan egyetem fenntartására jött létre, ami végső soron nem létezik. Egyszóval jönnek be a Kínai pénzek, és egyre és egyre aggasztóbb mértékben árasztják el Magyarországot.

És ki tudja még mi minden van még, és mi minden lesz Kína felől.

Nem véletlenül fél ezektől az, akinek van esze, és tényleg magyar ember, aki sokkal inkább a velünk szövetséges és ezerszer tisztességesebb és emberibb EU-val kellene ilyen üzleteket kötni, és nem az EU letiprására készülő keleti diktatúrákkal:

https://www.youtube.com/watch?v=w-Tc9SO_7WA

Tanulságos! :(

Na, most már itt tényleg megállok addig, míg válaszolsz végre a #25-re és az előzőmre.

szept. 1. 17:12
 27/43 Pombe ***** válasza:

Jaj, a Gyurcsány-féle IMF hitelről elfelejtettem...

#21: "A mi kínai hitelünk 400 millárd Ft, avagy 1 millió Euro, kb. a GDP 0,5%-a. Majd pont ezzel kerülünk végzetes adócsapdába? Ugyanez az összeg Moldova GDP-jének 7%-a, ott más a helyzet, de még ez sem éri el a Gyurcsány-féle IMF hitel mértékét, ami annó 10+% volt, mégis kifizettük valahogy...

Semmi gond ezzel, hiszen nem volt semmi titkosítás, minden tisztázott volt, és nyilvánvalóan baráti forrásból származott.

[link]

Az IMF az International Monetary Found szervezetet kifejezetten azzal a céllal hozták létre, hogy árfolyamstabilitást biztosítsanak a tagországok számára, ezzel is fokozva a gazdasági növekedést.

szept. 1. 17:33
 28/43 anonim ***** válasza:

„Nézd, koma! Értem én, ha látod, hogy nem bírsz a vitapartnereddel, akkor te azt tartod célravezetőnek, hogy mindenfélét beleálmodsz a vitapartnered szájába. Nincs ebben semmi váratlan, már megszoktam a fideszesektől, de azért hogy valaki annyira buta legyen, hogy ezt a szalmabáb érvelési stratégiááját mindössze 3 oldalra építi??? :DDD”

Öcsém, hát te álmodsz bele az én számba dolgokat. :D

Itt a gyönyörű példa:

„Úgy képzeled, hogy van az orbánpárti EU, meg van a népi akarattal szembenálló EU parlament???” <- Itt még kérdezted, hogy így gondolom-e. Következő fokozat:

„Ez még propagandának is gyenge, bocsika.” <- Itt már feltételezed, hogy tényleg így gondolom.

„Hiszen ez Orbán jó nagy semmin alapuló tirádája. Mit vártál? Még jó, hogy kínjában ilyeneket fog kiszopni az ujjából. <- Itt még Orbánnak tulajdonítod a kijelentést.

„Nem gondolod, hogy neked kellene a képtelen állításaidat igazolni?” <- De a következő mondatodban már teljesen beleéled magad, és nekem tulajdonítod ezt az állítást, és tőlem várod el, hogy igazoljam azt, amit soha ki sem jelentettem. :D

És többes számban is írtad, hogy „állításaimat”, holott itt eleve csak egy állításról volt szó, igaz azt sem én mondtam, a többi képtelen állításról meg azóta sincs hír, hogy mi is volt konkrétan, pedig már egyszer kértem, hogy sorold már azokat a képtelen állításaimat, amikről beszélsz. :)

„Hol állítottam én olyat, hogy az EU utálja Orbánt? Még olyat se írtam, hogy az EU parlament utálná, és gondolom, szó szoros értelemben, ott is senki sem. Max. haragszanak rá. Valóban utálni legfeljebb nekünk, magyaroknak lehet okunk.”

Írtad, hogy a kulturált országokban a többség utálja.

És nekem volt egy kommentem, hogy „Nem utálják sem a magyarokat, sem Orbán Viktort.”

