Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valójában a "magyar néplélek",...

Valójában a "magyar néplélek", magyar mentalitás, a társadalom sosem fog megváltozni?

Figyelt kérdés
Néztem egy videót a transzgenerációs traumákról, miszerint vannak dolgok, viselkedések amelyek generációról generációra öröklődnek. Ilyen trauma pl a holokaszt is sok zsidó származású ember esetében, de a magyaroknál ilyen lehet Trianon. Valahogy ez sosem fog megváltozni nem? Mindig is siratninfogjukbTrianont, mindig is egy erős vezetőre vágyunk majd, mert mi képtelenek vagyunk felelősséget vállalni a tetteinkért.

jún. 29. 09:02
 1/8 anonim ***** válasza:
26%

"mi képtelenek vagyunk felelősséget vállalni a tetteinkért"

:DDDDD

Az ország három részre szakadása, vagy a Kiegyezés se ugyanúgy él már az emlékezetben, mint akkoriban. Folyamatosan változik minden, de pl. Trianon óta csak alig telt el száz év, úgyhogy elég friss élmény az még.

jún. 29. 09:08
 2/8 anonim ***** válasza:
38%
1 mert szerinted nem igy van? Az teljesen bevett szokas, hogy ha valami nem jol sikerul, akkor a magyar ember haritgat, kulso okokat keres, mindenki hibas, csak a magyar ember nem. Ehhez persze a sajat tortenelmunk az alap, hogy minket mindig tamadtak.
jún. 29. 09:55
 3/8 anonim ***** válasza:
38%
Most pl nezd meg a fideSS retorikajat... de a szoci kadari rwtorikat is megnezheted. Ami jo, az a dolgozo nepunknek koszonheto, amo rossz, az a gonosz hanyatlo nyugatnak!
jún. 29. 09:56
 4/8 anonim ***** válasza:
24%

"szerinted nem igy van?"

Nem.

"Az teljesen bevett szokas, hogy ha valami nem jol sikerul, akkor a magyar ember haritgat, kulso okokat keres, mindenki hibas, csak a magyar ember nem. Ehhez persze a sajat tortenelmunk az alap, hogy minket mindig tamadtak."

Mindenkit támadtak a történelem során, és minden nép fiai között szép számmal vannak olyanok is, akik hajlamosabbak elhárítani a felelősséget, meg olyanok is, akik vállalják.

Ismerkedj több külföldivel, hogy ugyanakkora merítés alapján tudj véleményt formálni a többi nemzetről is, mint a magyarokról, akkor majd meglátod, hogy mind egyformák vagyunk.

jún. 29. 10:00
 5/8 anonim ***** válasza:
71%
@4 Ez egész egyszerűen nem igaz. 15 éve dolgozom együtt emberekkel a világ minden pontjáról, bejártam lassan 110 országot, de igen kevés olyan nép van, amelyik sosem találná meg magában a hibát. Passzív történelem-szemlélet: a magyart mindig eltapossa a szovjet tank, de persze ennek nincs köze ahhoz, hogy mocskos nyilas pribékek gyilkoltak a Duna partján.
jún. 29. 10:05
 6/8 anonim ***** válasza:
2-3 vagyok: a mi csaladunk eleve nemzetkozi, a fel csalad nyugaton dolgozik, szoval nekem ne mondd. :)) De orszagon belul is vannak kulonbsegek, eleg csak keletebbrol nyugatabbra menni...
jún. 29. 10:18
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

"bejártam lassan 110 országot"

Az semmi, azzal nem ismerted meg mind a 110 ország népét.

Tele vagytok előítéletekkel.

jún. 29. 10:24
 8/8 anonim ***** válasza:
55%
Ja, es Szechenyi grof vagy Ady is tele volt eloiteletekkel, aki nyugatrol visszajove latta, mennyire visszamaradott a magyarsag a sajat mentalaitasa miatt. :) Mezis tudtak valamit, hogy igen kiemelkedo alakjaiva valtak a kulturanknak...
jún. 29. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!