A TISZA párt más szerint is szektás, a FIDESZHEZ hasonlóan?
Én bevallom ellenzéki vagyok, aki persze csalódott 2022-ben, februárban meg még bíztam is Magyar Péterben. Azóta viszont sajnos csalódnom kellett benne több okból is.
1. Vitákra nem megy el, csak az M1-be. Indított viszont jelölteket a fővarosban, akkor nem kellett volna elmennie a listavezetői vitára az ATV-be?
2. Vidéken miért nem indít jelöltet az önkormányzati választáson?
3. Miben különbözik az EU-s programja a FIDESZ-étől? Emlékszem arra az ominózus interjúra, ahol megdicsérte a FIDESZ EU-s politikáját, majd több olyan valótlanságot állított a Momentumról, ami nem igaz.
4. Támogatta volna az Olimpiát, magyarul kiállt volna amellett, hogy az orszàg csődbe menjen.
5. A magánéleti ügyei nem igazán érdekelnek. Azt intézzék el ketten Varga Judittal.
A másik problémás pont a követői. Akárhány TISZA pártival beszéltem élőben vagy FACEBOOKON, nem tudta rendesen megindokolni, hogy miért a TISZÁRA szavazna. Programjuk sincs. Az EP-s jelöltek nem is kampányolnak csak Magyar Péter one man showzik. Nem is politikusok, mit akarnak az EU-ban Na meg több olyan jelöltje van-a fővarosi listán is-akikről kiderült közben egy s más.
Ennek ellenére mégis bevédik a hívei, annyival válaszolnak, hogy azért nincs program, mert még fiatal a párt, majd alakul.
Ez minden, csak nem meggyőző érv.
Kérdező: Akkor Te is a Fidesz újabb 2/3-adára szavazol?
Mert a régi ellenzék összehozott már 4 2/3-adot a Fidesznek...
1) Ez a "ha nem jó a ló, jó lesz a szamár is" kategória. Magyar Péter amit ügyesen csinál, hogy kihasználja a magyarok kétségbeesett állapotát. Én ezt részben külső szemlélőként nézem, mert külföldön dolgozom, az ottani politikát is figyelem, de az itthonit is, rengeteget járok haza.
Plusz egy fontos szempont: Magyar Péter most arra hajt, hogy a töredezett ellenzékből elszívjon szavazókat, illetve a kis pártokat kinyírja. Programja még nincs, bárkit kritizálhat, gyurcsányot, neki mindegy.
Ha valaki valóban baloldali, az nem szavaz Magyarra. Mert tudja, hogy pár hónapja még NER-es volt, sok mindenben egyetért velük.
Engem is zavar a 2/3, de a változást balról váróm, nem jobbról.
Kérdező, érted te egyáltalán a szekta szó jelentését?
Hogy lehetne egy több milliós párt szekta?
Magyar Péternek egy joker kártyája volt, hogy vannak nála titkos felvételek, amikkel meg lehet buktatni Orbánt. Ennyi kellett az embereknek.
A baloldal pedig rájött, hogy az a sok ember mögötte nem is baloldali volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!