Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ennyire dübörög a gazdaság,...

Ennyire dübörög a gazdaság, ennyire nagy a jólét?

Figyelt kérdés

[link]

"Megint durván drágulnak a tejtermékek, a szakértő sem érti, miért"

"Háromszorosára is nőhetnek a cégek banki költségei"

"Harmadára zuhant a Lidl nyeresége a kormány különadója miatt"

"Virágzik a gyógyszerturizmus: Szlovákiában olcsóbb a fájdalomcsillapító, mint itthon"

"Varga Mihály: fele akkora lehet az idei növekedés, mint azt év elején jósolta a kormány"

"Pár év múlva a magyar lehet a legnagyobb külföldi közösség ebben az országban"

"Van olyan cég, ami saját eredményénél is több különadót fizet, de mi sem ússzuk meg"

"Nem csak a klímákkal volt gond: elromló CT-k, liftek és ágyi-poloskák is nehezítették a kórházak dolgát az utóbbi hetekben"

#Előre megyünk nem hátra! #Erre van az előre #Költözőfélben vagyok
2024. aug. 2. 04:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

10-es!

Jó, de a legtöbb az külföldi és azok sem olcsóbbak, mint a magyarok.

2024. aug. 2. 07:51
 12/28 anonim ***** válasza:
11, sőt, mégcsak nem is jobbak a túrórudit kivéve.
2024. aug. 2. 08:01
 13/28 anonim ***** válasza:
60%
Én mindig arra hagyatkozom, amit látok. Tesco, Metro áruházak üresek. Vidéki nagyváros pláza üres. Csak a hülyének nem egyértelmű, hogy ebből nem lesz gazdasági növekedés, amiből még kevesebb áfa bevétel lesz, amiből még nagyobb bajban lesz a gazdaság. Bár őszintén én leszarom, 2008ban kB ugyanez volt, mégis valahogy helyrejött minden.
2024. aug. 2. 08:01
 14/28 anonim ***** válasza:
79%
2008ban, legalább a szövetségeseinkkel jóban voltunk, akik segitettek, ma ezt sem mondhatjuk el magunkról.
2024. aug. 2. 08:04
 15/28 anonim ***** válasza:
42%

A jólét relatív, személyes érzés. Nekünk pl semmit nem romlott az életszínvonalunk, ugyanolyan jól élünk, mint pár éve. Nyaralunk is a gyerekekkel, megtakarításunk is van, szóval semmi gond. Tudjuk, hogy nem vagyunk gazdagok, az átlag jobban él, mint korábban.

Persze szegények mindig voltak és lesznek is, bárhol a világon, még a hanyatló nyugaton is vannak hajléktalanok, szóval ott se felhőtlen az élet.

2024. aug. 2. 08:58
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
#15 A számokat és adatokat pedig hagyjuk meg a hanyatló nyugat ópiumának. Nekünk nagytudású jobbereknek itt vannak helyette az ellenőrizhetetlen személyes anekdoták és a a demagóg általánosítások, amik semmivel sem visznek közelebb az ország megismeréséhez.
2024. aug. 2. 09:06
 17/28 anonim ***** válasza:

Beszélhetünk számokról is, de se a kérdező, se egyik válaszoló se írt semmi konkrét adatot, pont ezért mondtam, hogy mindenki másképp látja, másképp érezheti a saját helyzetét. A legtöbb emberre nincs számottevő hatással pár tized százalékos GDP változás, vagy egy cég banki költségeinek növekedése.

Szoktak trollkodni itt a "tele vannak a szállodák" szöveggel, de azért gondoljunk bele, nem olcsó manapság a nyaralás, mégis alig tudsz foglalni. Valóban, van az a réteg, aki nem tud nyaralni menni, de ez a réteg mindig is megvolt, és nem magyar sajátosság.

2024. aug. 2. 09:23
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

#17 Mindennap jönnek a hírek arról, hogy esik vissza a fogyasztás, most leépítések vannak az állami szektorban, csökken az áfabevétel, lemondanak beruházásokat, csökken a GDP növekedés, nem hozza a várt szintet, stb.

Ezekről már csak az nem tud, aki nem akar tudni. Azzal meg nem lehet szerintem mit kezdeni.

2024. aug. 2. 10:00
 19/28 anonim ***** válasza:
0%
"2008ban, legalább a szövetségeseinkkel jóban voltunk, akik segitettek, ma ezt sem mondhatjuk el" 0-t segìtettek. Ja Szlovákiában magyarverések,nem engedték beutazni se Magyarország államfőjét. Németország a Kiskunsági Nemzeti Parkba helyezte el a szemetet,amit 80 milliós országuk felhalmozott,Ausztria 3 km-re a hatartól a Rábàba engedte a szennyvìzet,amit az üzemek felhalmozási
2024. aug. 2. 10:28
 20/28 anonim ***** válasza:

Én is olvasom ezeket a híreket, de hétköznapi életemet nem befolyásolja alapvetően. Vagy ne menjek nyaralni, mert jaj csökkent az áfabevétel?

Neked változott valamiben az életed attól, hogy 0,2%-ot csökkent a negyedéves GDP? Mert nekem semmiben.

2024. aug. 2. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!