Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország= rósz mém. Régi...

Magyarország= rósz mém. Régi mint az országút. De mégis ki van mögötte?

Figyelt kérdés

Mióta az eszemet tudom ezt látom. Magyarország= ijen rósz. Elképesztően érdekes a téma, egy valamire vagyok kíváncsi. Ki tolja ezt a narratívát?

Kezdjük azzal, hogy szerintem ez a vélemény rettenetesen primitív és káros. Hadd fejtsem ki még mielőtt halálra akartok ítélni:

Először is, nincs olyan hogy egy ország emberestől- földestől, tokkal vonóval, szőrrel bőrrel rossz. Egy normális szívvel rendelkező ember még Albániára se mondana ilyet. Ha szerinted ilyen van, itt egy példa:

Mondanál ilyet egy emberre? Nyílván nem egy rablógyilkosra, vagy hasonló extrém példára gondolok (Magyarország sem egy extrém ország, bocsi) hanem mondjuk egy traumatizált személyre aki rácsúszott a piára és emiatt kicsit megfeneklett az élete. Nem csöves, nincs Blaha aluljáró szaga, nem putriban él, de kicsit azért kellemetlen társaság tud lenni. Nem a világ vége, az ember ezt leszámítva átlagos.

Szerinted az egy ROSSZ ember? Rásütnéd ezt a bélyeget ha mondjuk szeretnéd az illetőt és jót akarnál neki?

Nyílván nem. Max akkor ha ártani akarnál neki és azt akarnád hogy soha se javuljon meg. Ez demoralizálja, és demotiválja az illetőt. Ez így működik.

Hogyha egy komplex hús vér emberre nem sütnéd rá hogy 'ő ijen= rósz', akkor miért ~10 millió emberre és ~93 ezer négyzetkilométerre? Tudom, egy ember halála tragédia, ezer ember halála meg statisztika, de akkor is. Az egész rettenetesen faragatlan és egybites. Nem is beszélve a kárról amit a közmorálnak okoz.

Kérdés marad a helyén. Ki tolja ezt a narratívát? Nem hinném hogy Orbán hazai és nemzetközi ellenzéke, mert ez a bénító öngyűlölet jóóóval öregebb nála. Mégis ki és mi lehet ez? Ezek a narratívák nem az égből pottyannak le, hanem hús- vér emberektől jönnek akiknek nevük van és lakcímük :-) .

(Minden gyűlölködő kommentre fel vagyok készülve)

#Magyarország #utálat #patológia #Öngyűlölet is gyűlölet #Psyop
aug. 1. 16:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Túl hosszú a szöveg. Értem amit mondani akarsz, igazat is adok neked benne, de mi a kérdésed?
aug. 1. 17:10
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Mi az a mém?
aug. 1. 17:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez a "rósz" meg a "lyó" most valami menő dolog lett?
aug. 1. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!