Magyar Péter milyen ügyek mentén, és milyen álláspontot fog képviselni az Európai Parlamentben?
Természetesen elsősorban tiszásokat kérdezek. Különösen kíváncsi lennék arra, hogy mi az álláspontja ezekről:
*migráció
*háború
*gendermozgalom
*klímaválság
*az EU politizáltsága
10-es, attól mert a Néppártban orbán viktor valóban egy senki volt, a Fidesszel egyetemben, még nem szükségszerű levonni azt a következtetést, hogy a Tisza is az lesz!
Ha belegondolsz, hogy az Európai Parlament jelenlegi elnöke, Roberta Metsola az aprócska MÁLTA szigetországának képviselője, beláthatod, hogy nem kell föltétlenül nagy ország képviselőjének lenni, ha van az embernek tehetsége és diplomáciai érzéke, orbán viktorral ellentétben.
12-es, az első kettőről én hallottam élőben nyilatkozni - és tévében is válaszolt ezekre:
1. Migráció - erről a következőket mondta: a déli határzár MARAD, megtartaná a kerítést és a szigorú bevándorláspolitikát, mi több, a fidesz-migránsok betelepítését is mérsékelné, akiket azért hoznak be, hogy alacsonyan tartsák a béreket a multik gyáraiban.
Ezzel együtt a témát erről a húszadrangú, Magyarországot alig érintő problémáról a VALÓDI PROBLÉMÁRA, éspedig az ELVÁNDORLÁSRA terelné inkább, mert sajnos rengetegen hagyják el Magyarországot.
Az M1 nyilvános tévévitáján is külön pont volt ez a kérdés, ott is válaszolt rá!
2. Háború - ezzel kapcsolatban felszólította a kormányt, hogy ne hazudozzanak tovább és ne keltsenek hamis, hazug pánikot a lakosságban, különösen pedig a gyermekeket hagyják békén az állandó atomháborús, világháborús fenyeghetéssel, riogatással.
Mint azt mindenki tudja, a NATO nem küld csapatokat Ukrajnában, nincs közvetlen háborús fenyegetés, Magyarország - amint azt vicces módon orbán is elismerte utóbb - nem köteles még a NATO-missziókba sem katonákat küldeni, ha nem NATO-tagállamot ér támadás (orbán ebben is hazudott - és ezt nyiltan elismerte a NATO-főtitkárral közös sajtótájékoztatóján).
Sajnos a Fidesz az egyetlen, amely háborúba küld magyar fiatalokat, amikor egy Magyarországot egyáltalán nem érintő konfliktusövezetbe, Csádba vezényeli a magyar katonákat.
Erről is sok helyen beszélt.
Ha jól emlékszem, a klímaválság is téma volt az M1-es tévévitán (mezőgazdaság témakörben), de erre már nem esküdnék meg.
Szerintem a "genderrel", mint álproblémával, nem foglalkozott még - remélem, nem is teszi. Ez egy nettó hülyeség, amelyik a társadalomnak csak 1%-át érinti és kizárólag a Fideszeseket érdekli éjjel-nappal. Az országban vannak valódi, létező problémák is, amelyek megoldásra várnak!
Szerintem ebbe a genderezésbe nem kell belemenni, csak három embertípust ismerek, akik ilyen szinten az LMBTQ-val kelnek és fekszenek: 1. az LMBTQ emberek, 2. A Fideszesek, 3. A Mihasznák Borzalom.
Ezt a szintű meleghógolyót meg kell hagyni a jobboldaliak és melegek közös párnacsatájának.
Az országban rohad az egészségügyi rendszer, romokban az oktatás, tombol a korrupció, a csőd szélén a szociális ellátórendszer, alacsonyak a bérek, magasak az árak, elapadtak az EU-s források, megszűnt az Erasmus, környezetszennyező akkugyárakat "termesztenek" az aranykoronás magyar földeken, betelepített migráns rabszolgákkal, elvándorolnak a fiatalok, rekordokat dönt az államháztartási hiány, pang a gazdaság, rohad az ország - és mindez sokkal fontosabb, KÖZÖS problémája a heteroszexuális és homoszexuális magyar embereknek, mint az, hogy orbán viktornak mindenről a nemváltó műtét jut az eszébe!
"Migráció - erről a következőket mondta: a déli határzár MARAD, megtartaná a kerítést és a szigorú bevándorláspolitikát"
Tehát harcolni fog a betelepítési kvóták ellen?
