Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek jogos, hogy meleg...

Szerintetek jogos, hogy meleg pároknak nem adnak családi belépőjegyet?

Figyelt kérdés
A Balatonnál történt egy ilyen eset nemrég, hogy egy meleg pár két gyerekkel próbált bemenni, családi jegyet kértek és az eladó válaszolt, hogy "4 után már nem elérhető a családi jegy, de nektek amúgy sem adnék". Meg jelezte, hogy Magyarországon a család, férfiból, nőből és gyerekekből áll. Csak nem számolt vele, hogy ezek nem csak sima melegek voltak, hanem lmbtq aktivisták és botrányt csináltak belőle. Pedig szerintem helyesen járt el, ezt az alaptörvény is kimondja.

2024. aug. 8. 23:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
62%

8# jól mondja.

De ez nem csak erre a területre érvényes, hanem minden másra, ami különbözik a magyarok általi megszokottól.

Sebaj: csak pálesz legyen, meg gulas...

aug. 9. 06:56
 12/25 anonim ***** válasza:
43%

A "jogos"-t azt hogy kell értenünk? Úgy, hogy jogilag meglehet-e ezt tenni vagy úgy, hogy én ugyanígy jártam volna el?

Mert jogilag megteheti, ugyanis a családi jegy biztosítása nem kötelező, ez egy lehetőség minden belépő megfizetését igénylő rendezvényre, létesítményre, legyen az bármilyen rendezvény, létesítmény, a szervező/rendező ill. az üzemeltető hatásköre eldönteni, hogy biztosít-e családi jegyet vagy sem és amennyiben a házirendben le van írva (márpedig ált. le van), hogy "amennyiben a szervező másképp nem rendelkezik" akkor tulajdonképpen egyéni elbírálással élhet. Személyes véleményem az, hogy bár én eléggé konzervatív ember vagyok, és nem értek egyet azzal, hogy meleg párok nevelhetnek gyermeket, de ezen kívül még számos olyan eset van, amikor nem értek egyet, hogy két ember nevelhet gyereket, ettől függetlenül én adtam volna kedvezményes jegyet, amennyiben egy háztartásban élnek, mert semmi köze nincs az én álláspontomnak ahhoz, hogy jár-e a kedvezményes jegy vagy sem, ha egyszer megvan a 4 fő, aki 1 háztartásban él.

aug. 9. 07:37
 13/25 anonim ***** válasza:
0%
Persze hogy jogos. Két kan mitől lenne család?
aug. 9. 08:13
 14/25 anonim ***** válasza:
77%
A Zalaptörvény Száler Jozsó írta---
aug. 9. 08:14
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
Jogos, de nem etikus.
aug. 9. 08:25
 16/25 anonim ***** válasza:
73%
Nem jogos. Legtöbb helyen ha két felnőtt két gyerekkel akar jegyet venni, alapból a családi jegyet ajánlják fel, nemtől és családi állapottól függetlenül. Ez egy direkt gyűlölködő bunkó pénztáros volt. Megérdemli a botrányt.
aug. 9. 09:17
 17/25 anonim ***** válasza:
61%
Nem jogos. Föl kell rúgni az ilyen kis g.ciket akik mindenütt keresztbe akarnak tenni a másiknak.
aug. 9. 09:34
 18/25 anonim ***** válasza:
28%
De jogos. Egy magáncég annak ad üzletpolitikai kedvezményt, akinek akar.
aug. 9. 09:41
 19/25 anonim ***** válasza:
81%
#18 akkor kint kell lennie az árlistán, hogy családi jegy (anya-apa-gyerekek). Ezzel ellentétben a legtöbb helyen az van kint, hogy családi jegy (2felnőtt, 2 gyerek).
aug. 9. 09:48
 20/25 anonim ***** válasza:
5%

Lehet, hogy te nem irigyled, de akkor fizess te több adót másra.

Miért kellene nekem gazdagokat támogatni, csak mert van gyerekük.

Lehet havi 1 milliót keresnek a szülők, más meg minimálbérből fizessen mindent teljes áron.

Ez egy idióta gumicsont, ami arra jó, hogy téma legyen.

A valódi problémával senki se foglalkozik.

aug. 9. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!