Nem is nevek voltak polgármester választáson hanem csak pártok, pl fidesz mpl mszp?
A szomszédoktol azt hallom hogy személyneveket említenek, szavazz erre meg arra.
Nem is lehetett személyneveket jelölni.
Máshol lehetett?
De még a google is olyanokat dob ki pl "Karácsony Gergely" nyert nemtom hol.
Nem voltak nevek xelni!
Mi a sz.rért nem lehet ezt elmagyarázni itt ha már sehol nincs róla szó, hogy értsem?
Egy párt emberekből áll. Egy embernek egy neve van. Az adott kerületben egy ember képviseli az adott pártot akinek egy neve van.
Karácsony Gergely (egy ember egy névvel) képviselte Budapesten a Párbeszéd – A Zöldek Pártot (egy párt). A kettő együtt van.
Tessék, ha már a választások előtt nem voltál képes tájékozódni:
De amúgy egyetértek azzal, aki reméli, hogy nem szavaztál. Muszáj volt úgy döntened a gyerekeim jövőjéről, hogy ennyire fogalmad nincs?
Próbáltam tájékozódni!
Pl a sulinkból is indult az igazgató, ki volt téve plakátolva is a neve arcképe, ahogy másoknak is.
De sehol nem volt senki neve a papiron. Nem is tudtam az igire szavazni így.
Es én csak 3 lapot kaptam, és egyiken sem állt cím, amiket 4.ír.
3 lap volt mindegyiken ugyanazok a pártok fidesz kdnp, mszp, mpl, meg nemtom.
Kezdjük ott, hogy hol laksz? Magyarországon egyáltalán? Magyar állampolgár vagy? A lakóhelyeden szavaztál?
Ha nem budapesti vagy, akkor nem szavazhattál Karácsonyra. De bárhol is laksz, kellett legyen polgármester választás, és ott konkrét személyek közül kellett választanod.
Ha budapesti vagy, akkor normális esetben 5 lapot kellett kapnod. Ez esetben az igazgatód lehet azért nem találtad, mert másik körzet területi képviselőjeként indult.
Aztán előfordulhat, hogy pont az egyik szavazólapot véletlenül nem adták oda neked. Legközelebb alaposan tájékozódj előre, milyen választás, kikre és hogyan lehet szavazni, és érdemes leellenőrizni hogy minden lapod lepecsételték-e, vinni saját tollat (esetleg valaki berak egy eltűnős tintás tollat a fülkébe). Ha érvénytelen szavazattal akarsz véleményt nyilvánítani, akkor minden opciót ikszelj be, soha ne dobd üresen a szavazólapot az urnába.
Most már késő bánat, de majd legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!