Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem is nevek voltak polgármest...

Nem is nevek voltak polgármester választáson hanem csak pártok, pl fidesz mpl mszp?

Figyelt kérdés

A szomszédoktol azt hallom hogy személyneveket említenek, szavazz erre meg arra.

Nem is lehetett személyneveket jelölni.

Máshol lehetett?

jún. 10. 12:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
A logókat nézted csak a lapon, ennyi a történet.
jún. 10. 20:18
 22/28 A kérdező kommentje:

Most értelmeztem a 11-est is.

Hogy EGY név volt a lapon és alatta hogy milyen pártok támogatják? De ha EGY név volt akkor mi értelme szavazni egy adottra?

21 lehet tényleg csak a logokat néztem akkor(?)

Nem birom elhinni.

jún. 10. 20:42
 23/28 A kérdező kommentje:

4. Említi a zöldek pártot.

19. Egyik linkjén sincs zöldek párt.

De az nyer..

jún. 10. 20:46
 24/28 A kérdező kommentje:

Ja de találtam zöldek pártot a linken most. Csak épp nem karácsonyi a név mellette.

Hogy lehet így akkor nyerni.

jún. 10. 20:48
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Karácsony Budapesten nyert, és csak a budapestiek szavazhattak rá. Ha te mondjuk pécsi vagy, akkor az ottani jelöltek közül választhattál. A budapestiek meg nem szavazhattak a pécsi jelöltekre, mert nekik semmi közük hozzá, hogy ki lesz a polgármester Pécsett, ahogy neked se a budapestihez.

Lehet, hogy az zavart meg, hogy a tévében főleg a budapesti ügyek mentek, és a te városod jelöltjeit nem mutatták? És ezért azt hitted, hogy nálatok is őközülük lehet majd választani.

Szerintem zavarodban benézted és nem vetted észre a neveket a lapon. A logók feltűnőbbek voltak.

jún. 10. 21:26
 26/28 A kérdező kommentje:

Ebben az zavar meg hogy itt egyetlen polgármester van, több körzet. Akkor miért lehet az 1.körzetben x és y ra lehet szavazni, 2.körzetben meg z,v re? (Ha voltak nevek egyáltalán.)

Ez olyan mintha azt hogy a karácsonyfa tetején milyen disz legyen ugy lehetne eldönteni hogy nagyiék szavazhatnak a csillagra hóemberre, a többiek meg választhatnak az aranyhal meg varázspálca között.

Amugy elvileg vannak eredmények de az se világos. De szerencse hogy a főcímek egyértelműek kb.

jún. 10. 22:05
 27/28 anonim ***** válasza:
79%

Polgármesterre az adott városban mindenki ugyanabból választhat. De megyeszékhelyen vannak területi képviselők is. Ők a megyeszékhely egy-egy kisebb részét képviselik. Például Pécsett választhatnak területi képviselőt a patacsiak, az uránvárosiak, a kertvárosiak stb. És a patacsiak is választhatnak néhány jelöltből (akik általában Patacson laknak), az uránvárosiak az ottani jelöltek közül szavazhatnak stb. Ha te mondjuk kertvárosi vagy de Uránba jársz suliba, az igazgatód uránvárosi képviselő, akkor nem szavazhattál rá. Mert neked kertvárosiként semmi közöd ahhoz, hogy Uránvárost ki képviseli. Te Kertvárosról dönthetsz.

(Pécset ismerem kicsit azért azzal példálózom, nyilván nem tudom hova valósi vagy pontosan. Csak példákat írtam, igazából nem tudom hogy vannak a pécsi körzetek.)

jún. 11. 08:32
 28/28 A kérdező kommentje:
Köszi. Na ezek sincsenek neten így elmagyarázva.
jún. 11. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!