Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik azt mantrázzák, hogy...

Akik azt mantrázzák, hogy "addig nincs baj, amíg a plázák tele vannak", mit szólnak hozzá, hogy tényszerűen nincsenek? Csődhullám van.

Figyelt kérdés

[link]

Ezt én is meg tudom erősíteni, a Duna Pláza például elég szellem tanya. Azok a plázák amik a belvárosban, vagy dél-pesten vannak, azok pedig tele vannak kisebbségiekkel, és olyan szakadt arcokkal, akik szemmel láthatóan nem fogyasztani jönnek, hanem szimplán nincs pénz nyaralni.

2024. júl. 23. 11:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
21%
Persze tizes, balcsira is azért járnak kevesebben mert a nagy jólétben mindenki medencét építtetett magának plusz egzotikus országokba jár nyaralni.
2024. júl. 23. 11:57
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

ezt a dumát egyébként én a nagyfateréktól hallom mindig, bár az nem zavarja össze, hogy már rég külföldön vagyok, amíg jön a 4% nyugdíjemelés addig jó

el nem tudom képzelni mi lesz ott nálatok ilyen ütemű leépüléssel...

2024. júl. 23. 12:00
 13/23 anonim ***** válasza:

11! Sajnálom, ha zavar a valóság, de mesélek magamról valamit: Míg gyerek voltam fagyizóba jártam anyáékkal, ha fagylaltot akakrtam...most

inkább megveszem a nagyáruházban a félkilós dobozos fagyit 1000Ft-ért és eszem két hétig, ezért nem járok fagyizóba, nem mert annyira nyomorgok, és nem tudnám kifizetni. ugyanez van sok minden mással is, hogy régen könyvet könyvesboltól vettem ma meg Bookline-ról meg amazonról. De igen, higgyél benne, hogy én is nyomorgok! 😂

2024. júl. 23. 12:07
 14/23 anonim ***** válasza:
43%

Amúgy tényleg van pénze az embereknek, én úgy látom. Bárhova megyek, mindig van fizetőközönség, nyilván én is az vagyok. Plázában, strandon, éttermekban, szállodában.

Pár hete voltunk egy vidéki négycsillagos szállodában, tele volt többgyerekes családokkal, van itt pénz kérem. Vagy mindenki fideszes volt.

2024. júl. 23. 12:09
 15/23 anonim ***** válasza:

de ebbe mi a meglepő? mindig van olyan akinek van pénze és akinek nincs, de ez nem az átlag aki 300 bruttót keres, a 70% leszakadóban van

én is egy 5*-os hotelbe voltam erkélyi jackuzzival, de azt senki nem látja, hogy hogyan van megvalósítva, lehet magyarországra csak költeni mennek és máshol dolgoznak mint én...

2024. júl. 23. 12:14
 16/23 anonim ***** válasza:

Ha megnézed a cikket, benne van, hogy többségében élelmiszerüzletek zártak be, és az élelmiszervásárlás zuhant a legnagyobbat (függetlenül attól, hogy kis üzletről, hipermarketről, supermarketről, plázáról van szó). Erre meg azért elég nehéz lenne ráfogni, hogy azért van, mert az emberek online rendelnek élelmiszert.

Egyébként tavaly az online értékesítés is bezuhant, és valószínűleg idén is ez lesz:

[link]

[link]

2024. júl. 23. 12:21
 17/23 anonim ***** válasza:

Kérdező, mindkét véglet baromság.

Az is butaságot beszél aki nem veszi észre, hogy nehéz az élet és sokat emelkedtek az árak, sok üzlet bezár - de az is aki olyasmit hisz, mint te, hogy itt minden IS csődbe megy és vége a világnak.

Ott van jelzőnek a benzinár. Pár éve még az volt a rettegett dolog, hogy 400Ft felett lesz 1 liter benzin ára, jaj, majd mindenki gyalog fog menni mert nem telik majd benzinre. Most 620Ft-ért tankoltam tegnap és senkit nem rengetett meg. Mert a benzin drágulásánál jobban nőttek a jövedelmek.

Akinek drága volt a benzin korábban is annak drága most is. Valóban jelentősen emelkedett az ára és ez benne van sajnos minden termék árnövekedésében, hiszen mindent szállítani kell. De az emberek nem dőlnek a kardjukba, mint történt a devizaválság idején, amikor valóban jelentősen visszaesett az eladott üzemanyag mennyisége mert valóban nem tudták megvenni az emberek.