"a fidesz-migránsok betelepítését is mérsékelné, akiket azért hoznak be, hogy alacsonyan tartsák a béreket a multik gyáraiban"
És ez jogilag hogyan kivitelezhető?
"Ezzel együtt a témát erről a húszadrangú, Magyarországot alig érintő problémáról"
Az EU-ban nem azt mondják, hogy ezt bárki is kezelheti huszadrangú problémaként. Kíváncsi leszek az álláspontjára.
"Mint azt mindenki tudja, a NATO nem küld csapatokat Ukrajnában"
Tudtommal ezt egyetlen párt sem állította.
"nem köteles még a NATO-missziókba sem katonákat küldeni, ha nem NATO-tagállamot ér támadás"
A Fidesz azzal érvelt, hogy a fegyverküldések felvetik annak a kockázatát, hogy NATO-tagállam is belekeveredjen a háborúba.
"Szerintem a "genderrel", mint álproblémával, nem foglalkozott még"
Az EU-ban nem álproblémaként kezelik. Ebben is kíváncsi leszek az álláspontjára.
"Szerintem a "genderrel", mint álproblémával, nem foglalkozott még - remélem, nem is teszi"
Foglalkozott. Nem érdekli hogy valaki meleg vagy nem. Azt mondta: Mindenki azt csinál amit akar amíg másnak nem árt. Ezzel meg én teljesen tudok azonosulni. Én is leszarom hogy ki mit vall amíg nekem nem ártanak vele. :).
"És ez jogilag hogyan kivitelezhető?"
Nem adunk munkavízumot ázsiai munkásoknak. Ennyi. Mongolok például úgy kapnak vizumot hogy befizetnek 1 millió forintot és jöhetnek dolgozni. ;)
"Tudtommal ezt egyetlen párt sem állította."
Csak a Fidesz. 2 hónapon keresztül. Kőkeményen. Seggbe.
"Tehát harcolni fog a betelepítési kvóták ellen?"
Nincsenek érvényben betelepítési kvóták, haver, mi ellen kellene harcolni?
Ez egy nagy hülyeség, amit a kormányotok megetetett veletek mint a bébipapit. Én erdélyi vagyok, Románia befogadta azt az EGYSZERI kvótát, ami rá volt szabva: 2600 menedékkérőt, Olaszország és Görögország megsegítésére. Fél év alatt megvolta menekültügyi eljárásuk, az illetékteleneket kitoloncolták, a menekültstátusúak tovább mentek Nyugatra, egyetlenegy nem maradt Romániában!
És egyetlen nemi erőszak, erőszakos bűncselekmény vagy terrorakció sem volt és egyetlenegy No-Go-Zóna sem alakult ki.
Szerinted az az egyszeri 1400 migráns átmeneti elszállásolása Magyarországot tönkretette volna? Ez csak politikai kampánypropaganda, ami sok szavazatot hozott a Fidesznek.
De most igazán nincs mi ellen harcolni, mivel semmilyen kvóta nincs érvényben jelenleg (már fél évtizede)!
"Tudtommal ezt egyetlen párt sem állította."
De igen, a Fidesz. Még nevet is hazudtak neki: "Ukrajna-misszió". Orbán a saját szájával is hazudta!
"Az EU-ban nem álproblémaként kezelik. Ebben is kíváncsi leszek az álláspontjára."
Ugyan, dehogy! Ebből csak a Fidesz csinál ekkora ügyet, marhaság az egész. Romániában még bejegyzett élettársi kapcsolat sem létezik a melegeknek, mégis nagyon jóban vannak Brüsszellel és az EU-val. Az ilyesmit az EU nem erőlteti, ha a társadalom még nem érett meg efféle újításokra, a gazdasági kérdések jobban érdeklik őket.
Magyarországgal sem az a bajuk, hogy mi van az LMBTQ-val, le se sz.rják, hidd el. Amiért haragszanak, az három dolog: 1. korrupció, 2. putyinnal haverkodás, 3. vétózgatás és EU-bomlasztás.
Ezen pipultak be a magyar kormányzatra, nem másért. Meg persze a szerződésszegéseket nem szeretik...
Az LMBTQ-t terelési céllal orbán és a fidesz osztja-szorozza reggeltől estig, hogy ne a valós problémákról beszéljetek.
Az EU alig fogalmazott meg kritikát ezzel kapcsolatban, és az is csak a szándékosan provokatívan megfogalmazott Homofób-törvényre vonatkozott, amiben megpróbálták a pedofilokkal összemosni a homoszexuális embereket.
De ezt orbán fújja túl, nem ekkora probléma, mint ahogy hazudják a népnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!