Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Így,hogy ennyit nőttek a...

Így,hogy ennyit nőttek a bérek itthon màr nyugatra költözni nem is annyira vonzo mint régen?

Figyelt kérdés

A lakhatás ugyan iszonyú drága itthon,de a legtöbb nyugati országban is. Az árak nagyjából hasonlóak,ami egyértelműen Magyarországnak egy feketepont, ám ez a 10-15 évvel ezelőtti "4-5x annyit keresek mint otthon" már nincs. Dupla annyikat hallok

Lassan eljön az idő,hogy mindent átgondolva nem éri már meg masodrendű állampolgárnak kiköltözni egy nyugati országba?

aug. 3. 17:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Kiköltözni azoknak éri meg, akiknek Magyarországon vacakabb, minimálbér közeli állása van vagy pedig a fertő módon működő (bejeletés hiánya, trükközés a szabikkal, túlórákkal...stb) KKV szektorban dolgozik.Utóbbi esetében, jellemzően vendéglátás,turizmus, építőipar ilyen.

Ezekről a területéről vándorol ki a legtöbb ember.

Egy jól befutott mérnöknek,közgazdásznak, orvosnak már nem biztos,hogy megéri kimenni.

aug. 3. 18:06
 12/26 anonim ***** válasza:

Szerintem beszélj egy munkással..

[link]

aug. 3. 18:13
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem látom, hogy eltűnne a szakadék. Hiába hasonló árú, vagy akár drágább a lakhatás nyugaton, ha kevés (vagy akár csak közepes) a fizetésed, kapsz támogatást. Emellett a fizetés reálértékét nézve egyértelműen veri a Nyugat Magyarországot.

Ezt a másodrendű állampolgár dolgot sosem értettem. Hol, és miben nyilvánul ez meg? Mert a hétköznapokban én sosem tapasztaltam, boltban, orvosnál, bankban, stb… ki sem derül, hogy külföldi vagy. Ami a munkahelyet illeti, jobb helyeken max barátok között merül fel a téma, hogy ki honnan jött, amúgy meg mindenki végzi a dolgát, megkapja a fizetését, és kész. Kulimunka esetén persze előfordul, hogy megpróbálják rádlőcsölni a nemszeretem feladatokat, de Magyarországon sincs másképp. A különbség az, hogyha besokallsz, és szólsz a főnökségnek, hogy tegyék már rendbe a gyakornok szakácsokat, mert nem feladatod az ő munkaterületét rendben tartani, akkor bizony helyrerakják a gyakornok szakácsokat. Persze ha nem szólsz, csak csendben szenvedsz, és önként dolgozol +4 órát, mint anno a kis pakisztáni kollegám, akkor magadra vess.

aug. 3. 18:19
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi hasonló korban vagyunk, mint ti (32-33). 7 éve élünk Németországban. Mindketten diplomásak vagyunk, nem kulimunkát végzünk.

Jóval többet keresünk, mint otthon keresnénk. De igazából, ha otthon valamiért ugyanezt a pénzt kapnánk se mennénk már haza. Rengeteg minden van, amit nem tudsz pénzért megvenni: rendezett utcák, nem feszült emberek, barátságos kiszolgálás, jó bicikliutak, értelmes szabályzások, kiszámíthatóság, jó oktatás, egészségügy, létbiztonság.

És nem azt mondom, hogy kint minden hibátlan. Bőven vannak hibák. De még így is sokkal jobb.

aug. 3. 18:34
 15/26 anonim ***** válasza:
14) és a sok migráns,európán kívüli nem zavar?mit csináltok a szabadidőtökben?
aug. 3. 18:48
 16/26 anonim ***** válasza:
66%
Én 3 éve léptem le a szomszéd országba, Ausztriába, akkor 5 és félszer magasabb fizetéssel csábítottak ki. Azóta sem növekedtek sokat a bérek Magyarországon ahogy látom, ellenben az infláció nagyon elvadult. Már a bolti árak is olcsóbbak itt, mint a határ magyar oldalán.
aug. 3. 18:52
 17/26 anonim ***** válasza:

14: a legkevésbé se. Kollégák is vannak a világ minden tájáról (Pakisztán, Egyiptom, Oroszország stb), a szomszédságban brazilok, egyiptomiak, indaiak vannak.

Pont olyan emberek, mint te meg én. Van köztük jófej, akivel jóban vagyunk, van lusta meg idegesítő, akit kevésbé kedvelek.

Ami a szabadidőt illeti: van 2 kis gyerekünk, velük kirándulunk, programokra járunk, gitározok, biciklizni, túrázni járunk, futok. Szóval azt gondolom, hogy semmi rendkívülit. Szeretünk utazni. Azt is szoktunk.

aug. 3. 19:12
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
18:06 "Egy jól befutott mérnöknek,közgazdásznak, orvosnak már nem biztos,hogy megéri kimenni." Szenior mérnökként jövőre remélem sikerül a külföldi karrierem...
aug. 3. 19:41
 19/26 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

Ausztriában a havi nettó átlagbér 2330 EUR volt 2022-ben. (ez a legfrissebb éves adat).

[link]

Magyarországon 881 EUR

[link]

aug. 3. 19:46
 20/26 anonim ***** válasza:
68%
Mi úgy jöttünk ki Németországba hogy én 30%-kal keresek többet, a feleségem a dupláját mint Magyarországon tehát nem keresünk sokkal jobban, de fontosnak tartottuk, hogy a gyerekeink egy egészséges társadalomban nőjenek fel ne abban a mérgező környezetben ami Magyarországon van.
aug. 3. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!