Erre te reagáltad, hogy már a lengyelek is utálják, amire én jeleztem, hogy kicsit karcsú ezt egyetlen országgal bizonygatni, ahol szintén nem utál minket a többség, hisz a semleges érték fölött vagyunk kicsivel, aztán elkezdtél példálózni egy rakás másik országgal? Ekkor még miért nem reklamáltál, hogy jaa, hát amúgy nem szó-szoros utálatra gondoltunk a kérdezővel, csak túl lett dramatizálva. Hát ne dramatizáljuk túl. Így is minden kifejezést elinflálunk már a túldramatizálás miatt.

De különben is, ha valóban nem gondoltad úgy, hogy utálnak minket az EU-ban akkor miért szállsz vitába egy ilyen kijelentéssel? Leírtam, hogy nem utálnak minket, sem Orbánt, ennyi. Te erre meg belekötsz ebbe a kijelentésbe, csak azért, hogy később kijelentsd, hogy amúgy én sem gondolod úgy, hogy utálnak minket?

„Biztos vagyok abban, hogy a @Kérdező se úgy gondolta…”

„A @Kérdező is nyilván úgy értette…”

„Nem kedveli Orbánt a @Kérdező, és az érzelmei túldramatizálták a kérdést.”

„Nem gondolnám, hogy a @Kérdező a tényleges-, a szó szoros értelemben vett utálatra gondolt, hiszen mi a fenét kellene gyűlölni bennünk?”

Imádom, ezt a mosdatást! :D Ha a kérdező így meg úgy gondolja, akkor miért nem írja azt?

Fasza, én sem értem, hogy mit kellene utálni bennünk, végül csak kiderült, hogy egyetértesz azzal az állításommal, amit annyira cáfolni igyekeztél. :D

„Van persze valódi utálat is. Ott azt is írtam, mint az ukránok esetén. A Lengyelek esetén is tuti szó szerint megutált sok olyan ember minket, akik azelőtt nem…”

Elenyésző ilyen ember lehet, akinél tényleges utálat játszik én úgy gondolom, hisz nincs okuk rá (akik meg igennel szavaztak biztosan csak túldramatizálták a kérdést. :D)

„Nem elég, hogy hazugságokat adsz a számba…”

Hazugságokat te adsz a számba, lásd a fentebbi példát, és az állítólagos képtelen állításaimat. Mik voltak azok a képtelen állítások?

„…még tagadod a tényeket is?”

Miféle tényeket tagadok?

„Bemutattam több helyről is, hogy az EU parlament álláspontjaival az EU polgárai nagy többségben egyetértenek…”,

Én felhívtam a figyelmedet arra is, hogy a magyar polgárok meg még nagyobb többségben egyetértenek az EU parlament álláspontjával, még nagyobb többségben, mint maga az uniós átlag. Az orbáni Magyarország, érted.

„Több ország népszerűségi indexében is lecsúsztunk és így tovább. Ennyi öreg!”

Mit ennyi? :D Attól még, hogy a népszerűségi indexben lejjebb csúszunk az nem fogja az én kijelentésemet cáfolni, mely szerint nem utálnak minket.

„Már ennyi elég a bizonyításhoz, de ezen kívül mutattam egyszerű külföldi polgárok megkérdezését is, és ahol ismerték Orbánt, sehol sem volt jó vélemény.”

Jó, de minek a bizonyításához? :D

Volt egy kijelentésem, hogy a magyarokat nem utálják. Te ebbe belekötöttél, és hoztál egy rakás forrást, amik ezt a kijelentést nem cáfolják, se nem bizonyítják az ellenkezőjét. Kicsit eltévelyedtél, nem tudod merre vagy arccal. Jó bizonyítások lennének ezek, csak nem ebben a vitában, de egész jól megállnák a helyüket egy olyan kijelentés ellen, hogy „A magyaroknak nem csökkent a népszerűségi mutatója más országok szemében”.

„Bemutattam egyes országok részéről még a jobboldali, sőt szélsőjobboldali véleményeket is, amik hullára nem vágtak egybe az orbáni képzettel, hogy az EU polgárai többségében az ő politikai nézeteit támogatják, és ez a lényeg, minden más dumád szimpla lufifújás és mellébeszélés volt.”

