Magyar Állampapír vásárlás mennyire kockázatos befektetés most?
10/10
Jaa jófejségből adott kínai kommunista párt 392 690 000 000 forint hitelt és nem giga kamatra..... értem én nagyon nyomod a fidder dumát de ne nézz már ennyire hülyének mindenkit.
Az,hogy a kormány hitelt vesz fel beruházásokra az nem azt jelenti,hogy államcsőd van.Idei adat még nincsen de a tavalyi hivatalos EU statisztika szerint az államadósság Magyarországon Eu-s átlag alatt volt.
Forras: [link]
"Fingod nincs a kamat mértékéről, csak nyomod a mantrát."
Mekkora kamatra is kaptuk? Simán megmondod, ha jó kamatra kaptuk volna most dicsekedne vele a fidesz. Szóval mennyi is az annyi?
Én nem tudom mekkora kamatra, de nem is állítottam, hogy tudom.
Te állítottad, hogy gigakamatra kaptuk, de mint kiderült nem is tudod, hogy mekkora az a kamat.
"Idei adat még nincsen de a tavalyi hivatalos EU statisztika szerint az államadósság Magyarországon Eu-s átlag alatt volt."
Az államadósság nem indikálja az államcsődöt. Annak tendenciája és üteme, valamint kamatterhe viszont igen. Csak egy példa: [link]
A linkelt cikk még továbbra sem jelent garanciát az államcsődhöz, annak csak hosszú listájából esetleg egyet kipipál a feltételek közt. Ami aggasztóbb az az, hogy a fidesz külön törvényt módosított azért, hogy az államháztartásnak ne kelljen átvállalnia az MNB veszteségét, ami legutóbbi hírek szerint 1700 milliárdra jött ki. És ez nem jelenik meg a központi költségvetésben, de attól még valakinek ki kell majd fizetnie...
Amikor Görögország csődszélén volt, akkor állva tapsoltak, hogy jött Kína a hitelével és "kimentette" őket. Csak kiderült, hogy nem tudják fizetni a kamatot és az egyik legnagyobb kikötőjüket behúzta Kína.
Szóval ezzel baromira szarul jártunk
"Én nem tudom mekkora kamatra"
4-6% között szokott kamatot kérni kína ezt tudjuk, meg azt is az eu 0,5%ra adott volna ha átlátható az elköltése =nem a mutyira megy.
Legjobb esetben is 3,5% al több mint amiért kaphattunk volna, szóval a viktorkád MINIMUM! 13 744 150 000 forintnyi kárt okozott megint.
Arról nem is beszélve "infrastruktúrára" megy a fejlesztés, magyarul a kínai kommunista párt akugyárait kiszolgáló villamos, közúti, vasúti, vízügyi fejlesztésekre.
Mi veszünk fel hitelt hogy a kínai aksigyárak állami pénzből persze utána adómentesen idetelepüljenek. Nagyon okos vagy, jó üzlet ez mindenkinek kivéve a Magyaroknak.
"az eu 0,5%ra adott volna ha átlátható az elköltése"
Honnan veszed?
"Arról nem is beszélve "infrastruktúrára" megy a fejlesztés, magyarul a kínai kommunista párt akugyárait kiszolgáló villamos, közúti, vasúti, vízügyi fejlesztésekre."
Ha már itt vannak az akkumulátor gyárak, akkor nyilván szükséges kiépíteni hozzá az infrastruktúrát. Eddig amiatt picsogtatok, hogy hogyan lesz elég víz az aksigyárnak. Most ezt fejlesztik, de már ez is baj?
Ha nem lenne meg az aksigyárhoz szükséges infrastruktúra, akkor amiatt rinyálnántok, ha meg elkezdik kiépíteni, amiatt rinyáltok.
"Mi veszünk fel hitelt hogy a kínai aksigyárak állami pénzből persze utána adómentesen idetelepüljenek. Nagyon okos vagy, jó üzlet ez mindenkinek kivéve a Magyaroknak."
Ez is növeli a magyar gazdaságot, persze számotokra nem tetsző módon. Csak akkor kíváncsi lennék te mit javasolsz, hogy kellene fejleszteni a magyar ipart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!