Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi táppénz alatt...

Terhességi táppénz alatt mennyire mertetek elmenni nyaralni vagy utazni? Jöttek ellenőrizni? Mennyire lehet lebukni?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok, aki nem betegség, hanem terhesség miatt volt táppénzen. Pl. olyan munkahelye vagy munkaköre van, hogy a feladatait terhesen nem tudta vagy nem láthatta el, vagy más ok miatt veszélyeztetett lett, ezért táppénzre került akár már a terhesség elején.

És ugye van az a szabály, hogy ilyenkor csak boltba, postára, orvoshoz, stb. mehetsz ki, de nem hagyhatod el a településed.

Na és emiatt kérdezem, ti mennyire tartottátok ezt be? Mertetek menni utazni vagy nyaralni, vagy inkább nem kockáztattátok a lebukást?

Jöttek amúgy ellenőrizni, hogy otthon vagytok-e? Mennyi alkalommal jöttek?

Ismertek olyat vagy járt úgy valaki, aki lebukott, hogy nem volt otthon, vagy valaki felelősségre vonta érte? Mi lett a következménye?

máj. 7. 11:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%

olyan munkahelye vagy munkaköre van, hogy a feladatait terhesen nem tudta vagy nem láthatta el

ez nem táppénz. Jó lenne, ha megtanulnátok végre...

máj. 7. 11:05
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk voltak ellenőrizni.Nálam egyszer voltak,boltból jöttem haza,a nő még a blokkra is ránézett.Kolléganőmet meg is büntették többszáz ezerre,mert ő pl nyaralni volt.Munkáltatódnak kötelező olyan munkakört kijelölni számodra,amit el tudsz látni.Ha nem tud ilyet, akkor állásidőn vagy.Vagyis kapod a távolléti díjat,nem szabin,nem tp-n vagy.A terhességi táppénz nem erre van kitalálva.
máj. 7. 11:14
 3/14 anonim ***** válasza:
78%

Nincs terhességi táppénz.

Azért mert terhes vagy, nem lehet táppénzre menni. Azt úgy hívják munkakerülés.

Te arra gondolsz, hogy olyan a munkaköröd, amit terhesen nem tudsz ellátni, más pozíciót pedig nem tudnak adni. Erre nem táppénz, hanem távolléti díj jár, ami a fizud 100%-a.

Az már más kérdés, hogy rosszul vagy, vagy nagy a vetélés esélye, emiatt indokolt a valódi táppénz. De akkor nem nyaralgatunk, hanem pihenünk, mert megütöd a bokád.

máj. 7. 11:30
 4/14 anonim ***** válasza:
88%

Nem volt konkrét egeszsegugyi bajom, 3 hónapot voltam szülés előtt tappenzen orvos és a munkahelyem tanácsára. De így sem volt eszemben nyaralgatni menni, pedig akkor nem is tudtam, hogy ellenorizhetnek. Tappenzen azért vagy, mert valamilyen okból nem tudod ellatni a munkádat, nalam nem fizikai, inkább mentális oka volt, de lényegen nem változtat. Nem azért van tappenzen az ember, hogy nyaralgasson, nem is értem.

Rokonom 8 hónapig volt állítólag a gerince miatt tappenzen, járkált közbe wellnesbe, Balatonra stb, aztán vérig volt sértve, mikor vissza akart menni, akkor kirugtak.

máj. 7. 11:34
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

Hát ha egészségügyi ok miatt nem tudsz dolgozni akkor gondolom nyaralni se, különben dolgozni is tudnál.

Igen egyszer voltak ellenőrizni, orvostól jöttem, kérték a leletet.

máj. 7. 12:19
 6/14 anonim ***** válasza:
64%

Tolunk a gyarbol minden kismamat tappenzre kuldenek. Illetve nem kuldenek, de azt mondja a HR, hogy tanacsos, ugyanis nem tudjuk elvegezni a munkat. Valoban nem, terhesen senki nem akar 8 kilos alkatreszeket emelgetni, mint ahogy en tettem. Legalabbis a gyartosoron igy van, az irodistaknak konnyebb dolguk van. Minket meg mashova nem tudnak eltenni.

Gondolom allasidot nem akarnak fizetni, emiatt javasoljak a tappenzt.

máj. 7. 12:26
 7/14 anonim ***** válasza:
27%

Egy ismerősöm dolgozik ilyen helyen. Körberöhögött, hogy még él az emberekben ez a "jujj kijönnek ekkenőrizni Tp alatt mentalitás". Akkor mennek csak ki ha valaki kifejezetten kéri pl munkáltató kérheti. Szóval ha gáz a munkahelyed akkor ne mászkálj, de ha ők küldtek tpre akkor ezen nem kell aggódnod.

Egyébként tp alatt minden olyan dolog megengedett ami a gyógyulásod segíti. Így pl szabályos külföldön a tengerparton heverészni is pl törött karral/lábbal, mert nem gyógyulsz tőle lassabban.

máj. 7. 12:40
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt azért ellenőrzik mert, ha nem tudod ellátni a munkád vagyis nem adnak megfelelőt arra nem a tp a megoldás ez csalás… ha szimplán nem akarsz dolgozni mert fáradt vagy vagy mert rossz a terhességed akkor meg ugye nem nyaralgatsz, vagy a minimum, hogy nem feltűnően, ez azért számít mert van amikor a munkáltató akar téged “lebuktatni” hogy kamu beteg vagy. Az meg, hogy kit ellenőriznek kit nem ?! Egy rossz májú szomszéd is elég hozzá, hiába mondom, hogy engem nem ellenőrzött senki, ha pont hozzád fognak menni akkor az nem igazán vigasztal.
máj. 7. 12:51
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
7-es,ez nem igaz!Ugyanis elég,ha a szomszéd bejelenti,hogy nem vagy otthon,vagy ha az orvos feltűnően sok embert vesz tp-re.Az orvost is büntetik ugyanis.Kolléganőm ezen bukott meg,mert a háziorvosa boldog-boldogtalant hasmenéssel vett táppénzre.Te ugyanis a háziorvos által leszel felvéve tp-re,szakorvosi javaslatra.Szóval....ha csak a háziorvos,vagy éppen a nőgyógyász sok embert ír ki,és ez valakinek feltűnik, akkor bukta van.Nem kell ehez a munkáltató kérése.Engem pl fogalmam nincs miért ellenőriztek,ki kérte,vagy csak pont beleestem a szúrópróba szerűbe,de az biztos,hogy megkérdezték merre jártam,mert 10 perce csengetnek.Elmondtam,hogy pont a boltban voltam kenyérért.A nő megnézte hogy tényleg van nálam a szatyorban ez-az,meg elkérte a blokkot,és megnézte rajta az időt.Megköszönték,elmentek.Nekem rajta volt a TP papíron amúgy,hogy mettől meddig van kijárásom.Délután pl már sehova nem is mehettem,csak esetleg orvoshoz,ha akkor kellett volna menni.A táppénz,az azért van,mert nem tudok szaladgálni sehova.Ha el tudok menni kirándulni,meg nyaralni, akkor logikus,hogy dolgozni is képes lennék elmenni.Az,hogy a munkáltató nem tud olyan feladatot adni,ami nem veszélyes normál terhességre,azt nem nekem kell megoldani, akkor köteles fizetni a távolléti díjat.Az ,hogy neki ez nem tetszik,meg nem akarja....hát ezt meg törvény szabályozza.Kötelező neki.
máj. 7. 13:02
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Veszélyeztetett terhesen táppénzen voltam. Nekem időpontot adtak a háziorvoshoz, ahol meg kellett jelennem.
máj. 7. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!