Mivel van kevesebb joga egy lmbtq-s embernek Magyarországon, mint bárki másnak?
Figyelt kérdés
2024. júl. 17. 09:42
2/28 anonim 

válasza:

Ugyanannyi van.
Az lmbtq meg egy észak-amerikai szubkultúra.
4/28 A kérdező kommentje:
Arra ott a bejegyzett élettársi kapcsolat, ami ugyanolyan jogokat biztosít.
2024. júl. 17. 09:53
5/28 A kérdező kommentje:
4-es, jogokról kérdeztem. Ennek semmi köze hozzá.
2024. júl. 17. 09:53
6/28 anonim 

válasza:

Nem, nem egyenlő a házassággal! Ott van a Partizán 2 csajjal készült interjúja, pont erről volt szó!
7/28 anonim 

válasza:

"Nem fogadhat örökbe a párjával"
Sok hetero sem fogadhat örökbe. Ez nem úgy van, hogy besétálok az árvaházba és kijövök a gyerekkel. Meg kell felelni előzetesen egy csomó mindennek: életkor, anyagi helyzet, lakáskörülmények, munkahely, pszichés alkalmasság.
Nem egy ismerősömet utasították el, normális anyagi körülmények mellett is, mert a házaspár egyik tagja már túl "öreg".
"Nem, nem egyenlő a házassággal!"
Két pontot figyelembe véve nem egyenlő: a házassági névfelvétel és az örökbefogadás. Minden másban ugyanaz, nyugodtan elolvashatod a jogszabályt, nem fog fájni. Bejegyzett élettárs közvetlen hozzátartozónak számít.
8/28 anonim 

válasza:

#6 Márpedig ez az igazi probléma, ezen kéne változtatni a társadalomban.
9/28 anonim 

válasza:

#5 Az nem biztosít például öröklési jogokat, vagyis nem biztosít azonos jogokat.
10/28 anonim 

válasza:

Én azt nem tudom hogy a fehér keresztény heteró férfiaknak miben van kevesebb joga nyugat európában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!