Terhességi táppénz alatt mennyire mertetek elmenni nyaralni vagy utazni? Jöttek ellenőrizni? Mennyire lehet lebukni?
Olyanra gondolok, aki nem betegség, hanem terhesség miatt volt táppénzen. Pl. olyan munkahelye vagy munkaköre van, hogy a feladatait terhesen nem tudta vagy nem láthatta el, vagy más ok miatt veszélyeztetett lett, ezért táppénzre került akár már a terhesség elején.
És ugye van az a szabály, hogy ilyenkor csak boltba, postára, orvoshoz, stb. mehetsz ki, de nem hagyhatod el a településed.
Na és emiatt kérdezem, ti mennyire tartottátok ezt be? Mertetek menni utazni vagy nyaralni, vagy inkább nem kockáztattátok a lebukást?
Jöttek amúgy ellenőrizni, hogy otthon vagytok-e? Mennyi alkalommal jöttek?
Ismertek olyat vagy járt úgy valaki, aki lebukott, hogy nem volt otthon, vagy valaki felelősségre vonta érte? Mi lett a következménye?
olyan munkahelye vagy munkaköre van, hogy a feladatait terhesen nem tudta vagy nem láthatta el
ez nem táppénz. Jó lenne, ha megtanulnátok végre...
Nincs terhességi táppénz.
Azért mert terhes vagy, nem lehet táppénzre menni. Azt úgy hívják munkakerülés.
Te arra gondolsz, hogy olyan a munkaköröd, amit terhesen nem tudsz ellátni, más pozíciót pedig nem tudnak adni. Erre nem táppénz, hanem távolléti díj jár, ami a fizud 100%-a.
Az már más kérdés, hogy rosszul vagy, vagy nagy a vetélés esélye, emiatt indokolt a valódi táppénz. De akkor nem nyaralgatunk, hanem pihenünk, mert megütöd a bokád.
Nem volt konkrét egeszsegugyi bajom, 3 hónapot voltam szülés előtt tappenzen orvos és a munkahelyem tanácsára. De így sem volt eszemben nyaralgatni menni, pedig akkor nem is tudtam, hogy ellenorizhetnek. Tappenzen azért vagy, mert valamilyen okból nem tudod ellatni a munkádat, nalam nem fizikai, inkább mentális oka volt, de lényegen nem változtat. Nem azért van tappenzen az ember, hogy nyaralgasson, nem is értem.
Rokonom 8 hónapig volt állítólag a gerince miatt tappenzen, járkált közbe wellnesbe, Balatonra stb, aztán vérig volt sértve, mikor vissza akart menni, akkor kirugtak.
Hát ha egészségügyi ok miatt nem tudsz dolgozni akkor gondolom nyaralni se, különben dolgozni is tudnál.
Igen egyszer voltak ellenőrizni, orvostól jöttem, kérték a leletet.
Tolunk a gyarbol minden kismamat tappenzre kuldenek. Illetve nem kuldenek, de azt mondja a HR, hogy tanacsos, ugyanis nem tudjuk elvegezni a munkat. Valoban nem, terhesen senki nem akar 8 kilos alkatreszeket emelgetni, mint ahogy en tettem. Legalabbis a gyartosoron igy van, az irodistaknak konnyebb dolguk van. Minket meg mashova nem tudnak eltenni.
Gondolom allasidot nem akarnak fizetni, emiatt javasoljak a tappenzt.
Egy ismerősöm dolgozik ilyen helyen. Körberöhögött, hogy még él az emberekben ez a "jujj kijönnek ekkenőrizni Tp alatt mentalitás". Akkor mennek csak ki ha valaki kifejezetten kéri pl munkáltató kérheti. Szóval ha gáz a munkahelyed akkor ne mászkálj, de ha ők küldtek tpre akkor ezen nem kell aggódnod.
Egyébként tp alatt minden olyan dolog megengedett ami a gyógyulásod segíti. Így pl szabályos külföldön a tengerparton heverészni is pl törött karral/lábbal, mert nem gyógyulsz tőle lassabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!