Mi a baja Kovács Gergelynek és a baloldalnak a XII. kerületi turullal?
Nem tudom logikailag követni. Baj hogy turul, kegyeletsértő (!), még a történészek szerint is. De ez a legfontosabb magyar jelkép.
Meg baj hogy a közelben volt a nyilásház. Nem értem az összefüggést. Meg baj hogy zsidók az áldozatok, de szerintem túlnyomóan magyarok lehetnek, Budapestet alig érintette a holokauszt, tehát Kovácsot csak egy törpe kisebbség érdekli. Ha zsidók lennének, akkor a baloldaliak szerint ők nem magyarok (zavaró a turul), semmi közük a magyarsághoz, ami meglepően kirekesztő álláspont. Baj hogy voltak "nyilasok" az emlékművön, 4 darab, de azt már levették. Egy időben azt is mondták, hogy 1. Vh-s lesz az emlékmű, és az áldozatoknak csináltak is egy másikat.
Miért ingerli a baloldalt ennyire a magyar jelkép ott?
20
Nem, nem számít indokoltnak egy tömeggyilkos szervezet egykori székháza elé turulszobrot állítani.
Erdélyi magyarként nekem is fájna, ha egy magyar emlékmű, temető (!!!) vagy egyéb fontos helyszín elé román zászlókat aggatnának, mondván, hogy eZ RoMánIa. Tudod, létezik empátia, de a jobboldaliaknak ez többnyire ismeretlen fogalom.
23
Hogyne lenne köze? Legalább némi történelmi tudást prezentálj, légyszives... A nyilasok jelképe volt.
Vagy akkor ennyi erővel a sarlónak és a kalapácsnak sincs semmi köze a kommunizmushoz.
És ismétlem, magyarként vélhetően a románok emberkedése sem tetszene, ha mondjuk magyar hősi halottak sírját gyaláznák meg román zászlókkal, ugye? Vagy akkor az is rendben van, hiszem Románka területén követték el? Erre válaszolj.
Oksa, az emberek sarlót és kalapácsot is használtak jóval a kommunizmus előtt, tehát bármikor bárhova állíthatunk egy ilyen szobrot, nem igaz? Hiszen ezek csak eszközök, a munka jelképei, semmi közük a kommunizmushoz. :DDD
A kérdésre meg esetleg válaszolnál? A románok sírgyalázása is rendben volt, hiszen román zászlót egész Románia területén jogos állítani? Képes vagy válaszolni erre a kérdésre, vagy meghaladja a képességeidet?
Én ezt sosem értettem...
Mindig megy az emberkedés meg a melldöngetés, ha arról van szó, hogy a történelemben mi nyomtunk le valakit erőből. Ilyenkor ősi hunok vagyunk, meg miénk az erő joga... De amikor meg minket nyomtak le karhatalommal, akkor picsogunk és nagyobb áldozatok vagyunk, mint a transznemű fekete polkorrekt agitátor.
A kettő együtt nem megy. Vagy nincs bennünk empátia, és mindent megteszünk, ami hatalmumkban áll és nem érdekel semmi, de akkor románok gyalázkodása is oké. Vagy elvárjuk a románoktól (és mindenki mástól), hogy tiszteljen bennünket, de akkor mi is tiszteletet és együttérzést mutatunk mások iránt.
Erdélyi magyar vagyok, csak a koponyámban vagy egy szerv, amit agynak hívnak. Szívesen.
A kérdésre viszont továbbra sem válaszoltál. Rendjén van, hogy a románok meggyalázták a magyar katonák sírját, ha ezt Románia területén tették? Hiszen a logikádból kiindulva az adott ország területén bármikor bárhol elhelyezhető nemzeti szimbólum. Ebből adódóan vélhetően a magyar hősi halottak sírja fölé is lehet román zászlóz emelni, nemdebár?
Ha meg ez nem fér bele (márpedig kibszottul nem), akkor megdől az elmélet, miszerint akárki, akárhol elhelyezhet nemzeti szimbólumot.
Tudnál erre válaszolni, légyszives? Képesnek érzed magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!