Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek jogos, hogy meleg...

Szerintetek jogos, hogy meleg pároknak nem adnak családi belépőjegyet?

Figyelt kérdés
A Balatonnál történt egy ilyen eset nemrég, hogy egy meleg pár két gyerekkel próbált bemenni, családi jegyet kértek és az eladó válaszolt, hogy "4 után már nem elérhető a családi jegy, de nektek amúgy sem adnék". Meg jelezte, hogy Magyarországon a család, férfiból, nőből és gyerekekből áll. Csak nem számolt vele, hogy ezek nem csak sima melegek voltak, hanem lmbtq aktivisták és botrányt csináltak belőle. Pedig szerintem helyesen járt el, ezt az alaptörvény is kimondja.

2024. aug. 8. 23:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
86%

Nem jogos és nem feltétlenül a melegek miatt.

Feleségem viszi a két gyereket, megy vele nővére egy gyerekkel és ők sem kapnak. A testvérnél mi a szorosabb családi viszony?

Kulturáltabb helyeken 2 felnőtt meg 2+gyerekre adnak családi jegyet, nem férj és feleségre.

Ugyan ez a szitu megy a nagyi, lánya, unokák. Stb. Stb.

2024. aug. 8. 23:29
 2/25 PMC Wagner ***** válasza:
25%
honnan tudtad hogy melegek voltak?
2024. aug. 8. 23:42
 3/25 anonim ***** válasza:
90%

"Pedig szerintem helyesen járt el, ezt az alaptörvény is kimondja."

Az alaptörvényben egy árva szó sincs semmilyen belépőjegyről. Ha én azt mondom hogy a saját telkemre is belépővel lehet bejönni, és elnevezem a 12 felnőtt + 7 gyerek csoportjegyet családi belépőre, és kikötöm hogy a 12 felnőttből legalább kettőnek nyugdíjasnak kell lennie, akkor ez lesz a családi jegy és kész. Semmilyen törvény nem rendelkezik arról, hogy te az egyes belépőkedvezményeidet hogyan hívod és milyen csoportoknak adod.

Itt a probléma azzal van, amit az egyes is írt, és nekem is ez jutott elsőre eszembe. Nem mindig apa és anya megy a gyerekekkel mint egy család, hanem lehet hogy elmegy anya és a testvére a gyerekekkel, vagy szüleim elviszik egy ismerősük gyerekét, stb. Régen valóban két felnőtt + X gyerek volt a családi jegy, nem értem miért kell ezt is ilyen elmebeteg irányba terelni, csak hogy kizárhassanak egy kisebbséget...

aug. 9. 00:10
 4/25 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
76%
Az a kérdés, mi a családi jegy funkciója. Mert ha az, hogy egy adott mikroközösségnek könnyebb legyen, akkor nem volt jogos.
aug. 9. 00:32
 5/25 anonim ***** válasza:
2%

Nem család, tehát nem jár a családi belépő.

Én sem indulhatnél férfiként az olimpián női bokszolóként.. Ja várj, azt éppen lehet. :)

aug. 9. 01:31
 6/25 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem ez csak egy piti dolog.

Inkább az gázabb, hogy a családos kap mindenféle támogatást még az egyedülállók, akik között sok a meleg, ők nem.

Persze megértem őket, rossz érzés, de nem ezen fog múlni, hogy megélnek-e.

Ha eljutottak fiatalon odáig, hogy, gyerekeik vannak, gondolom nem a szegény rétegből valóak.

aug. 9. 03:07
 7/25 anonim ***** válasza:
26%

#6 Az egyedülálló heteró sem kap támogatást.

Nem irigylem a családosoktól, mert tudom, hogy mivel jár felnevelni egy vagy több gyereket.

A családi vicc kategória, már az én anyám is annyit kapott utánam mint a 20 évvel fiatalabb unokahúgom, vagy a kisebb testvérei után a nővérem.

A szüljél, támogatlak, mert kihalunk, és juj a keresztény érdekek után a kutyát sem fogja érdekelni, hogy jut-e egy szelet vajas kenyér a gyerekeknek vacsorára, aztán ha nagy a gáz jön a "minek vállalt gyereket nem tud róla gondoskodni"...

Na, ez a gáz.

aug. 9. 05:50
 8/25 anonim ***** válasza:
80%
És újra és újra megsértődnek, amikor valaki leirja, hogy Magyarország homofób és rasszista. Pedig, Magyarország homofób és rasszista. És nem csak a politikája, hanem az emberek jelentős része is az.
aug. 9. 06:08
 9/25 anonim ***** válasza:
82%
Van egy gyerekkori barátom, akinek a csajával kb együtt nevelik a csaj másik apától származó gyerekét. Nem házasok és nem is tervezik. A lány folyamatosan panaszkodik, hogy hiába élnek egy háztartásban, hiába neveli a haverom a gyereket, folyamatosan, mindenhol úgy kezelik őket, mint valami leprást.
aug. 9. 06:10
 10/25 Classical válasza:
96%
Az alaptörvény nem mond semmi ilyesmit.
aug. 9. 06:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!