Összegezzük: én kijelentettem valamit: A magyarokat és Orbánt nem utálják. Te ebbe belekötöttél, és hoztál cáfolatokat, amik nem cáfolják az én kijelentésemet, és követelted, hogy én támasszam alá a saját állításomat (meg holmi behaluzott képtelen állításokat, mindegy. :D). Megtettem, jelenleg sem vagyunk a legnépszerűtlenebb európai országokat között, de te meg azt várod, hogy a te forrásaid próbáljam meg cáfolni (meg Orbán makogását védeni), amik az én kijelentésemnek nem is mondanak ellent! :)

Leegyszerűsítve:

Én: A krumpli nem gyümölcs.

Te: A lengyelek szerint gyümölcs!

Én: Még a lengyelek egyöntetű véleménye szerint sem az.

Te: De Orbán meg azt mondta, hogy a répa gyümölcs. Bizonyítsd, hogy a répa gyümölcs! Meg nézd csak, itt vannak a linkjeim, hogy a portugálok szerint az alma gyümölcs, az olaszok szerint a banán gyümölcs, a csehek szerint meg szilva gyümölcs.

Tessék szépen bizonyítani, az ellenkezőjét, hogy az alma, banán, szilva nem gyümölcs! Mutass már valami bizonyítékot a képtelen állításaidra!

„KO-t kaptál ebben az ügyben, akárhogyan is nézzük, vagy végre gyere elő bizonyítékokkal a rengeteg értelmetlen betűhalmozásod helyett.”

Ja, árnyékboxolásban nagyon ott vagy, azt látom, ebben KO-t adni valakinek nem nagy cucc. :)

„Elég csak annyi, amennyit én mutattam, de eddig egy darabbal se tudtál előhozakodni.”

Amit én állítottam, hogy a magyarokat nem utálják, azt meg tudtam a védeni. A te ráküldött bullshitednek meg majd egyszer még hasznát veheted egy másik vitában, amihez sok sikert kívánok! :)

„Ha nem képzeled ezt, akkor meg mi a szarról gajdolsz itt??? Ráadásul, ha nem képzeled ezt, akkor a KO-t duplán kaptad.”

Miért kaptam volna akkor duplán KO-t? Feltéve, ha nem árnyékboxolásból indulunk ki, mert ha igen, akkor világos. :)

„A lényeg az, hogy Orbán azt papolja, hogy az EU parlament ellene van, ami azonban az EU polgárok általános véleményével is szemben áll, ergo, az EU polgárai mellette állnak, és nem az EU parlament mellett. Mi tökről szómágiázol itt össze-vissza, ha nem erről?”

Mondam én bármi olyat is, ami erre emlékeztet?

„Annyira azért még jók voltak, hogy eddig köpni-nyelni nem tudtál rájuk. Nekem eddig ennyi is elég... :D”

Írtam rájuk, hogy pár fiatal (akik eleve hajlamosabbak a liberális beállítottságra, amit majd kinőnek) meginterjúvolása nem fogja alátámasztani, hogy utálnak minket. Ez még mindig így van, de mondom: egy olyan platformon, ahol arról megy a vita, hogy esett-e a népszerűségünk jól megállnák a helyüket ezek a linkek, de itt hiába várod, hogy majd elkezdem védeni azt a szalmahalmazt, ami ellen küldted. ;)

„Te az ellenkezőjére??? Már amit a számba adtál hülyeséget? Azt jól megcáfoltad. Profi módon! Azt el kell ismernem. :D”

Itt azokra céloztam, amiket az első hozzád intézett kommentemben írtam, és nem reagáltál még rájuk.

„Legyen! Igaz, hullára sehol se írtam olyat, hogy utálnák Magyarországot, és ez csak a te lázálmaidban történt meg, de hát Fideszes vagy.”

Csak a lengyelekről, meg azért mégis egy olyan kijelentés ellen léptél fel, amely azt állítja, hogy nem utálják a magyarokat. :D

„A tény egyszerűen az, hogy nagyot zuhant a népszerűségünk Lengyelországban, és ez Orbánnak köszönhető és a politikájának. Ennyi!”

Oké, és én hol írtam az ellenkezőjét, nevezetesen hogy nem zuhant a népszerűségünk bármelyik országban is?

