Hogy lehetne elkerülni, hogy Magyarországon bármilyen párt, vagy személy túlhatalmat kapjon?
A győztes kompenzációt sürgősen meg kellene szüntetni. Az eleve sokat lendítene a dolgon, mert nem adna plusz mandátumokat a választás győztesének.
Egy százalékkel csökkenteni kellene a bejutási küszöböt, mert az elenve több párt számára tenné megugogorhatóvá a bejutást.
A végrehajtó hatalom fejének max 2 ciklust kellene engedélyezni. Ez a személy nálunk a miniszterelnök.
Kérdező, egyféleképpen lehetne a demokráciát megvédeni bármely párt túlhatalmától: ha a szavazóknak érték lenne a demokrácia, ha nekik fontos lenne, hogy megmaradjon. Akkor ui. a következő szavazáson elvesztené a támogatóit az a párt, és a diktátor-hajlamú politikus soha többé nem rúghatna labdába.
Nézd meg ezt az országot!
A legtöbb embernek hullára mindegy, hogy mi folyik a közéletben, amíg emelkedik az életszínvonala, és jól él.
Tulajdonképpen így működött a náci rezsim is, amelyik a gazdasági válságot megoldotta, de diktatúrát épített ki. Erről van egy mondás:
"Egyszer csak jöttek a baloldaliakért, de én nem szóltam semmit, mert nem vagyok baloldali. Aztán jöttek a zsidókért, de én nem szóltam semmit, mert nem vagyok zsidó. Aztán egyszer eljöttek értem is - és már nem volt, aki szólhatott volna értem."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!