Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi táppénz alatt...

Terhességi táppénz alatt mennyire mertetek elmenni nyaralni vagy utazni? Jöttek ellenőrizni? Mennyire lehet lebukni?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok, aki nem betegség, hanem terhesség miatt volt táppénzen. Pl. olyan munkahelye vagy munkaköre van, hogy a feladatait terhesen nem tudta vagy nem láthatta el, vagy más ok miatt veszélyeztetett lett, ezért táppénzre került akár már a terhesség elején.

És ugye van az a szabály, hogy ilyenkor csak boltba, postára, orvoshoz, stb. mehetsz ki, de nem hagyhatod el a településed.

Na és emiatt kérdezem, ti mennyire tartottátok ezt be? Mertetek menni utazni vagy nyaralni, vagy inkább nem kockáztattátok a lebukást?

Jöttek amúgy ellenőrizni, hogy otthon vagytok-e? Mennyi alkalommal jöttek?

Ismertek olyat vagy járt úgy valaki, aki lebukott, hogy nem volt otthon, vagy valaki felelősségre vonta érte? Mi lett a következménye?

2024. máj. 7. 11:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is rajta volt a kijarasi idő, de csak idén, 2021-ben még nem. De én pont orvoshoz pl más városba, vonattal kellett, hogy menjek, illetve a munkahelyem is más városban volt, akkor is vonatoznom kellett, amit 10-12-ig pont nem tudtam még oldani, szerintem ez tok abszurd, orvoshoz sem eszerint kapsz időpontot. De nyaralni elmenni tappenz alatt meg sem fordult a fejemben. Pont az ilyenek miatt hiszik azt a tappenzen lévő kismamákra, hogy azért nem dolgoznak, mert nincs kedvük.
2024. máj. 7. 13:35
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát 7#, legalább baromságot ne írj....

Én veszélyeztetett voltam, vérzések miatt. Szóval jogosan voltam tp-n.

Kijöttek megnézni. Én valóban otthon feküdtem. megnéztek, ennyi.

(2021)

Viszont barátnőm munkakerülésből volt tp-n, na vele az egész tp-t visszafizettették, mellette meg is büntették.

Mondjuk ő nem szarozott, pakolgatta is a képeket a fb-ra, hogy itt nyaral, ott csavarog

(2022)

2024. máj. 7. 13:36
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk például van olyan, hogy gondolnak egyet és kimegy valaki a cégtől ellenőrizni, nemcsak várandósokat. Sokszor nyáron teszik amikor megszaporodnak a táppénzesek. Pont azért kezdték el, mert sokan kirakták közösségi oldalra, hogy itt meg ott vannak, közben meg táppénzen volt már 2 hete és nem kellett másnak felnyomnia, mert a főnököt ismerősnek jelőlte.
2024. máj. 7. 14:50
 14/14 anonim ***** válasza:
69%
Én még ilyen ellenőrzést nem tapasztaltam magamon vagy ismerősöknél, de biztos van, sajnos. Nekem vérzés majd kinyílt méhszáj miatt írtak ki veszélyeztetettre, elég sokat feküdtem attól kezdve otthon, nem jöttek ki. Később már felkelhettem többször a vége felé, nyaralni nem jártunk, de sétálni mentünk ide oda, jól esett. 34 hetesen nem fogok ágyban feküdni mikor orvos is engedélyezi, hogy oké a dolog.
2024. máj. 7. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!