Kinek a hibája a FIDESZ kétharmados többsége?

"de azt se felejtsd el, hogy miért lett Gyurcsány a legelutasítottabb magyar politikus... Ebben a viktátor jó pár évnyi munkája van."
A magyar politika lényege az, hogy egy pártnak ahhoz, hogy hirtelen a semmiből megszerezze a szavazatok több, mint 30 százalékát, nem kell program, nem kell elnökség, vezető tisztségviselők, tagság, átlátható költségvetés, jeles képviselő, teoretikus, irányzat, testület, rendszeres ülés, kongresszus, belső választás, szervezet. Azt a valódi ellenzéki pártot, ami rendelkezik ezekkel, azt a 444.hu Origo színvonalú propagandistája, Herczeg Márk felszólítja arra, hogy mondjon le a párt elnöksége.
Bőven elegendő egy agresszív pszichopata, potenciális diktátor a párt élére és a megtévesztett választók mindenhova követni fogják, mint Forrest Gumpot a futásánál. Mindenki belelát valami olyat, ami a valóságban nem létezett, de kapnak mellé gyűlölködő propagandát (gyurcsányozást is) amiről fogalmuk sincs, hogy csak propaganda, mert annyira hisznek a vezérükben.
Az ostoba gyurcsányozás már két évtizede elengedhetetlen része a Fidesz lejárató kampányának, sajnos néha egyes ellenzéki pártok is próbálják meglovagolni, hátha képesek lesznek fideszes szavazókat, vagy a Gyurcsány-ellenes fideszes propaganda által befolyásolt bizonytalan szavazókat elcsábítani. Legutóbb Donáth Anna és Magyar Péter próbálkozott ezzel.
A gyurcsányozás az ellenzéki pártok között szintet lépett, a szavazóiknak könnyebb úgy tálalni a gyurcsányozást, hogy a Demokratikus Koalíciót "kék Fidesznek" gyúnyolják. Azért is hasznos nekik, mert így Dobrev Klárát is támadják, nem csak Gyurcsányt.

Jaj, nem jót írtam, most látom... Biztos az agyamra ment a meleg...
"Kinek a hibája a FIDESZ kétharmados többsége?"
Hát kié lenne? Orbáné! Ő adta le az összes szavazatot, nyilván, hiszen mindenről is ő tehet. :D

22-es, én szubjektíve hajlok rá, hogy megértselek és elfogadjam az érvelésed, meg a 21-esét is.
DE: a politika egy nagyon pragmatikus dolog - és pragmatikus szempontból, Gyurcsány elutasítottsága miatt, az ellenzék igenis helyesen teszi, ha elhatárolódik a DK-tól is.
Egyszerűen azért, mert népszerűtlen és nagy az elutasítottsága.
Én azt készséggel aláírom, hogy amúgy Gyurcsányék nem tehetségtelen politikusok (ezt igazolja, ahogy elszipkázzák más pártok polgármestereit, képviselőit, sok esetben átviszik az akaratukat, stb.).
De a DEMOKRATIKUS politizáláshoz két dolog kell:
1. Népszerűség, támogatottság.
2. Politikai tehetség.
És EBBEN A SORRENDBEN! Előbb felhatalmazást kell kapni, utána tudsz vele élni, ha ügyes vagy.
A Gyurcsány-házaspárnak hiába van meg a második képessége, ha egyszerűen nincs meg az első feltétel.
Hiába próbálják ezt most a független sajtón leverni, mert NEM IGAZ. Az emberek nem a független sajtó miatt nem szeretik Gyurcsányt, hanem éppen fordítva: a független sajtó az olvasóinak akar imponálni, amikor az általuk elutasított Gyurcsányról nem ír szépeket...
Gyurcsány 20 éve nem tudta megváltoztatni a megítélését (és igen, ebben benne van vastagon a Fidesz gyurcsányozós-óriásplakátozós-miniferizős kampányainak sorozata, de akkor is ez van!). Ma is 70%-os az elutasítottsága.
Ha én alapítanék ellenzéki pártot (nem fogok, nyugi, van elég! - és nekem is van becsületes munkám :)) ), akkor én is elhatárolódnék Gyurcsánytól.
Miért? Hát mert szeretnék egyszer 30% fölé növekedni - és ha tudom, hogy az ő elutasítottsága 70%-os, akkor bizony tisztában kell lennem vele, hogy az ő arcával, nevével a tarsolyomban, nem fogok tudni soha 30% fölé emelkedni.
Ezért mondják, akik mondják, hogy maga Gyurcsány az ellenzék növekedésének (és így a kétharmadnak) a biztosítéka a Fidesz számára. Mert matematikailag sajnos ez kb. így igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!