Mi a baja Kovács Gergelynek és a baloldalnak a XII. kerületi turullal?
Nem tudom logikailag követni. Baj hogy turul, kegyeletsértő (!), még a történészek szerint is. De ez a legfontosabb magyar jelkép.
Meg baj hogy a közelben volt a nyilásház. Nem értem az összefüggést. Meg baj hogy zsidók az áldozatok, de szerintem túlnyomóan magyarok lehetnek, Budapestet alig érintette a holokauszt, tehát Kovácsot csak egy törpe kisebbség érdekli. Ha zsidók lennének, akkor a baloldaliak szerint ők nem magyarok (zavaró a turul), semmi közük a magyarsághoz, ami meglepően kirekesztő álláspont. Baj hogy voltak "nyilasok" az emlékművön, 4 darab, de azt már levették. Egy időben azt is mondták, hogy 1. Vh-s lesz az emlékmű, és az áldozatoknak csináltak is egy másikat.
Miért ingerli a baloldalt ennyire a magyar jelkép ott?
Én nagyon szeretem a magyarságomat, csak számomra ez nem jelenti azt, hogy más csoportokat megalázhatok. :))
A vitakultúra pedig ott kezdődik, hogy válaszolunk egymás kérdéseire. De persze mit is vártam egy jobbertől...
Zsidó szempontból lehet, hogy aggályos a turul. De a magyar érdek sokkal fontosabb, mint egy törpe kisebbség.
A román példa nem jó, a magyarok nem bevándoroltak oda, hanem elfoglalták a románok, és a magyarok nem örvendenek általános ellenszenvnek, például nem csináltak kommunista diktatúrát, ávót Romániában, meg mindenfélét.
Kb. 100-szor több magyar él itt, mint zsidó. Kicsit fontosabb csoport.
A hazafiasság jele lenne, ha elfogadnák a turult, ha annyira asszmiláltnak tartják őket.
Egyébként nem igazán nyilasok követték el az atrocitásokat, ezt még a hungarofób Ungváry is elismeri. Mellesleges a demokrata jobboldal nagyságrendekkel többet követett el a nyilasoknál országosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!