Új pestis? EU-ban a legnagyobb a veszély. A visszatért új pestis? A fekete majomhimlő egy változata az új majomhimlőnek. Lezárások vissza?
Miért nem olvasod át a kérdést mielőtt kiírod? Totál értelmetlen.
Nincsen "fekete majomhimlő" az "új majomhimlő" meg nevében is ott van ahogy beleírtad, az ÚJ, tehát nem ennek egy változata a korábbi himlő, hanem fordítva.
A vírus 60 éve ismert, ennek rendszeresen vannak újabb módosulatai amik megjelennek. A himlő elnevezés a fekete himlőre hasonlító tünetei miatt van, de nem annak egy módosulata, csak egy víruscsaládba tartoznak. Emiatt valamilyen mértékben a himlő elleni védőoltás is alkalmazható ellene.
Ez olyan, mint ahogy "influenzának" szokás nevezni az átlagemberek között mindazokat a megbetegedéseket amiket hasonló tünetek kísérnek, de valójában rengeteg eltérő vírus és más megbetegedés van köztük, csak hasonlóak a tüneteik. Így hivatalosan "felsőlégúti megbetegedések" néven tartják számon mindet, hiszen hogy valóban influenza azt csak egyéni mintavétellel és teszteléssel lehet kideríteni.
Ha már belinkelted a cikket akkor miért nem olvastad el?????
2
"Nincsen "fekete majomhimlő" -> lehozva "A majomhimlő a fekete himlő közeli rokona, mondhatnám úgy, hogy a kistestvére. Ez több értelemben is fontos"
Kozvetetten de.
#4 Nem azt írtad le amit most behoztál. Pont ezért mondtam, hogy el kellene olvasnod a kérdésedet mielőtt kiírod, hogy azt és úgy akartad-e kiírni mint ahogy elsőre sikerült.
Azt javítottam ki ami a kérdésben volt leírva, hogy te másra gondoltál helyette az a te dolgod. Továbbra sincsen "fekete majomhimlő" és ezt te írtad le így ahelyett hogy azt írtad volna le amit most hozol be , hogy "A majomhimlő a fekete himlő közeli rokona". Ami amúgy még mindig nem igaz, egy víruscsaládba tartoznak, ennyi.
Nem tudom miert nem erted. Majomhimlo = fekete himlo kozeli rokona, kistestvere. Virulogust kerdezd meg miert fontos ez, mert tobbertelemben fontosnak talalta.
"egy víruscsaládba tartoznak" virulogus szerint kistestvere es fontos. Ha ennel egyszerubben nem lehet elmagyarazni nem tudom hogy lehet...
Az uj majomhimlo az idobelisegre utal, terjedelmere mert a WHO kulonosen kiemelte, hogy EU-ban van veszely, de talan ha elolvasnad kicsit is reszletesen a cikket, akkor nem kellene leirnom. Szo szerint ideztem.
A tobbi a te munkad, hogy ertelmezd.
Komolyan létezik még olyan, aki hisz a "vírusokban"? Elég gáz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!