Az újabb Fidesz győzelem nem inkább a kormánypárt erejét mutatja a TISZA párttal szemben?
Sokan mondják, hogy "árad a TISZA", de álljunk meg egy percre:
A Fidesz egy elég kemény időszakon van túl: Völner-Schadl ügy, amelyről a kormány érintettségét is szóba hozták. Kegyelmi botrány, ami után távozott a köztársasági elnök, és az igazságügyi miniszter. Orosz hecker támadás, ami miatt a külügyminiszter magyarázkodott.
Mindezek ellenére 40% feletti eredmény született.
Ez inkább nagy sikernek mondható!
Ami a TISZA párotot illeti: valóban szép eredményt ért el. Én azt nondanám, hogy olyan ez, mintha a magyat labdarúgó válogatott Németország után a 2. helyet szerezte volna meg az EB/VB selejtező csoportban. Szép eredmény, de azért nem csoportelső.
A szavazóit azonban nem a Fidesz megbontásával szerezte. Nem vagyok jártas a témában, de úgy vélem, hogy Magyar Péterék szavazói nagy része a kiábrándult ellenzéki szavazókból áll, ami azt jelenti, hogy nem a Fidesznek okoztak kellemetlenséget, hanem a többi ellenzéki pártot gyengítették le! A fideszes szavazók apró része mehetett át a TISZA-hoz. Kérdés még, hogy mennyi addig független, bizonytalan állampolgát lett TISZA szavazó.
A fentiek alapján tehát ha a Fidesz nézőpontjából közelítem meg a témát: sikernek mondható az eredménye.
Ha 43% alatt maradtak volna akkor jobban érezném magam akkor egyértelmű bukta.
Látok arra esélyt hogy ez csökkenjen, de nagyon erős a propaganda, fel kell nyitni valahogy a megfélemlített nyugdíjasok szemét.
A TISZA párt 0 forintból épült fel 3 hónap alatt, míg a Fidesz már 35 éve épül annyi pénzből amennyit ha nem herdálnak el propagandára már Ausztria szintű lenne az ország.
Mégis a TISZA ennyi idő alatt, fillér nélkül, megközelítette a Fideszt. Ez nem győzelem, hanem vereség valójában. Vagy olyan győzelem mintha Mike Tyson kiütött volna egy tizenéves anorexiás gyereket. Tapsolnál neki?
A példában az anorexiás gyerek MEGSZORONGATTA Mike Tysont!
Felsoroltam, hogy a Fidesznek milyen botrányai voltak az elmúlt időszakban. Nem tartom kizártnak, hogy a hétköznapi TISZA szavazó azt gondolta volna, hogy abból bármelyikbe belebukhat a kormány. Ám nem 1, hanem 3 ilyen is volt, zsinórban.
Nem bukott bele. Épp ellenkezőleg, jól teljesített a tegnapi választásokon.
Én nem tudom, hogy ezt hogy lehet vereségként értékelni.
Kedves kérdező, tudod hány milliárdot költött a Fidesz erre a választásra? Értem, hogy voltak botrányok, de a csapból is a háborús riogatás jön. A megafont is napi 3x feldobja a fb. A Tisza pedig egy 2 hónapos párt, MP csak egy platós kocsival járta az országot. A Fidesz pedig több ezer fővel járták az országot. Bármi botrány volt, másfelé terelték a témát. Nézd meg a hangfelvételt is. Nem azzal foglalkoztak, hogy mi van rajta, hanem, hogy milyen undorító a családi beszélgetést felvenni( amin semmi magánjellegű dolog nem volt, azon kívül, hogy otthon készült, ráadásul Varga Judit tárta fel a személyes dolgaikat)
Persze, nyert a Fidesz, de szerintem te is láttad Orbánon eredményhirdetéskor, hogy nem valami boldog.
Orbán kijelentette a békemeneten, hogy aki nem szavaz a Fideszre és rá, az MEGHAL a háborúban, vagy a férjét/fiát elviszik meghalni az ukrán frontra.
Ezután egy csoffadt 44% eredmény
Folyamatos fideszes botrányok ellenére a 44%-ot megcsoffadt eredménynek tartani egyáltalán nem tartom reálisnak.
De végső soron mindenki úgy vélekedik, ahogy akar.
Továbbra is az van, ami eddig. A FideSS egy vallás, aminek van 2-3 millió elkötelezett hívője. Ők azok, akiket nem lehet megszólítani, hiszen ha törik, ha szakad ki fognak állni a vallásuk mellett.
Másrészt a FideSS olyan, mintha a Red Bull indulna a Kiskunlacházai gokart bajnokságon. Az ország teljes erőforrásait birtokolja és végtelen pénzt tud propagandára költeni.
Gondoljunk arra , hogy csak az elmúlt 5 évben 1.500 milliárdot költöttek propagandára, miközben 3.000 milliárdért még Brüsszelnek is letérdeltek.
Viszont a Fidesz követői főleg nyugdíjas, internetet használni nem tudó és buta emberek. Folyamatosan csökkenni fog a számuk az elhalálozás miatt is. A fiatalok körében (nálunk az egyetemen például) senki sem szavazott a Fideszre, mindenki rosszul van már a mocskos ügyleteiktől.
A Tisza meg jön fel, jobban, mint a talajvíz. Árad. ÉS 2 év múlva mindent ellep.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!