Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért hűséges...

Az emberek miért hűséges követői különféle pártoknak?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha valaki elkezdi felrúgni a szarosvödröt akkor miért nem örülnek neki az emberek hiszen akikről a stikák kiderülnek azok őket is ugyan úgy becsapták hazudtak nekik. Mintha az embereket csak az "ellenoldal" stikái érdekelnék a sajátjaik felett szemet húnynak. Miért nem lehet egyformán elítélni a hazugságot függetlenül attól ki. Én pl ha azokat kapom hazugságon akikre szavaztam és vertek át azonnal nekikmegyek.
2024. aug. 13. 12:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mert úgy érzik, hogy kell valahova tartozni.
2024. aug. 13. 12:17
 2/14 A kérdező kommentje:

"Mert úgy érzik, hogy kell valahova tartozni."

De mi tartozunk hozzájuk hanem ők hozzánk. Nem a faroknak kéne csóválni a kutyát. Nem kéne egyáltalán senkinek infantilisen ugrálva ujjongani, ez az egész gyerekes amit némely ember megtesz. És ezt tényleg bármelyik párt szavazóita igaz. Egyszerűen az emebrek maguk ágyaznak meg neki hogy hülyének legyenek nézve.

2024. aug. 13. 12:22
 3/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a média-buborék az oka. Mindenki a saját nézeteinek megfelelő médiát fogyaszt, ott pedig a saját szarosvödrük elhallgatása, elbagatelizálása, a másikénak meg a felnagyítása megy. Szóval torz képet kapnak a valóságról.

Pl. egy fideszes ember fideszes médiát fogyaszt (TV2 csoport, közmédia csatornái, M1, Duna, M2, M3, M5, Pesti TV, Hír TV, Retro Rádió, Kossuth rádió, Petőfi rádió, Rádió 1, Best Fm, Karc Fm, Megyei napilaphálózat, 4 Óra – Komárom-Esztergom; Békés Megyei Hírlap, Délmagyarország – Csongrád-Csanád megye; Dunaújvárosi Hírlap; Észak-Magyarország – Borsod-Abaúj-Zemplén megye; Hajdú-bihari Napló; Heves Megyei Hírlap; Fejér Megyei Hírlap; Új Dunántúli Napló – Baranya megye; Új Néplap – Jász-Nagykun-Szolnok megye; Kelet-Magyarország – Szabolcs-Szatmár-Bereg megye; Kisalföld – Győr-Moson-Sopron megye; Napló – Veszprém megye; Nógrád Megyei Hírlap; Petőfi Népe – Bács-Kiskun megye; Somogyi Hírlap; Tolnai Népújság; Vas Népe; Zala Hírlap, Bors, Metropol, Nemzeti Sport, Ripost, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Világazdaság, Szabad Föld, Magyar Demokrata, Mandiner, Figyelő, Vasárnap Reggel, Origo.hu, Hirado.hu, 888.hu, Axióma, Kontra.hu, Látószög, Mandíner, Napi.hu, novekedes.hu, Pestisracok, Reaktor, vasarnap.hu, stb), ahonnan dől a Fideszes propganda, így gyakorlatilag nem is tud az országban zajló hatalmas problémákról.

Míg egy ellenzéki, ellenzéki médiát fogyaszt (pl. Telex.hu) így nem nagyon értesül arról a pár jó dologról ami a sok korrupció és gyűlöletkeltés mellett véletlenül becsúszik.

2024. aug. 13. 12:23
 4/14 anonim ***** válasza:
Ez mindenhol így van. Az USA a legjobb példa erre a megosztottságra. Mert nehéz szembesülni a valósággal. Kényelmesebb ragaszkodni valamihez, még ha már irracionális is.
2024. aug. 13. 12:28
 5/14 A kérdező kommentje:

Tényleg mindenhol így van de elég elszomorító. Az emberek nem az igazság keresése hajtja önmagában hanem a valahová tartozni akarás. De közben megszűnnek egyéniségek lenni.

És tényleg a fidesztől a momentumon át a dk tól a mihazánkig meg a tiszáig meg az összeset fel lehetne sorolni ugyan azok a gyermeteg emberek csápolnak meg tapsolnak nekik. Miért kell egyáltalán tapsolni meg ünnepelni őket? Takarodjanak a politikusok dolgozni behúzott farokkal a kultúrát meg hagyják meg az állampolgároknak ahelyett hogy marketing meg reklám szakemberekkel egyeztetnek hogyan kell jópofának tűnni

2024. aug. 13. 13:08
 6/14 A kérdező kommentje:
Amikor emberek különféle párt rendezvényeken jólérezni magukat mennek oda ez már régen rossz. A politikának semmi köze nem kellene legyen ahhoz hogy buliznak az emberek. A politikának egy száraz valaminek kellene lennie ahol kizárólag szakemberek dolgoznak és ha nem jól végzik a dolgukat a nép kirúgja őket.
2024. aug. 13. 13:12
 7/14 anonim ***** válasza:

6. De a nép szeret bulizni, mulatni. Tudod, "legyen tánc"

Fél ország röhögött azon a csávón, pedig a legtöbbünk óhaját tükrözte.

2024. aug. 13. 13:14
 8/14 A kérdező kommentje:

De a nép szeret bulizni, mulatni. Tudod, "legyen tánc.

Tudom. Nekem meggyőződésem hogy akik száját valaha elhagyta a "Hajrá xy párt" vagy egyszer is egyáltalán ezt szöveg formájában leírta azok már alapból alkalmatlanok arra hogy felelős döntést hozzanak. Egyszerűen az hujjogatás meg "drukkolás" szerintem nem fér össze a higgadt átgondolt döntéssel. Ugyanúgy azt is kizárnám a szavazásból aki valaha szavazatot küldött be TV-s reality show műsorok szereplőire de annak se kéne aki valaha jósnak a segítségét kérte.... én egyszerűen nem tudom elképzelni hogy akik ilyesmikre vetemednek azok képesek saját maguk számára saját magának érdekében álló szavazatot leadni.

2024. aug. 13. 13:25
 9/14 anonim ***** válasza:

"akik ilyesmikre vetemednek azok képesek saját maguk számára saját magának érdekében álló szavazatot leadni."

Az a helyzet, hogy én sem tudok olyan szavazatot leadni, amely révén aztán az én érdekem kerül képviseletre, pedig a fentiek egyikében sem vettem részt meg elvégeztem jó pár iskolát. Ötletem sincs, hogy melyik lenne az a párt vagy személy, aki valóban engem fog képviselni, nem pedig az én támogatásomból akarja a hatalmát fenntartani meg a vagyonát gyarapítani.

2024. aug. 13. 13:36
 10/14 A kérdező kommentje:

De már azzal is közelebb vagy a kevésbé rossz donteshez hogy ezt tudod. Na most akikről beszéltem azok akik ilyesmire vetemednek mekkora esély van rá? Engem is átbsznak a palankon, de az olyan félkegyelműek akik a fentebb nevezett dolgokat leművelik ők vajon milyen tudatállapotban lehetnek meg az ilyen "legyen tánc" emberek?

Komolyan ezeknél még az is jobb ha legalább benne van valami mutyiban és elemi jól felfogott anyagi érdeke hogy az xy párt tisztviselője nyerjen a körzetében. Nyilván elitelendo de még az is érvényesebb szavazatot ad.

2024. aug. 13. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!