Akik azt mantrázzák, hogy "addig nincs baj, amíg a plázák tele vannak", mit szólnak hozzá, hogy tényszerűen nincsenek? Csődhullám van.
Ezt én is meg tudom erősíteni, a Duna Pláza például elég szellem tanya. Azok a plázák amik a belvárosban, vagy dél-pesten vannak, azok pedig tele vannak kisebbségiekkel, és olyan szakadt arcokkal, akik szemmel láthatóan nem fogyasztani jönnek, hanem szimplán nincs pénz nyaralni.

#18 Igen, a két cikkben is ez a tévedés, hogy STAGNÁLÁS van, ahogy leírják, nem csökkenés, vagyis csak nem nőtt tovább az e-kereskedelem ezeknél a nagy online kereskedő cégeknél.
Volt egy nagy felfutás amikor a covid alatt kényszerből kezdtek sokan online rendelgetni, aztán amikor javult a helyzet akkor még ez nőtt tovább, mert már pénz is volt mellé - most meg már nem nőtt tovább.
Az pedig, hogy a kisebb boltok bezárnak az sajnos 20 éve állandó jelenség. Amikor a városunkban megjelent az egyik nagy kereskedelmi cég élelmiszer boltja, akkor bejött mellé egy másik is nem sokkal később, a szomszéd városban meg megjelent az összes. Tömegesen zártak be akkor a kis boltok, hiszen mindenki a nagyobb üzletekben kezdett vásárolni, ahol már nem csak azt a szűkösebb kínálatot találta meg, ráadásul az árakban is kedvezőbb volt a nagy bolt, hiszen sokkal nagyobb forgalom miatt kisebb haszonkulccsal tudtak dolgozni.
Azóta is sorra vannak próbálkozások, mert szóban az emberek mindig azt mondják, hogy nem elégedettek a nagy bevásárló központokkal, jó lenne ha kisebb bolt is lenne ebből is meg abból is - barátaink is bepróbálkoztak egy ruhaüzlettel pár évig. Aztán kiderül, hogy vásárló meg nincs elég. Én is mindig megnézem a kínálatát a kisebb henteseknek, dicsérem is, biztos jobb is, de akkor szoktam bevásárolni amikor nagyobb üzletbe megyek és nem nap mint nap veszek ilyen helyen húst. Idős rokonaim azok igen, bár ők is járnak ugyanabba a nagy bevásárló központba, de napi szinten inkább mennek le a kisboltba meg a henteshez.

19! Te kevered a plázában lévő divat meg játékboltot a nagyáruházakkal? Érted mekkora hülyeséget csinálsz?
Te ezt mondom, hogy online meg nagyáruházakban vásárolnak! EZT MONDJA A CIKK!!! Csak te vagy nem érted, vagy nem akarod érteni.

Imádom, hogy egyes emberek meg ujságírok meglepődnek, hogy az év legmelegebb hetén inkább elhúznak az emberek nyaralni minthogy egy büdős plázában bámulják a kifosztott boltokat.
Merthogy ilyenkor a nyári cuccokat még nem akciózzák le mert nyár van, de a jó cuccok már elfogytak, vagy megvetted időben. Az őszi cuccok még nem kerültek ki.
Inkább dícséretes, hogy a plebs legalább ezt az 1-2 hetet nem a plázában tölti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!