Mi a véleményetek arról, hogy Magyar Péter kiment az Egyenes beszédből Rónai Egon egyértelmű provokációja után?
"Nem tartalak vissza, Oroszországban hasonlóan gondolkodnak az újságírókról, mint te vagy MP."
Nagyon helyes, ha az oroszok úgy gondolkodnak. De egyébként meg itt nem az újságírókról van szó, hanem az emberről, az ilyen Rónai félékről meg nagyon sokan úgy gondolkodhatnak, mint én. Sehol sem tűrik a provokátorokat.
"Rónai stílusával semmi gond nem volt. Teljesen objektív volt, teljesen szakmai."
Ha szerinted tényleg semmi gond nem volt, akkor meg sem próbálom neked elmagyarázni mélyebben, hogy mi volt a gond.
"hogy a gonosz 444-es újságíró előre felkészülve letámadta azzal, hogy 2022-ben hazudtak,"
Egyrészt az nem élő adás volt, másrészt az újságírót tényleg érdekelték Szijjártó válaszai, ezért álhatott vele szóba. Abban az újságíróban volt szakmai alázat, pl. rögtön elrakta a levelet, amint Szijjártó kérte. Mikor Szijjártó szigorúbban beszélt vele, akkor nem akarta kioktatni, mint Rónai ("ne csináljon kutyakomédiát").
Össze sem lehet hasonlítani a 444-es srácot Rónaival.
Engem ez a Rónai a régi Csintalan Sándorra emlékeztet...
"Húzd ki a fejedet..."
Nem állok senki oldalán!
Így van, a kedves vezetőt nem szabad számonkérni. Hogy képzelik, hogy Szijjártót és MP-t szembesítik a hazugságukkal. Szégyelljék magukat, börtönnek kellene járnia ezért.
Szánalmas, hogy itt tartunk. Mentálisban már láthatóan az oroszokhoz tartoznak sokan.
"Nagyon helyes, ha az oroszok úgy gondolkodnak."
Oh, az M1-en is így gondolkodnak. Ne szembesítsd a vezetőt a hazugságokkal, mert véletlenül kiesel egy ablakon.
Te emellett érvelsz jelenleg.
"Sehol sem tűrik a provokátorokat."
Egyetértek, mi az, hogy Szijjártót provokálják az igazsággal? A független média ne provokáljon a kérdéseivel. Szépen bólogassanak, amikor a fidesz lop.
"Ha szerinted tényleg semmi gond nem volt, akkor meg sem próbálom neked elmagyarázni mélyebben, hogy mi volt a gond."
Érvelési hiba.
Kiderült, hogy nem tudsz cáfolni, ezért inkább terelsz. Nem lep meg, mintha MP írta volna.
"Egyrészt az nem élő adás volt"
Irreleváns a kérdés szempontjából. A 444 nem vágja ki akár élő, akár nem.
Ha most annyi különbség kell, hogy felvételről menjen vagy sem, akkor tényleg semmi gond nem volt azzal az adással.
"másrészt az újságírót tényleg érdekelték Szijjártó válaszai, ezért álhatott vele szóba"
Mindkét esetben érdekelte. Rónai is végighallgatta, amíg nem kezdett el személyeskedni.
Ahelyett, hogy MP reflektált volna a múltbeli tetteire és ennek megfelelően viselkedett volna, inkább elkezdett arról beszélni, hogy mennyire befolyásolják az ATV-t felülről.
"Abban az újságíróban volt szakmai alázat"
Ahogy Rónaiban, mivel semmi olyat nem tett, ami másra utalna. Amikor kérdezte, hogy mi a kérdés, akkor rá is mutatott, hogy feltett egy kérdést.
A kérdés nem tetszett MP-nek, ezért kiment.
Ezzel MP azt sugallta, hogy őt ne provokálják kérdésekkel, ahogy a fideszeseket.
"nem akarta kioktatni, mint Rónai ("ne csináljon kutyakomédiát")."
Ha nem tudod mit mondott, akkor ne idézd, mert így te égsz.
Nem akarta kioktatni, jellemezte a szóváltásukat, egyébként abba Rónai belevonta magát is, mivel azt mondta, hogy mi "HAGYJUK ABBA a kutyakomédiát". Nem jellemezte sem MP-t, sem magát.
"Össze sem lehet hasonlítani a 444-es srácot Rónaival."
De, ugyanaz történt mindkét esetben.
"Nem állok senki oldalán!"
Nem is mondtam. Beszéltem én arról, hogy hol állsz? A fejed helyéről beszéltem. Ha te fekve tartod ott, akkor nekem az is okés.
Mégegyszer:
A 444-es újságíró nem provokálta Szijjártót. Kérdéseket tett fel neki, mert a lapja olvasóinak akarta feltárni az igazságot, egy adatvédelmi ügyben.
Ha Szijjártó kért tőle valamit (megtette). Ha Szijjártó felemelte vele szemben a hangját, nem szólt be neki, nem nagyképűsködött.
Rónaiék ezzel szemben úgy tűnik, hogy az egész műsort azért szervezték meg, hogy lejárassák Magyar Pétert. A téma is érdektelen volt, mégis kis érdekel, hogy Magyar visszautasította-e vagy sem a felkérést? Ez az ATV ügye, semmi köze a politikai élethez. Ez olyan szintű téma volt, amit Rónai egy Facebook postban is megírhatott volna, Vonához hasonlóan, akinek az volt a problémája, hogy Magyar nem teljesíti az igéretét a Vitában.
Rónainak nem voltak valódi kérdései.
Nem érdekelte sem Magyar személye, sem a TISZA párt.
Egy dolog lebeghetett a szeme előtt: hogy Magyart jól lejárassa, egy full érdektelen témával.
Ennek semmi köze ahhoz, amit a 444-es újságíró csinált.
Ha nem látod a különbséget a 444-es újságíró, és Rónai között, az a te dolgod.
"Az interjúkban bizony a legfontosabb kérdéseknek érdemes elől lenniük, ilyen szempontból ezt az adást jól szerkesztették, mert előre került a fontos kérdés."
Egy nappal a megdöbbentően jó választási eredményük után az a legfontosabb kérdés, hogy hány interjút utasított vissza MP az ATV-vel?
Hát, nekem ez ötödrangú kérdés lett volna. Nem állítom, hogy nem lehet róla beszélni, de hogy ilyenkor ez legyen a legfontosabb...
Arról mikor fog Rónai beszélni, hogy bármelyik fideszes politikus hány interjút utasított vissza velük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!