A rendszerváltás utáni magyar alvilágról miket lehet tudni? Milyen érdekességek, történetek vannak ezzel kapcsolatban?
Ebben a korban virágkorát élte a kisstílű bűnözés hazánkban. Nem voltak kamerák, térfigyelők, internetes rendszerek. Lassú rendőrautóink voltak, inkompetens rendőrök.
Milyen érdekességek vannak ebből az évtizedből? (Esetleg még a 2000-es évek eleje is benne van, pl móri mészárlás, hajógyári sziget, stb)
Kérdezőnek:
Nagyon sok dologról mesélhetnék.
Volt például 97-ben egy pénzszállító kirablás Pécsváradnál.
A híradásokban az lett lehozva hogy két ember kirabolta a pénzszállítót, az egyiket már Komlón elkapták, a másikat, a Tomit, Budapesten egy szállodában fogták el.
A valóság persze kicsit más volt.
Eredetileg engem keresett meg egy elég komoly alvilági alak a melóval, hogy vállalnám -e? Úgy hívták, hogy Alvics. Van belőle jó pár, úgyhogy amíg keresztnevet nem írok, nem sértek meg szabályt. Bár aki pécsi, az ennyiből már pontosan tudja, hogy kiről beszélek.
Én tudtam hogy szoros barátságot ápol a zsarukkal, és nem szerettem az ilyent, úgyhogy finoman leépítettem. Az egyik ismerősömnél is bepróbálkozott, és hiába figyelmeztettem, ő csak a milliókat "látta". Ő Tamás.
Az Alvics tett a seggük alá egy rendőrkocsinak tűnően kialakított golfot, kaptak egy akkoriban használatos rendőr-tárcsát aminek a felmutatásával állított meg annak idején a rendőr igazoltatni, plusz egyenruhát. Az Alvics beavatott egy-két rendőrt is akik tudták hogy mi készül, valamint az egyik menyét is elküldte velük. Nem ketten voltak.
Úgy volt megbeszélve hogy viszik az Alvicshoz a lóvét, 400 millió forint volt a kocsiban. Utána megkapják a részüket, osz't viszlát. Azt azért meg kell jegyeznem hogy 97-ben 400 millió forint annyit ért, mint ma kb 4 milliárd!
Csakhogy amikor már menekültek, Tomikának eszébe jutott hogy mi lesz akkor, ha az Alvics inkább elássa valahol a haverjával együtt? Megjegyzem, szerintem is ez lehetett az Alvics terve.
Úgyhogy Tomika döntött. Az Alvics menyét kirakta Pécs és Komló között a kocsiból, elmentek a haverja komlói lakására, szétdobták a 400 millát, Tomika pedig elhúzott Pestre. Az id'óta haverja meg otthon maradt.
Amikor az Alvics megkapta a hírt, azonnal rájuk küldte a zsarukat, akik a komlói haverját már másnap "bezsákolták". Tomika simán lemehetett volna a térképről 200 millával a zsebében, pontosabban bőröndben, de nem.
Neki Pesten kellett egy szállodába költöznie, poénból a londinerrel vitette fel a pénzzel teli bőröndöt a szobájába, meg egyéb faxságok.
És utána ez a DIPLOMÁS, EGYETEMET VÉGZETT címeres ökör keresni kezdett használtautó-kereskedést, hogy eladja az ezeréves fos Toyotáját, mert kidobni nem akarta. KÉTSZÁZ MILLIÓ forinttal a "zsebében"! Ennyire kellett neki az a kibaxott 20-30.000 forint, amit azért a xarért kapott volna?
Ezzel kapták el.
Az emberi h'lyeség határtalan.
Bizonyos helyekről előfizetés nélkül is elolvashatod a cikket. nagyon sok fel van sorolva, tehát érdemes átnézned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!