„Nyekereghetsz itt napestig, pöröghetsz, break-elhetsz a népszónoki üres hordóidon, de ezt is bebuktad. Bocsika! :D”

Öcsi, hát te voltál, aki elkezdett ezen az üres hordón pörögni a #15-ös kommentben. :)

„Szerintem se. Végre valamiben egyetértünk. Ha úgy alakul, hogy az Orbán bandát végre megbuktatják 2026-ban... :D”

Gyurcsány tenni fog róla, hogy ne legyen így.

„Te nagyon hülye!”

Látom, a személyeskedés sem áll távol tőled a szalmabábozáston túl. :D

„Nem gondolod, hogy ezek a filmek felértek volna a részemről egy öntökönrúgással, ha ezekkel a magyarutálatot akartam volna bizonyítani?”

Dehogynem. De hát pont ezt történt.

Leírtam, hogy a magyarokat meg Orbánt nem utálják, meg egy másik kommentelő is, hogy a hülyék biztos utálják. Te erre reagáltál, hogy de, a lengyelek utálják, meg a kulturált országokban a többség. Erre írtam, hogy bizonyítsd, hogy valóban így van, az erre érkezett kommentedben jöttek azok a videók. :)

„No, ezt már írtam, de megismételném. Szerintem neked kellene bizonyítanod végre valamit, mert eddig ez ügyben nem mutattál semmit”

A saját kijelentésemet bizonyítottam, mégpedig, hogy nem utálnak minket. :) Szeretnéd, ha még egyszer elküldeném a forrásokat? Bár már te magad is ezen a véleményen vagy, hogy nincs okuk utálni minket.

Mi ügyben is kellene mutatnom valamit? Kezdjem el cáfolni azokat a kijelentéseket, amik eleve nem is cáfolták az enyémet?

„Koma! Igazold, hogy Orbán nagypofájú állítása helytálló, miszerint az EU polgárok többségének akaratával szembemegy az EU parlament, ergo az EU polgárok többsége valójában Orbán látens híveiként könyvelhetőek el.”

És ki a rákot érdekel, hogy mik makog Orbán? Miért várod tőlem, hogy igazoljam Orbán bármelyik kijelentését is? Látom humorodnál vagy! :D

Eddig még legalább azzal próbálkoztál, hogy Orbán kijelentését nekem tulajdonítsd, most egyenesen követeled, hogy az ő állítását támasszam alá. Öreg, olyan állítást kérj rajtam számon, amit én mondtam! Bár mivel olyat nem nagyon tudsz, helyette szalmabábozol, meg mások kijelentéseinek a védésére akarsz belevinni. :)

„Na, most te ebből egy bitet nem igazoltál, ellenben ennek az ellenkezőjét alátámasztó érvekkel szemben részedről csak kétségbeesett maszatolásra tellett. Igazam van, vagy igazam van? :D”

Nincs igazad, mivel nekem soha nem volt célom Orbánnak bármelyik állítását is alátámasztani, sem olyan kijelentéseket cáfolni, amik egyébként irrelevánsak (vagy tökönlövések, ahogy te mondanád) az én kijelentésem bizonyítását illetően.

„És ne menjünk tovább, mert ezt kértem, hogy ne legyen túl hosszadalmas egy megjegyzéshalom!”

Magyarán mert a többit nem nagyon tudod védeni. Amikor a második oldalt teleírtad, akkor nem problémáztál a szöveg hosszán.

„Hogy végre igazold az állításaidat ezt a szekciót tekintve. Hajrá! Ahogy a Fidesz mondaná... :D”

Igazolnám én, de ahhoz előbb lássuk már azokat a képtelen állításaimat! Már egyszer írtam, hogy sorold a képtelen állításaimat, de nem érkezett rá reakció, erre most Orbán állítását akarod védetni velem. :D

szept. 1. 19:45
 29/43 anonim ***** válasza:

„Úgy tűnik, hogy a #24-ben írtakra nehezen találsz szavakat. :(”

Nyugodj meg, családi program volt, nem tűntem el. :)

„Nem várnék tovább arra, hogy az eddig nullára összesíthető cáfolataid számát az általad imádott Fideszed nevében legalább egyre emeld”

Nem imádom a Fideszt, de még ha így tennék se cáfolnék a nevükben semmit sem.

