Csak szerintem undorító az a hergelés és gyűlölet kampány, ami az algír boxolonő ellen folyik, akiről azt hazudják, hogy transznemű?
Az. Teljes homály, ami az egész ügyről szól.
Szüleim úgy adták elő, hogy biológialag férfi, de nőnek vallja magát. Még nem operálták át, nincs melle, és dudorodik a nadrágja, látszik, hogy farka van.
Ettől függetlenül nem lett volna szabad versenyezni engedni, mert fejlődési rendellenessége van.
Kérdező, szerinted az rendben van,ha egy férfi ver,bántalmaz egy nőt?
Itt ez történik.
Másik,hogy teljesen ellentétes az olimpia szellemével
Van pöcse vagy nincs?
Ha van, akkor nem boxolónő.
Az tényleg elég gáz, hogy azt hazudják, hogy transznemű, ez tárgyi tévedés, hiszen ő interszex. Ettől függetlenül persze ebből kifolyólag szert tehet olyan előnyökre, ami miatt egyszerűen nem fair a többi nővel egy mezőnyben versenyeznie. Elvileg sokkal magasabb a tesztoszteron-szintje, mint egy átlagos nőnek, ez kihatással van az izomtömegére, és valószínűleg csomó minden másra is, ami miatt nem feltétlenül igazságos, hogy egy mezőnyben indulhat a többiekkel. Sajnos ez a transzneműek/interszex emberek a sportban-téma mostanság lett igazából aktuális, még gyerekcipőben jár a megoldás keresése erre a problémára. Nem is tudom, mi lenne a helyes megoldás, szerintem igazából senki nem tudja, kíváncsi leszek, hogy pár év, évtized múlva mire fognak jutni ezzel kapcsolatban a szakértők.
Az biztos, hogy ha én lennék ilyen helyzetben, nem versenysportolnék. Kicsit olyan ez, mint egyedüli felnőttként indulni az ovisok futóversenyén. Oké, hogy megnyered, de vajon tényleg olyan érzés lesz ez a győzelem, amilyennek lennie kell?
Mondom ezt egy elég liberális, viszonylag "woke" emberként.
Nem fair, hogy a sportoló ellen uszítanak, ennek nincs értelme. Ő csak él egy lehetőséggel, amit most helytelenül vagy helyesen (tényleg nem tudom) megkapott. Annak van értelme, hogy kitalálunk valami megoldást erre a helyzetre, mert csak egyre több és több lesz ilyen esetekből a versenysportban, és bármennyire is elfogadom a transznemű/interszex embereket, és kívánom nekik, hogy a lehető legautentikusabban tudják élni az életüket, vannak olyan pontok, amikor lehet, hogy azt kell mondani, hogy "ne haragudj, de ebben így sajnos nem vehetsz részt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!