Aki a DK-ra szavaz az a Fideszre szavaz?

Aki a DK-ra szavaz, arra szavaz, hogy továbbra se legyen a Fidesznek normális, szóba jöhető, erős ellenzéke.
Már 2018-ban elgondolkoztam azon, hogy ha a baloldali összefosás pártjai feloszlatnák magukat, és arra biztatnák a szavazóikat, hogy szavazzanak az LMP-re vagy a Jobbikra (akik mellesleg valamiféle koalíciós együttműködésfélére is készültek), akkor simán nyert volna az LMP (mert a baloldaliak mind rájuk szavaztak volna), és a Jobbik akkori 20%-val meglett volna a kormánytöbbség, akár 2/3 is. És mi történt? A DK és az udvaroncpártjai/sajtótermékei egyből az LMP-t és a Jobbikot kiáltotta ki bűnösnek, aki miatt nem lehetett megnyerni a választást.
2022-ben ismét elgondolkoztam azon, hogy Márki-Zay elég népszerű volt, de a Gyurcsányozás és DK-zás nagyon jól működött ellene. Ha ez a párt feloszlatta volna magát, Gyurcsány pedig kivonult volna a politikából, és elment volna kapálni, szinte biztos, hogy Márki-Zay győzelemre vitte volna ezt együttműködést. És mi történt? A DK és az udvaroncpártjai/sajtótermékei egyből az LMP-t és a Jobbikot kiáltotta ki bűnösnek, aki miatt nem lehetett megnyerni a választást.
Most is: A DK annyira akarja a rendszerváltást, hogy bár a Tisza minden egyes közvélemény-kutatáson bizonyítja, hogy megy felfele, mindent megtesz azért, hogy belerúgjon és lejárassa az emberek előtt. Ha ezek után a Fidesz ismét 2/3-t kap, na kit fog felelőssé tenni a DK és cselédpártjai/sajtótermékei, na kit? Hát persze, hogy a Tiszát, még véletlenül sem a DK-t, aminek esélye sincs bekerülni a parlamentbe az MSZP-vel és a Párbeszéddel a hátán, már ha 3 párt koalíciójaként indulnak, mert ahhoz 15% kell, és nekik hármójuknak alig van 5-6%. Ahelyett, hogy a DK és a csicskapártjai feloszlatnák magukat, Fideszesezik ezerrel a Tiszát, holott Magyar Péter felbukkanása óta történt meg először, hogy még a Fideszes közvélemény-kutatók is azt mérik, hogy a ellenzéki Tiszát csak néhány százalék választja el a Fidesztől.
Végül: Ha a DK-nak tényleg érdeke lenne a rendszerváltás, már rég feloszlatták volna magukat, és tagjai véglegesen kivonultak volna a magyar politikából. Nem tették? Nem. Rosszul tették, mert most a saját taknyukon, a méltóságuk utolsó cseppjének elpárolgásával fognak eltűnni a történelem szemétdombján.
Félreértés ne essék:
Nem vagyok annyira a Fidesz ellen, mint sokan ebben az országban, 2022-ben (először életemben) a Fideszre szavaztam. Ha az államformánk királyság lenne, ahol az uralkodó rétegnek nem kell félnie, hogy leváltják, és éppen ezért nem tolna mindent zsebre, akkor azt mondanám, hogy maradjon csak a Fidesz, mert úgy egészében nincs bajom a politikájával és az ország vezetésével. Csakhogy köztársaság vagyunk, és a köztársaságban szükség van váltásra a kormányokon, mert minél többet ül egy párt a kormány élén, annál többet veszít a népszerűségéből, és minél többet veszít ebből, annál inkább kezd el attól félni, hogy leváltják, és minél inkább fél ettől, annál inkább tömi a zsebét az ínségesebb napokra. Ez nem csak a Fidesznél, az összes pártnál így volt.
Még nem tudom, hogy mit gondoljak a Tiszáról, eszmeileg inkább a Mi Hazánkhoz húzok, de örülök annak, hogy van a Tisza és van Magyar Péter, mert ők csinálnak politikai hullát a Gyurcsányból, a DK-ból és csicskapártjaiból, és 2006-ra visszagondolva, azt mondom, hogy ezzel a magyarság csak nyerni fog, szóval csak így tovább, Tisza!!! (Lehet, hogy az írásomból már kiderült, hogy Gyurcsányt és a baloldali koalíciókat károsnak tartom a magyarságra, egyszóval csak örülök, ha őket eltakarítja valaki olyan, aki, ha baloldaliak között is népszerű, de jobboldali eszméket vall.)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!