Olyan dolgokra főleg nem tennék cáfolatot, amik egyébként nem is ellenkeznek az én kijelentéseimmel. De amúgy aranyos próbálkozások voltak, jót nevettem, köszönöm. :)

„Hogyne, hogyne... :)

Kezdjük azzal, hogy a 2009. január elseje óta változatlan a családi pótlék, tehát folyamatosan és régóta az évek során értéktelenedett, méghozzá olyannyira, hogy mára nagyjából a közröhej tárgyává devalvált.”

Stimm, hisz írtam is, hogy a Fidesz helyette más módon támogatta a családokat, nem a családi pótlék emelésével.

„Tehát a családbarát Fidesz már akkor sajnálta a magyar családoktól ezt az akkor még számolhatóan érő pénzt, és valami egészen agyament ellenérvet produkált (ment ez már neki akkor is) ennek tükrében”

Stimm, és gondolom itt jó szalmabáboshoz méltóan azt várnád, hogy elkezdjem jól megindokolni, hogy miért nem agyament ez az ellenérv. Aztán ha ezt nem teszem meg, én leszek az, aki nem igazolta a saját állításait. :D

„Ám azt itt felsorolt család-támogatási pluszok után ez olvasható:

Idézve: Ezek azonban már régóta léteznek, nem a Fidesz találta ki őket, legfeljebb a nevük változott az elmúlt években. - és kiad már egy 1995-től kezdődő táblázatot szintén pluszokkal.”

Abból, hogy nem a Fidesz találta ki őket, és már ő előttük is létezett a CSED, GYED, stb. még nem következik semmi, főleg nem az, hogy Fidesz nem költ kevesebbet a családokra.

„Van még egyéb is, de a konklúzió azzal kapcsolatban: az egy és három gyermek után járó adókedvezmény összege 2011 óta, vagyis 13 éve nem változott.”

A bérhez köthető juttatás értéke viszont egyre magasabb, hisz az embernek a béréhez köthető, ha emelkedik a bér, emelkedik a kedvezmény is, nem egy fix érték, mint pl.: a családi pótlék.

Na de Orbán költ többet családtámogatásra, úgy hogy nem emeli a családi pótlék összegét, vagy az Orbán megelőző kormányzások, amikor még folyamatosan emelkedett a családi pótlék összege?

2024-ben több, mint 3300 milliárd forintot fordít a kormány rá (bár egy Telexes forrás szerint 4500 Ft-ot), ami 2010-ben ez 960 milliárd Ft volt. Ez 243%-os emelkedés, úgy hogy közben a kummulált infláció 2023-mal bezárólag 86,6%, de ha úgy gondolod hogy alulbecsülték szorozd meg kettővel.

[link]

[link]

[link]

„…mindezek persze alkalmasint alaposan lehangolhatják a gyerekvállalási kedvet is.

EZÉRT ❗NEM❗VÁLLALNAK GYEREKET A MAGYAROK!"

Hááát, több mint gyászos, amit a Fidesz művel... :(”

Annyira csak nem tragikus, a termékenységi ráta sokkal rosszabb nálunk sokkal jobb életszínvonalú országokban. Ha itt gyárszos, amit a Fidesz művel, akkor ott mekkora temetés folyik? Mi az oka annak, hogy máshol még kisebb a gyerekvállalási kedve, mikor az EÜ, oktatás sokkal jobb?

[link]

Egyébként a termékenységi ráta emelkedett a Fidesz-kormányzás óta. Bár az élveszületések száma ezer lakoshoz viszonyítva kevesebb, de ez magyarázható azzal, hogy 10-15 év alatt öregedett a társadalom, nem válható el ugyanakkora gyerekszám úgy, hogy a gyerekvállalási korúak 6 millió helyett 5 millióan vannak (most mondtam valamit.)

