A rendszerváltás utáni magyar alvilágról miket lehet tudni? Milyen érdekességek, történetek vannak ezzel kapcsolatban?
Ebben a korban virágkorát élte a kisstílű bűnözés hazánkban. Nem voltak kamerák, térfigyelők, internetes rendszerek. Lassú rendőrautóink voltak, inkompetens rendőrök.
Milyen érdekességek vannak ebből az évtizedből? (Esetleg még a 2000-es évek eleje is benne van, pl móri mészárlás, hajógyári sziget, stb)
🤣🤣🤣
Kis kíváncsi!
Nagyjából '94 és 2004 között gyakorlatilag többet voltam sitten, mint kint. Pécsi vagyok.
Mire vagy kíváncsi konkrétabban? Mert csak sztorizgatni, órákig tudnék.
Elmesélek egyet aminek az az egyik érdekessége,hogy a híradásokban nem hozták le sehol. Pontosabban a kaposvári regionális televízióban volt róla csak egy rövid riport, de már az sem található vagy 10 éve.
Bakócán nőttem fel az intézetben, az egyik elkövetőt személyesen is ismertem, dolgoztam is néha a házánál. Józsinak hívták. Később a börtönben összefutottunk, ő mesélte el az egész sztorit.
Nos, mivel Józsi barátom fegyverb'zi volt a testvérével együtt, és javában dúlt a Dél-Szláv háború, ezért ügyesen betankoltak maguknak némi fegyvert. Ezalatt pár AK47-est, skorpiókat, maroklőfegyvereket, lőszerek tucatjait, és kukoricagránátok tömkelegét értsd. Nem xaroztak.
Aztán Józsi gondolt egyet! Ott ment el a falu mellett a Barátság-II kőolajvezeték. Kiépített hozzá egy rendes járatot, és rákapcsolódott, lopta a naftát. Időközben valahogy a zsaruk szimatot kaptak a fegyverek ügyében. Egyszer csak megjelent Józsiéknál a körzeti megbízott, és mondta nekik hogy húzzanak el, mert Kaposvárról megindultak értük. Lehet hogy most csodálkozol, ez régen simán előfordulhatott.
Józsi pedig a tesójával együtt úgy felpakolták magukat fegyverekkel, lőszerrel és gránátokkal, hogy az ő szavait idézve: "Rambo elmehetett a faxomba!".🤣
Bevették magukat az erdőbe, időközben pedig megérkezett a "Mecsek" beavatkozó alosztály is, (most a TEK-nek felel meg) és riasztották az erdészeket is, majd hajtóvadászat indult. Úgy lett kilőve legalább 100 golyó, és felrobbantva 2 gránát is, hogy SENKI nem sebesült meg. Ez kész csoda volt. Mesélte, hogy lopakodott a testvérével egy magasleshez, amin viszont volt egy vadász, aki nem vette észre őket. Felpisszegett neki miközben az AK-t ráfogta, mutatta neki hogy "pszt!", majd a mutató-ujjával mutatta, hogy gyere le. Ez így leírva messze nem bír olyan hatással, mint amikor előadja valaki. Én szakadtam a röhögéstől. Elvette a fegyverét, majd elzavarta.
Kettéváltak, a testvérét lábon lőtték úgy kapták el. Az ő elfogása viszont hatalmas szerencse volt a rendőröknek.
Egy fa mögött lapult, és látta a közeledő kommandóst, aki viszont nem vette észre. Amikor elég közel ért, a fa mögül kilépve már meg is húzta a skorpio ravaszát.
Beakadt, nem sült el.
És mindezek után azt képzeld el, hogy megjátszotta a h'lyét, hogy isten szavára tett mindent, meg ami zagyvaságot még el tudsz képzelni, és megúszta HÁROM évvel.
A továbbiakat már a falubeli ismerőseimtől tudom:
A szabadulása után hazament, majd a tesóval folytatta a kőolaj-kitermelést, mivel azt nem fedezték fel a zsaruk! Pár hét után eltűntek, keresni kezdték őket, és megtalálták az alagutat. Valaki lezárta az alagút szellőzőit, de mivel az alagútban aggregátort üzemeltettek, mindketten szénmonoxid-mérgezésben meghaltak.
A legdurvább az egészben hogy a faluban mindenki tudja, hogy ki volt a tettes, aki elzárta a szellőzőket. A harmadik testvér. És mindenki úgy gondolta/gondolja, hogy "jól van ez így".
#9-nek:
Barátság II. Nem az I.
Ott megy el Bakóca mellet, okoska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!