A Németek sem bírják elviselni ami ott folyik nap mint nap?
Ezeket a hülyeségeket te még elhiszed????
Németországban élek, de nekem nem tudnának annyit fizetni, hoyg MO-ra költözzek, évente egy hetes - tíz napos családlátogatás után már alig várom, hogy visszajöhessen!
Vannak a németek közt is olyanok, akik igazságtalannak tartják, hogy az adózott pénzböl adózva veszik meg az éítöanyagot, majd mindenre fizetnek illetéket, utána pedig éltefogytig fizetik az ingatlanadót a "saját" ingatlanra, amit már 3-szor leadóztak, mire az övék lett.
Ismertem 10 éve is olyat, aki nyugdíjra eladta a cégrészét, és elvonult romániába, mert ott volt ismeretsége, meg telke.
Más horvátokhoz megy. A kedven török bolhapiaci aladóm is már vagy 10 éve 80 éves kora felé egy németeknél leélt élet után hazament inkább az utolsó éveire törökországba.
Van mindenhol ilyen.
"Németországban élek, de nekem nem tudnának annyit fizetni, hoyg MO-ra költözzek"
Te nem. Én 15 éve élek, és sokat láttam, aki miután elérte a céljait, kifizette az otthoni ingatlant, szépen csomagolt, és hazament, minden extra fizetés nélkül.
Nem egyformák az emberek.
Apropó, van egy nem rosszul fizetett német kollégám, mérnök, most volt 45 éves jubileuma. Ö sem németeknél tervezi a nyigdíjat. Évi 2 hónapokat nyaral Thaiföldön, ott építette ki a kapcsolatait, és azon gondolkodik, hogy oda megy. Thaiföld jobb lenne magyarországnál? (Nyilván a tengerparton igen, de másképp?)
@4 elolvastam oket. Az index ezt irja:
"Évente mintegy 20 ezer német vándorol a Balaton és a Kárpátok országába, és a tendencia növekvőben van”
A vg pedig ezt:
"már 14 700-nál is több olyan német nyugdíjast tartanak nyilván, aki Magyarországra kéri a nyugdíjának a folyósítását. Öt évvel ezelőtt ez még 11 700 volt"
Vagyis az index szerint evente 20 ezer nemet koltozik ide, a vg szerint utobbi 5 evben 3000-el nott a szamuk. Neked nem tunt fel a tobb mint 10x-es elteres a ket adat kozott?
Legyünk számszerűek:
Ez alapján 2023-ban Németországból Magyarországra 26 ezren költöztek, míg Magyarországról Németországba 34 ezren:
Szóval még minden többen mennek, mint jönnek. Ha azt is hozzávesszük, hogy Németország lakossága 9-szer annyi, mint Magyarországé, akkor százalèkosan megint más a szitu.
Ha azt nézzük kik mennek:
Magyarországról Németországba főként dolgozni vágyó fiatalok, a másik irányba meg nyugdíjasok.
9 hát valahogy így. Kijönni megéri dolgozni. Viszont nyugdíjasként nyomorgásnál jobb volt keleten kiskir´lyként élni.
Nem tudom ez hogy fog most változni, miután már keleten is kezd a megélhetés annyiba kerülni, mint németeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!