[link]

Kedves, hogy a teljes szociális támogatás kérdés témájába is bele szeretnél menni, bár ez eredeti téma nem erről szólt. Ehhez csak annyit fűznék, hogy a munkanélküli járadékot nem indokolt már annyira 6 hónapig fenntartani, hisz már más a munkaerőpiaci helyzet. Kicsivel könnyebb munkát találni, mint 2010 előtt, kb. 800 ezerrel magasabb a munkavállalók száma. :)

#26-#27

„Na, mégis előreszaladok kissé, és előre vesszem a következő kritikád a #21-ből”

De be van zsongva valaki. :D

„Tisztázzunk valamit előbb! Az Orbán rezsim miatt iszonyú sok EU pénzhez nem jutottunk hozzá, és Orbán kénytelen emiatt mások felé kacsingatni, ezért felvette a kapcsolatot a kelet legocsmányabb diktatúráival…”

Ezzel lehet, hogy így van, de ettől függetlenül nem olyan jelentős mértékű hitelekről van szó, amik az országot romba döntenék, így felesleges Montenegróval példálózni. Tévedésből Moldovát írtam korábban, de Montenegróhoz viszonyítva még inkább látszik a különbség.

„már ettől hányingernek kellene kínoznia téged, ha magyar vagy”

Nem tudom ezt miért kifejezetten a magyarsághoz köthető dolognak írod le.

„Tehát, egy értelmes, EU párti, és diktatúra-elleni-, demokratikus eszméket szem előtt tartó embernek eleve a szokásosnál jobban gyanakodva kellene nézni az ilyen üzleti kapcsolatokra, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy Kína dühödten akar betörni Európába, és nyilvánvalóan nem a jóakarójaként.”

Attól még, hogy gyanakodva nézünk erre az üzleti kapcsolatra, attól még ez a hitel nem lesz akkora mértékű, hogy aggodalomra adjon okot.

Németország legfőbb importpartnere Kína (10%), de a többi nagyobb EU-s országoknál is előkelő helyen van (UK – 9%, France – 9%, Olaszország 7%)

Magyarország ehhez képest 6%, de megy a szemforgatás, ha mi akarunk velük üzletelni. Nyugaton miért teszik ezt és még nagyobb mértékbe?

[link]

„Ez az egyik, a másik pedig az, hogy természetesen megint csúsztatsz. Mi más is várható egy Fideszestől?... Nyilvánvaló, hogy a Kína felé nyitás során nyugodtan feltételezhetjük, hogy egyre és egyre több kölcsönt veszünk majd fel, és te egy kölcsönről beszélsz, holott már eddig is több volt”

Sehol nincs csúsztatás, és számítottam rá, hogy ezzel fogsz jönni, hogy ez csak egy a több közül, de te írtad, hogy ugyanolyan óriási kölcsönt vett fel Montenegró Kínától, mint most Magyarország. MOST, vagyis te utaltál erre a MOSTANI EGYETLEN hitelre. Ami Montenegro GDP-jének negyede, Mo esetén meg <1%-a.

„És ki tudja még mi minden van még, és mi minden lesz Kína felől.”

Nem szartam be túlságosan. Összesen kb az egyévi GDP 3%-a még így is, de amúgyis ez nem egy évre korlátozódtak ezek a felvételek. De mégis az él az ellenzéki körükben, hogy úgy eladósítottuk magunkat gigahitelekkel Kínának, hogy még az unokáink is fizetni fogják.

Ha olyan nagy Orbán alatt az eladósodás mértéke, akkor miért csökkent GDP aranyosan 2010 óta?

„Semmi gond ezzel, hiszen nem volt semmi titkosítás, minden tisztázott volt, és nyilvánvalóan baráti forrásból származott.”

Szerintem már az eleve nagy baj, hogy rászorultunk, a mértékéről nem is beszélve. Hiába jóval kedvezőbb a kamata. Arra azért kíváncsi lennék miféle kamatlábbal kell felvenni egy hitelt, hogy nagyobb problémát generáljon, mint egy 20x akkora méretű? :)

szept. 1. 19:49
 30/43 Pombe ***** válasza:

#28 "Írtad, hogy a kulturált országokban a többség utálja."

Ne hazudozz! :(

Idézd!

szept. 1. 19:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!