Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csak most, 2024-ben...

Miért csak most, 2024-ben lett ekkora probléma némely kórház nincs megfelelően klimatizálva?

Figyelt kérdés
Tavaly, 5 éve, 15 éve sem voltak jobban klimatizálva, mégis csak most, 2024-ben lett olyan hatalmas probléma.

aug. 24. 17:27
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

„Tavaly, 5 éve, 10 éve, és 15 éve is ugyanolyan probléma volt, mint most, csak akkor nem kapott olyan nyilvánosságot, és olyan ellenzéki kritikát, mint most.”

Tehát csak azért rugóznak ezen az emberek, mert média nyilvánosságot kapott a dolog, ha ez nem történt volna meg, akkor nem is csámcsognának rajta, világos.

„míg 2010-ben még nem voltak tartozásaik a kórházaknak (vagy csak elenyésző néhány milliárd a mostanra már évi 120-140 milliára nőtthöz képest)”

2010-ben 100 milliárdos tartozása volt a kórházaknak. Az reálértéken több, mint a 2010-es 100 milliárd.

„Lehet bagatellizálni bármilyen dolgot és sokféleképpen, de például a 2011 óta folyamatosan -és nagymértékben- növekvő kórházi elhalálozási számok önmagukért beszélnek.”

Nem 2011 óta nő, de amúgy sem egy túl beszédes mérőszám ez. Ha ezt vesszük alapul, akkor jobban teljesít az az EÜ, ahol a betegek be sem kerülnek a kórházba, hanem idő előtt meghalnak, vagy túl hamar hazaengedik a betegeket, hogy odahaza haljanak meg, de növekedhet amiatt is, hogy egyre jobban öregedik a társadalom.

Beszédesebb a megelőzhető halálozások száma, ami (nem csak) 2011 óta csökken.

aug. 24. 21:28
 22/40 A kérdező kommentje:
*Az reálértéken több, mint a jelenlegi 120-140 milliárd.
aug. 24. 21:30
 23/40 anonim ***** válasza:
28%

A #11-es kommentben semmiről nem írtam, mert az nem az én hozzászólásom.

Bocs.

aug. 24. 21:42
 24/40 A kérdező kommentje:

Ellenben amikor én arról írtam, hogy a 31-32 fok megszokott volt a 90-es években, te arra azt válaszoltad, hogy "Nem. Nem volt megszokott.", tehát ebben a kontextusban a 90-es évekről írtad, hogy nem volt megszokott.

aug. 24. 21:47
 25/40 Tekergő68 ***** válasza:
72%

Ha nyilvánossá teszed a neved és latszik hogy nem ugyanaz a kommentelo vagy akkor elhiszem.

aug. 24. 21:56
 26/40 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező! Te egy igazi ostoba balfasz troll vagy! Szerinted 10-15 éve volt nyáron közel két héten át minden nap valahol 40 fok és szinte minden nap melegrekord megdöntés? Hm? Nézd már meg az átlaghőmérsékleteket. Ez a nem mindegy!

Amúgy pedig minden úgy van, ahogy előttem már leírták. A kormányzat fokozatosan egyre több pénzt vont ki az egészségügyből és ez a leépítés most már olyan következményekkel jár, amit egyre nehezebben lehet a szőnyeg alá söpörni. Idén többet költ a magyar állam az adósságai utáni kamatokra, mint a teljes éves eü. költségvetés. Ez normális, ugye?

