A Momentum honnan tudja az én és a családtagjaim magán mobiltelefonszámát?
A minap engem és több családtagomat is magántelefonszámon keresett a Momentum a kampányüzenetével.
Nem vezetékes telefonszámon, hanem mobiltelefonszámon.
Két legális lehetőség kínálkozik:
- lehet venni anonimizált telefonszám listákat a szolgáltatóktól. Ilyenkor a neved nem kapja meg, csak azt, hogy az adott szám az ország melyik felén fog kicsöngeni. (esetleg még egyéb nem személyes adattal is lehet szűkíteni a felhasználók körét)
- Valamikor te adtad meg nekik egy petíció aláírásakor és felhatalmaztad őket, hogy tárolják az adatodat.
Vagy csak elkezdik hívogatni a számokat 1-től növekvő sorrendben. Így a titkosakat is fel lehet hívni, mert amúgy nem tilos.
Megadsz egy tartományt a gépnek, az meg hívja egymás után, lejátsza az üzenetet és kész is.
Valószínűleg megadtad a számod nekik valamikor, és ezesetben semmilyen "szürkezóna" nincs benne.
Nyilván minden párt hívogatja azokat, akik megadták nekik a számukat ilyenkor választás előtt.
Meg is kérdezhetted volna a hívótól, hogy honnan a szám.
És kérheted is az adataid törlését.
9: ha valamiben nem értünkegyet, akkor miért kell a másikat leszúrni? (javadra írható, hogy még viszonylag udavariasan tetted)
Amiről te beszélsz, az az automata hívás, amiről én, az az, amikor valaki felhív - tudniillik van ilyen is. Azt hiszem, te vagy a tájékozatlan.
Az automata hívást nyomják ezerrel az ezzel foglalkozó cégek, szóval ilyen esetben az is lehet, hogy a pártnak nincs is meg a szám, hanem csak megbízott egy céget, hogy hívjon véletlen számokat vagy a saját adatbázisát.
De van élő hívás is, azt meg azokra a számokra, melyek magvannak nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!