Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem is nevek voltak polgármest...

Nem is nevek voltak polgármester választáson hanem csak pártok, pl fidesz mpl mszp?

Figyelt kérdés

A szomszédoktol azt hallom hogy személyneveket említenek, szavazz erre meg arra.

Nem is lehetett személyneveket jelölni.

Máshol lehetett?

jún. 10. 12:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én vidéki megyeszékhelyen laktam és szavaztam.

1. Szavaztam egy polgármester-jelöltre: ott egy név volt (értelemszerűen mögötte, hogy milyen pártok támogatják vagy hogy független).

2. Szavaztam egy önkormányzati képviselő-jelöltre: ott egy név volt (értelemszerűen mögötte, hogy milyen pártok támogatják vagy hogy független).

3. Szavaztam egy Európai Parlamentbe bekerülni akaró pártra. Ott tényleg a párt volt a lényeg, habár a listán szereplő első néhány tagjukat felsorolták ott is.

Ha részegen mentél szavazni, akkor tényleg érthető, ha nem láttad, ami a papírokon van. Máskor ilyet ne tegyél, ha szavazni akarsz.

jún. 10. 13:38
 12/28 anonim ***** válasza:
86%
Ez egy troll.
jún. 10. 13:57
 13/28 anonim ***** válasza:
90%

"3 lap volt mindegyiken ugyanazok a pártok fidesz kdnp, mszp, mpl, meg nemtom."

Kihagytad a DHL-t és a GLS-t is. Vagy ők már szart sem érnek?!

jún. 10. 14:19
 14/28 A kérdező kommentje:

Megyeszékhely ez is. Halálkomolyan nem voltak rajta nevek. Csak pártok.

3 lap volt. De azokon még cím sem hogy melyik lapon mire szavazunk polgármesterre vagy képviselőre vagy mire.

Es tájekozódtam előre. Minden oldal személyneveket képviselőjelölteket dobott ki ahogy most is! Plusz plakátok az utmentén. Azt hittem személyekre szavazunk, akik fidesz mpl mszp pártot képviselik. Sehol nem írtak olyat hogy pártok lesznek csak a lapon amiket random képvisel vki körzetek szerint "idegenek", akiknek a neve se ismerős. De most sem találom sehol. Miért a gyk-n kérdezek? Mert sehol nincs elmagyarázva a neten!

A karácsonyi meg nem gyurcsány emg brüsszel párti meg migráns áradat párti? Akkor miért ő nyer az egyik körzetben akit szid az egész ország?

jún. 10. 15:38
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

"Miért a gyk-n kérdezek? Mert sehol nincs elmagyarázva a neten!"

Ne trollkodj már, ott linkeltem neked feljebb egy tájékoztatót.

Régi álmom, hogy egy alap politikai müveltséghez kössük a választásokat. Bemegy az ember, kap 5 kérdést, és ha háromra helyesen válaszol, akkor szavazhat. Nem lennének bonyolultak, kb. ilyeneket kell elképzelni:

- mi Magyarország államformája

- mire szavazunk (nem Fidesz vagy az igazgató, hanem mondjuk polgármesterválasztás van, esetleg országgyűlési vagy mi)

- ki a jelenlegi államfő

- minek a rövidítése az EU

jún. 10. 17:57
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja-ja-ja! Elhisszük. Jobban meg kellett volna nézni azt a papírt. Remélem, hogy érvénytelen szavazatot adott le, mert semmi szükség az ilyen vaktában szavazókra.
jún. 10. 18:10
 17/28 A kérdező kommentje:

De a linken is az van: pl első lapon a polgármesterről döntenek.

1.Be se voltak számozva sem a lapok. ergo melyik az első lap?

2. És nem voltak rajta nevek sem. csak pártok.

jún. 10. 18:31
 18/28 A kérdező kommentje:
És a nevek elvileg körzetekre voltak bontva. Tehát az en körzetemben nem is szavazhattam pl az igazgatónkra csak másra. Ergo irányított a szavazás.
jún. 10. 18:40
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, olyan hülyeségeket írkálsz, hogy olvasni is rossz.

Itt van a polgármesteri szavazólap: [link]

Rá van írva, hogy "polgármester választása", rajta vannak a pártok, és a polgármesterjelöltek nevei.

És így nézett ki az EP választási szavazólap:

[link]

Ezen is ott van, hogy "Európai Parlament tagjainak választása", rajta vannak a pártok, és az EP képviselőjelöltek nevei.

"Sehol nem írtak olyat hogy pártok lesznek csak a lapon amiket random képvisel vki körzetek szerint "idegenek", akiknek a neve se ismerős."

Azok az idegenek valószínűleg az önkormányzati testület képviselőjelöltjei voltak. Utána kellett volna nézni a választás előtt, hogy mégis kik ők...

"És a nevek elvileg körzetekre voltak bontva. Tehát az en körzetemben nem is szavazhattam pl az igazgatónkra csak másra. Ergo irányított a szavazás."

Te csak a saját körzetedben induló önkormányzati képviselőtestület jelöltjeire tudtál szavazni. Nyilván, ha te mondjuk a 08. körzetben laksz, akkor mégis milyen alapon szavazhattál volna a többi körzet jelöltjeire?!

Az, hogy ki hány szavazólapot kapott, attól függ, hol él. Van, aki csak egyet, van, aki nyolcat kapott.

jún. 10. 19:19
 20/28 A kérdező kommentje:

A polgármester szavazólap nem ismerős. A linkellten vannak nevek.

Az ep szavazolap az stimmel.

"e csak a saját körzetedben induló önkormányzati képviselőtestület jelöltjeire tudtál szavazni."

Varosunknak igaz, hogy több körzete van, de csak EGY polgármestere.

jún. 10. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!