Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértenél ezzel?

Egyetértenél ezzel?

Figyelt kérdés
Ha a választásokon csak az vehetne részt, akinek legalább egy érettségije van?

2024. júl. 9. 10:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ezzel két probléma van.

Egyrészt, lehet bármilyen értelmes egy 15 éves gyerek is, a többség nem az és ebből indulunk ki, ezért korlátozzák a szavazáshoz való jogot 18 év alatt is. Azt kellene megérteni, hogy a világ komplex és nem lehet mindenféle random háttérrel rendelkező személytől elvárni, hogy képesek legyenek értelmezni egy komplex energetika politikai programot.

Másrészt, ez:

"egyenes az út odáig, hogy másik kitalálják és eldöntsék, hogy miért is nem szavazhatsz legközelebb már te sem"

Érvelési hiba. Ha én azt mondom, hogy csökkentsünk lakott területen belül a sebességkorlátot mondjuk 10%-kal, akkor az ellen nem érvelhetsz úgy, hogy legközelebb 30%-kal akarja majd valaki csökkenteni.

Lehet látni, hogy be lett vezetve a 18 éves korhatár a szavazás, vagyis bekövetkezett az, amit az elméleted alapja megkövetel és érdekes módon senki nem tolta túl és mondta, hogy akkor most már emiatt ne szavazz te se.

2024. júl. 9. 11:30
 12/13 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ezt nem fogják bevezetni. Azért vetettem fel a kérdést, mivel a legtöbb magyar párt kampánya az emberek megvezetésén és hazugságokon alapul. Az értelmesebb embereket, pedig nehezebb átverni, így igazságosabb lehetne a választás.
2024. júl. 9. 11:47
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Űgy kéne hogy a vidéki vallásos tirpákok ne szavazhasanak.

(akkor se ha esetleg Budapestre költözik)

2024. júl. 9. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!