Aki ezt nem veszi észre vagy nem akarja, az egy végtelenül ostoba balfasz lehet (akinek szerencsére mostanában nem volt dolga az egészségüggyel) vagy pedig egy szándékosan hazudozó fityisz-troll. Az utóbbiaknak kívànom, hogy testközelből ismerkedjenek meg a magyar egészségügy jelenlegi állapotával például egy jó kis kórházi fertőzés formájában és a hozzátartozóik imádkozzanak értük, hogy megmaradjanak... általában akkor az ilyen bohóc trollok is beszarnak...

aug. 24. 23:09
 27/40 A kérdező kommentje:

"Szerinted 10-15 éve volt nyáron közel két héten át minden nap valahol 40 fok"

Régen is voltak több, mint egy héten át tartó extrém hőségek, ilyen magas nem, mint idén, de nem hiszem, hogy azon az 1-2 fokon múlt, hogy az idén problémáztak. Az ember kb ugyanúgy kellemetlenül érzi magát 38 fokban is, ahogy 40 fokban is, tehát nem hiszem, hogy ezen a két fokon múlt. Ha 10 egy tíz évvel ezelőtti szintű hőhullámban forgatnak videót a kórházakra, ugyanez lett volna a hatás.

"Nézd már meg az átlaghőmérsékleteket."

Mennyivel magasabb idén, mint 10 éve? 1 fokkal? :)

"vagy pedig egy szándékosan hazudozó fityisz-troll."

Mi hazugságot mondtam?

"általában akkor az ilyen bohóc trollok is beszarnak..."

Kösz, kihagyom, megyek magánba. Az állami a pórnépnek való.

aug. 24. 23:44
 28/40 anonim ***** válasza:
42%

#27 Jah, értem... Ezzel a "pórnépezéssel" elárultad magad! Szóval veled az a legnagyobb baj, hogy egy nagyképű, öntelt, beképzelt sz*rcsimbók vagy! Remélem a magánban ugyanaz az orvos, ugyanazzal az eszközzel vizsgál meg, amivel korábban az állami rendelésében dolgozott... de te azért "többnek" érzed magad... aha 🤣🤣🤣🤣 Tudod van egy mondás: "mindenki ugyanolyan büdöset sz*rik" 🤣🤣🤣

Szóval nem vagy te senki és semmi, hogy itt nagy pofával oszd az észt (ami nincs is meg neked bohóc)! 🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂

Amúgy pl. rákműtétet vagy szívműtétet nem végeznek magánban, te okoskatörp! Megvan? 🤣🤣🤣

aug. 25. 00:08
 29/40 A kérdező kommentje:

". Ezzel a "pórnépezéssel" elárultad magad! Szóval veled az a legnagyobb baj, hogy egy nagyképű, öntelt, beképzelt sz*rcsimbók vagy!"

Húha, most elárultam magam! Lebukktaaaaaaam! 😱😱😱

"Remélem a magánban ugyanaz az orvos, ugyanazzal az eszközzel vizsgál meg, amivel korábban az állami rendelésében dolgozott..."

Elképesztő ez a rossz indulat. Nem értem miért akarsz rosszat nekem. 😢

"Tudod van egy mondás: "mindenki ugyanolyan büdöset sz*rik"

Azt kétlem, én különösen büdöset szarok. Nem voltál még utánam WC-n, én egy igazi ökológiai katasztrófát hagyok magam után. Én vagyok az oka, hogy emelkedik az átlaghőmérséklet. Az utóbbi 10 évben kemény 1 fokot sikerült produkálnom. 💩

"Amúgy pl. rákműtétet vagy szívműtétet nem végeznek magánban, te okoskatörp! Megvan?"

Tyű, most aztán be is szartam azon nyomban. Készülj, emiatt a következő héten kemény hőhullám várható! 🤣🤣🤣

aug. 25. 00:35
 30/40 anonim ***** válasza:
31%

#29 Látszik, hogy egy igazi f*sszopó kis h*lye vagy!

Remélem tényleg beszarsz egyszer valami komolyabb betegségnél, öröm lenne nézni a pofádat te kis sz*rcsimbók! 😂😂😂

Látom a f*szod cibálása helyett ma itt trollkodsz, de hát megmaradtál a homokozó szinten! Mindíg kell ide a gyakorira pár ilyen bohóc, akin lehet röhögni! 😂😂😂😂😂😆😆😆😆

aug. 25. 01:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!