Akik általában külföldre költöznek, ők azért mennek, mert itthon nem boldogulnak?
Nekem Magyarországon (pontosabban Budapesten) minden adott volt egy kényelmes élethez, ami nem kis részben a szüleimnek köszönhető. Család, barátok, lakhatás, munka és minden biztosítva lett volna, mégis külföldre költöztem. Ennek több oka volt: szimpatikusabb kultúra és életvitel, kalandvágy, a párom.
Más emberek más miatt mennek el vagy mennek vissza, nem igen lehet általánosítani.
25/N
Nagyon sokan a devizahitel miatt kényszerültek külföldi munkavállalásra.
Akkor indult egy nagyobb hullám.
Illetve, nagyon sok kétkezi munkás megy ki, hiszen kint mosogatásból, szálloda takarításból,illetve egyszerű bolti eladó munkából is úgy lehet élni, mint egy átlag Magyarországon.Ha kőműves, burkoló valaki, akkor meg még jobban.
Magyarországon egy Sparos eladó vagy egy szobaasszony megtud élni?Nem nagyon.
Boldogultunk Magyarországon is, férjem és én is jól kerestünk viszonylag. Nálunk játszott a kalandvágy is, távoli egzotikus ország nyelvét beszélem folyékonyan (3 ilyen nyelvet is), és gondoltuk, kipróbáljuk, hogy milyen itt élni. Egy éve vagyunk itt, és eddig nagyon jó, mindkettőnknek klassz állása van. Tetszik az itteni mentalitás, a kultúra. És a pénz is jóval több, ezt meg kell hagyni, de ez csak bónusz, nem ez volt a döntő szempont.
Előtte (még covid előtt) éltünk 2 évig Nyugat-Európai országban is, nagyon jó volt. Kb. havi 1 millát félre tudtunk tenni úgy, hogy meg sem éreztük, nem vontunk meg magunktól dolgokat (és ezt úgy, hogy akkor én nem dolgoztam, egyetemre jártam nappalin).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!