Táppénz alatt tényleg nem lehet elmenni "nyaralni"?
Az orvos kiírhat kiégésre is táppénzre.
Az nem egy olyan betegség amit azzal oldunk, meg ha egész nap fekszünk otthon az ágyban, mint az influenzával.
Célszerű elmenni kikapcsolódni.Természetet járni, hegyet mászni, thai masszásra menni, wellnessezni...stb
Ezt pedig otthon nem lehet.
A kiégést a teljes szellemi és testi felfrissülés enyhíti.

10+
S még az is necces, mert például nem minden munkáltató alkalmazhat - jogilag - mentális beteg személyt. Ha már ilyet megállapít orvos és még túrázgatni megy az emberke, akkor ott gond van. Úgyhogy nem egyszerű a téma egyáltalán!

Hogy jön ide a mentális betegség?
Ha én eltöröm az ujjam és a doki kiír táppénzre mert munkaképtelen vagyok, attól én még nem vagyok köteles otthon az ágyban dögleni táppénz alatt. Ha akarok akkor elmegyek kikapcsolódni, túrázni, masszázsra, vagy bárhova amit tudok csinálni az ujjammal. A munkáltatónak édes mindegy hogy én amíg nem tudok dolgozni, mit kezdek a szabadidőmmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!