Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baja Kovács Gergelynek...

Mi a baja Kovács Gergelynek és a baloldalnak a XII. kerületi turullal?

Figyelt kérdés

Nem tudom logikailag követni. Baj hogy turul, kegyeletsértő (!), még a történészek szerint is. De ez a legfontosabb magyar jelkép.

Meg baj hogy a közelben volt a nyilásház. Nem értem az összefüggést. Meg baj hogy zsidók az áldozatok, de szerintem túlnyomóan magyarok lehetnek, Budapestet alig érintette a holokauszt, tehát Kovácsot csak egy törpe kisebbség érdekli. Ha zsidók lennének, akkor a baloldaliak szerint ők nem magyarok (zavaró a turul), semmi közük a magyarsághoz, ami meglepően kirekesztő álláspont. Baj hogy voltak "nyilasok" az emlékművön, 4 darab, de azt már levették. Egy időben azt is mondták, hogy 1. Vh-s lesz az emlékmű, és az áldozatoknak csináltak is egy másikat.

Miért ingerli a baloldalt ennyire a magyar jelkép ott?

jún. 13. 07:55
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
39%
ezzel akar feltűnősködni ez a semmirekellő.
jún. 13. 08:28
 12/39 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, nagyon nehezen értelmezhető az írásod sajnos… Nem jól tagolod a mondatokat, nem jól használod az írásjeleket.
jún. 13. 08:33
 13/39 anonim ***** válasza:
84%

A turul nem nyilas jelkép (ilyen erővel a piros-fehér-zöld is az, mert azt is használták a nyilasok), de II. világháborús áldozatok emlékére szerintem nem is jó választás.

Önmagában véve nem mindig tudok azonosulni az ősmagyar jelképekkel, de alapvetően nekem semmi bajom a turullal és fölösleges ezzel "nácizni" meg "nyilasozni". Tatabányán még a kommunista diktatúra alatt is ott volt.

A baj az emlékművel nem ez, hanem az, hogy áldozatok névsora közé időnként tettesek is bekerülnek. Sajnos ez úgymond "benne van", nem telt még el annyi idő a világháború óta, hogy mindenki szerepe teljesen tisztázott lenne. Ezért ilyen emlékműveken szerintem jobb, ha nincs névsor.

Önmagában véve hangulatkeltésnek tartom ezt az egészet, ha épp nem akarunk valódi problémákkal foglalkozni, akkor marad a turulozás és a nyilasozás.

jún. 13. 08:38
 14/39 anonim ***** válasza:
37%
Mert ostoba.
jún. 13. 09:19
 15/39 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem baromira problémás egy turul szobor a nyilas székház előtt.

Olyan, mintha egy muzulmán szimbólumot helyeznének az ikertornyok helyére. Vagy mintha német zászlók lengedeznének Auschwitz-ban. Vagy mintha a Málenkij robot emlékhellyel szemben elhelyeznénk valami szoci emlékművet.

Alapvetően nincs baj a muzulmán jelképekkel, sem a német zászlóval, sem a szoci emlékművel. A gond azzal van, AHOVA rakják ezeket.

jún. 13. 09:44
 16/39 anonim ***** válasza:
37%
#15 A szoci emlékművekkel mindenhol van baj, a többivel sehol sincs.
jún. 13. 09:50
 17/39 anonim ***** válasza:
44%

16

Szoci emlékmű alatt nem föltétlenül vörös csillagot meg sarló-kalapács kombót értek, de sebaj.

Azt meg ne mondd már, hogy Auschwotz-ban nem problémás egy német zászló, könyörgöm. XD

jún. 13. 09:53
 18/39 anonim ***** válasza:
54%
#17 Ha indokolt helyen van, pl. német iskolán vagy német nemzetiségi képviseleten, akkor nem problémás. A Harmadik Birodalom zászlaja egyébként is más volt, mint a mai Németországé.
jún. 13. 09:55
 19/39 anonim ***** válasza:
40%

18

Az auschwitz-i haláltábor közelében magának a német képviseletnek nincs helye.

A turul szobor meg egy random helyre lerakott szobrocska. Semmi, de semmi, de semmi nem indokolja, hogy ott legyen.

jún. 13. 09:56
 20/39 anonim ***** válasza:
45%
#19 A turul egy magyar nemzeti jelkép, Magyarország területén bárhol indokoltnak számít az elhelyezése.
jún. 13. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!