Igen, sok üzlet zár be, sok helyen nagyon szembetűnően mennek el a boltok. Ahova plázába és szoktam járni ott is több üzlet kirakata most le van takarva és üres. De ez nem most kezdődött hanem már a coviddal és azóta se tudott helyreállni. Akkor megtanultuk, hoyg boltba járás helyett lehet könnyebben, olcsóbban is vásárolni online és a kereskedelem nagy része áttevődött ide. Most fogok menni én is 2 megrendelt csomagot átvenni és pár napja jött házhoz egy harmadik. Pár éve még jártam volna érte az üzleteket, most leülök a gép elé, átnézem a kínálatot, össze tudom hasonlítani az árakat és választani tudok rengeteg kiszállítási meg fizetési mód között. Könnyen megtalálom azt a forrást ahonnan a nekem legjobb módon megrendeljem a terméket. Már ruházati termékeket is lehet jól rendelni, hiszen felismerve az igényeket vannak cégek amiknél nem plusz kiadás ha valamit visszaküld a vevő vagy méretcserét kér.

Éppen így ha megnézed a könyvpiacot az katasztrofális. Alig vesznek könyvet az emberek és egyre kevesebb a könyvesbolt. Nem azért mert ne lenne rá pénze az embereknek, hanem mert nem akarnak könyveket olvasni.

A Balaton sem jó példa. Ugyanis korábban tényleg ennyi volt egy család lehetősége, összepakolt és kiment a strandra aztán bement a vízbe. Most viszont rengeteg csúszdapark, fürdő, élménystrand várja a vendégeket. Én sem a Balatonra vittem a gyerekeimet a múlt héten hanem egy olyan strandra ahol rengeteg élményelem, csúszda volt. nem a Balatonhoz járunk a strandra, hanem elmegyünk egy kalandparkba ahol szintén lehet fürdeni, mert ilyen is van több.

Sok baj van, sok embernek nehéz az élete, de nincs csőd, nincs világvége. Ahogy nem él mindenki jól és nem vagyunk gazdagok - csak jobban élünk, mint korábban és ebből a javulásból sajnos az elmúlt év sokat levett az áremelkedésekkel.

Változnak a szokások, nem feltétlen működik az ami pár éve még jó üzlet lett volna. Hiába van pénze az embereknek, hiába kínál jó terméket egy bolt ha a kettő nem találkozik egymással akkor a bolt be fog zárni. Ennyi.

2024. júl. 23. 12:26
 18/23 anonim ***** válasza:

16! Ha megnézed a cikket azt írja:

" Évek óta megfigyelhető a kiskereskedelmi – Európa más országaiban is megfigyelhető - koncentrációval kapcsolatos boltszámcsökkenés, tízezer lakosra jutó üzletek száma körülbelül 100, tíz évvel ezelőtt ugyanez a szám 150 felett volt."

Fordítok: az emberek nem a sarki kis vegyesbe' járnak, hanem a nagyáruházakba.

Az meg sehol nincs, hogy csökkenne az élelmiszervásárlás! Vagy akkor most kollektív fogyókúrázik Magyarország?

2024. júl. 23. 12:27
 19/23 anonim ***** válasza:

"az emberek nem a sarki kis vegyesbe' járnak, hanem a nagyáruházakba."

Ha elolvastad az eredeti Pénzcentrumos cikket, ott szépen leírják, hogy a franchise rendszerű üzletek, és a plázák forgalma is csökkent.

Azt is leírják, hogy Győrben és Kecskeméten jobb a plázák helyzete, mert ott van fizetőképes kereslet.

A cikk végén pedig ott van, hogy:

"Fel kell készülnünk arra, hogy a következő időszakban is csökkenhet a boltok száma. A fogyasztói szokások változását felgyorsította az extrém mértékű infláció, a reálbérek visszaesése, amelynek következtében tavaly csökkent a kiskereskedelmi forgalom is. A vásárlók továbbra is igyekezhetnek majd előnyben részesíteni a kedvezőbb árat kínáló üzleteket, annak ellenére is, hogy idén már növekszik a reálbér. Az élelmiszerek árszintje Magyarországon ugyanis elérte az EU-s átlagot, ami a lakosság nagy részének kifejezetten nagy terhet jelent."

2024. júl. 23. 12:39
 20/23 anonim ***** válasza:

"Akkor kommentelj inkább valami dublini oldalon, senki nem kíváncsi rád."

Nem tud dubliniul.

2024. júl. 23. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!