Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Börtönbe vonul Magyar Péter a...

Börtönbe vonul Magyar Péter a szuverenitási törvény szerint, mert extrém nagy értékben fogad el külföldi támogatást?

Figyelt kérdés
Vagy megússza, mert a pénz magyar közvetítőkön át jut el hozzá ?

2024. jún. 5. 14:10
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező (köszönöm az udvarias reakciódat egyébként)!

MP felé nem viseltetek semmilyen érzelemmel. És sokan mások sem - az elkötelezett Tisza-pártosokon kívül. MP egy eszköz arra, hogy eltakarítsa végre a nemzetrontó Orbán-rendszert, s esélyt adjon némi változásra, bármennyire is nem lesz az könnyű, olyannyira bebetonozta magát a korrupt Orbán-rendszer. Jelenleg MP-nek van erre a legnagyobb esélye. Erkölcsi aggályaim nincsenek MP-vel kapcsolatban, bármennyire is szeretné ezt a Fidesz-propaganda elérni. Ha lennének is, azok eltörpülnének azon aggályok mellett, amiket a Fidesszel kapcsolatban érzek.

Van egy belső erkölcsi iránytűm, lelkiismeretnek is hívhatjuk, ami meggátolja, hogy a Fideszre szavazzak. Elfogadom azonban, hogy ez nálad és többszázezer honfitársamnál másképp van, kérdező. A családom nagy része kőkemény Fideszes. Szeretjük egymást, próbáljuk elsősorban emberek, s csak másodsorban ellenzékiek, fideszesek stb. lenni.

Egyébként ha párhuzamokat keresünk: a Fidesz jelenlegi vezérkara nem kis számban egykori MSZMP-tagokból, s KISZ-tagokból áll össze, akik harcosan antikommunista liberálisok lettek a rendszerváltás idején. Majd illiberális nemzeti konzervatívok. Orbán kb. minden elvét megtagadta. Használhatnánk rá az áruló kifejezést is, bár azt nem szeretem, mert kissé elinfláltuk e szónak a jelentését a magyar politikában, ahol előszeretettl hazaárulózzuk le a velünk egyet nem értőket.

febr. 4. 23:02
 32/32 A kérdező kommentje:
#31: Kedves Hozzászóló, úgy érzem, Veled tudnék együttműködni. Vitathatatlan OV tőkefelhalmozása, nevezheted korrupciónak nyugodtan, de érzésem szerint nem butább ember és nem kisebb kaliber, mint bármelyik másik magyar milliárdos. Ahhoz, hogy ne legyen kisebbségi érzése egy Csányi, Demján és hasonlóak mellett, az a gazdasági háttér, ami strómanon, családtagon, politikai közelállókon keresztül neki köszönhetően létrejött, szükséges. Ami nekem szimpatikus benne, hogy a hazáját, a hazája népét, kifejezetten a magyarságot -ezt még határainkon túl is- szolgálja. Én alapvetően kapitalizmus (kizsákmányolás) ellenes és ateista vagyok, tehát akár a jobboldal számára is elfogadható lennék, de nem tudom elfogadni a magukat istennek érző krőzusok létrehozni kívánt globális digitális diktatúráját az atomizált embermasszával. Ezt egyre többen felismerik mások is és az ellenérzés egyre szélesebb körű. Viktor akkor fordult el Sorostól, amikor hasonló felismerésre jutott. Maradhatott volna közöttük is egy jó egzisztenciájú katonaként, de többre becsülte magát, jogosan. Mivel kiváló politikus, ezért erről nem beszél, de tettei nyilvánvalóvá teszik. MP hozzá képest egy koncentrálatlan báb, olyan, mint Zelenszkij, de sokkal szétesőbb és bohócosabb. Akár OV-ra, akár MP-re gondolok a meggyőződésváltásukat illetően, az a mondásom jut eszembe, hogy a gerinces ember nem intelligens. (Mivel nem tud a változó környezetéhez alkalmazkodni.) Mivel az aktuális világnézetünket igen sok faktor (felmenők, családi háttér, genetikai adottságok, életút, stb. stb.) határozza meg, én mindenkiét el tudom fogadni addig, amíg nem irányul direkte más ember ellen.
febr. 13. 22:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!