Mennyit keresnek a kormányhivatalok dolgozói?
A szakszervezet azt mondja, bruttó 326 ezret keres a túlnyomó többség.
A minisztérium szerint viszont bruttó 510 ezret.
Most akkor kinek van igaza?
Annak a hivatali dolgozónak, aki ma azt állította a rádióban, hogy nettó 235.000.-Ft-ot visz haza.
akkor most kinek van igaza?
Alapvetően attól függ, hogy milyen besorolási fokozatban dolgozik az illető, de még ezen belül is elég nagy különbségek vannak.
Fölösleges amúgy hazudnia a minisztériumnak, mert teljesen elérhető bárki számára a bértábla, ezt jelenleg a 180/2023. (V. 15.) Korm. rendelet szabályozza.
A kormányzati főhivatalok, központi hivatalok, valamint a kormányhivatalok esetében a következő (bruttóban értendő természetesen):
1. hivatali tanácsos: a mindenkori garantált bérminimum - 500 000 Ft
2. vezető-hivatalitanácsos: 300 000 Ft - 650 000 Ft
3. hivatali főtanácsos I.: 400 000 Ft - 750 000 Ft
4. hivatali főtanácsos II.: 450 000 Ft - 1.000.000 Ft
5. vezető-hivatalifőtanácsos: 500 000 Ft - 1.450.000 Ft
6. osztályvezető: 400 000 Ft - 1.450.000 Ft
7. főosztályvezető: 550 000 Ft - 2.000.000 Ft
"5: Ez alapján inkább a szakszervezetisek hazudnak, ami régi jó szokásuk"
Akkor leírom, pedig azt hittem egyértelmű: néhány kivételezett embert leszámítva a besorolás legalsó összegét kapod meg. 2018-ban jött ki a Kit. és akkor bebetonozták ezeket a sávokat. Ami óriási hiba volt, mert gyakorlatilag nulla előmeneteli rendszer van. Csak ha valaki "kihal" és felszabadul a státusza.
Én nem hallottam olyan kollégáról - pedig egyáltalán nem lúzerekkel vagyok körülvéve - aki a bérsávon belül idővel többet kapott volna. Pláne most nem lesz ilyen, miután bejelentették a spórolást a közigazgatásban (kivéve persze a miniszteri fizetéseknél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!