Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Momentum szimpatizánsok,...

Momentum szimpatizánsok, egyetértetek?

Figyelt kérdés

Fontos, hogy június 9-én sokan szavazzunk a Momentumra, hogy meglegyen az 5%-uk. Szerintem a párt, illetve Cseh Katalin és Donáth Anna EP-ben betöltött szerepe megkérdőjelezhetetlen.

2017-ben a NOlimpia mozgalommal törtek be a köztudatba, amelynek hatására sikerült megakadályozni, hogy az ország csődbe jusson, ha megszervez egy olimpiát, mikor az alapvető infrastrukturális szolgáltatásokat sem tudja biztosítani. Az egyesült államok, Los Angeles is lemondtava szervezést, és a franciák is nagyon örülhetnek most ennek a többszáz millárdba kerülő beruházásnak.

A másik dolog, amit kiemelnék: az EP-ben betöltött szerepük. Sikerült megakadályozniuk, hogy az EU elzárja a NER elől a pénzcsapokat, és az EU-s pénzek közvetlenül az önkormányzatoknak, illetve pályázatok útján jussanak a magyar emberekhez és ne a fideszes oligarchákhoz.

Az a meglátásom, hogy a TISZA bár egy jó "jelenség", nekem túlzottan is úgy tűnik, hogy a FIDESZ európai politikájával sok mindenben egyetért. Emiatt nem tudok rájuk jó szívvel szavazni.

A FIDESZre elvből nem szavaznék, aki az EU minden döntésével szembemegy, majd aztán aláír nekik mindent.

A Mi Hazánk nem hisz a klímakatasztrófában, konteopárti.

Az MKKP nekem túlzottan is vérszegény, bár a Robin Hood alap gondolata tetszik.

A DK-nak tetszik az Európai Egyesült Államok gondolata, ugyanakkor a "DK-s múlt" miatt nem szavazok rájuk meg a listájukra. Karacsonyra viszont igen! Ugyanakkor a fővárosban is a momentumos listát támogatom.

A Megoldás Mozgalomról sokat nem tudok, csak annsit, hogy van pénzük Gattyán miatt. xD De nem egy komoly alternatíva szerintem.

A Jobbik, Második Reformkor, Mindenki Magyarországa Néppártnak vannak szimpatikus gondolatai. Márki-Zayt meg kedvelem, remélem más szavaz rajuk.

Nekem az LMP is hiteltelenné vált Ungárral az élen, aki most Vitézybe kapaszkodva próbál a fővarosi közgyűlésbe bekerülni. Egyedül az akkugyáras gondolatával értek egyet. De nekem túlságosan is fideszes.

Na ennyi. xd Köszi, ha elolvastad az elemzésem. Kíváncsi vagyok a gondolataitokra.

jún. 2. 12:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
82%
Egyszerűen nem értem mit esznek az emberek a Fideszen... A mi társadalmunk teljesen feje tetéjre állt és hisznek a háborús uszító dagadék pocok Viktortának..
jún. 2. 15:44
 22/26 A kérdező kommentje:

20) szerintem ha a TISZAt is támogatod meg a Momentumot is, akkor az EP valasztáson lehet jobb, ha a Momentumra szavazol. De csak pusztán taktikai okokból. A TISZA 1000%, hogy bejut, a Momentum billeg. Jól jött most nekik egyébként ez a Nolimpia felemlegetése, sokan akkor még nem is szavazhattak, mikor ez volt.

A FIDESZt nem most kell leváltani. Ok, erőfitogtatásbak lehet jó, ha elérnek 25-30%-ot, de igazàból ez sokat nem vàltoztat a te életeden. Ha meg a Momentum bekerül az EP-be, akkor továbbra is azon lesznek, hogy a FIDESZnek ne jussanak EU-s pénzek. Hanem csak az önkormányzatoknak. A döntés nàlad van.

Aztán 26-ban szavazhatsz a TISZÁra is.

jún. 2. 15:51
 23/26 anonim ***** válasza:
81%
22# Az lenne a legjobb konstelláció, a realitások talaján maradva, ha a Momentum bejutna az EP-be, a Tisza meg beelőzné a Fideszt...
jún. 2. 15:57
 24/26 anonim ***** válasza:
67%

Ilyen nem lesz.

A Tisza akkor fog tudni lendületet venni 26-ra, ha most nagyon odateszi. Én ezt látom.

Amióta lehet a Momentumra szavaztam, viszont most elvesztegetett szavazatnak érzem több szempontból.

jún. 2. 21:00
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Tisza nem tudod hogy fog lendületet venni ha jobboldali a szavazói meg baloldaliak. Vagy ahogy MP mondja kinyitják a pártot akkor ha ellenzéki szavazól lépnek be akkor meg a tagság fog ez elnökséggel vitázni. Ezt így nem nagyon értem hogy lesz. Ha jön a választás ott akkor már nem lesz elég ez hogy se orbán se gyurcsány. Ha MP jobboldali akkor valószínűleg nem balos gazdasági programja lesz.

Ha azért szavazok az ellenzékre mert nem szeretem az egykulcsos adót vagy hogy nincsenek adóztatva szabályozva a multik akkor minek támogassak olyat ezekben a kérdésekben pont ugyanúgy fog dönteni mint a fidesz?

jún. 3. 13:57
 26/26 anonim ***** válasza:
77%

A programját az EP választás után hozza nyilvánosságra. És szerintem nem ördögtől való, hogy valamiben "jobbos" valamiben meg "balos" nézeteket valljon vagy aszerint képzelje el a jövőt.

Nekem nem kulcskérdés az adóztatás mikéntje - az ígyis úgyis szívás -, ellenben az oktatás jövője számomra kardinális. Ha ebben olyat tud mondani MP ami azt képviseli, ahogy én is gondolkodom, akkor (sarkítva, de) a többi számomra marginális.

A Tisza párt jövőjéről meg nem akarok találgatni és prekoncepciókat gyártani. Sajnos a Momentum belső ügyeiben sincs minden rendben - legalábbis kifelé ez jön/jött le. De úgy gondolom, amíg ezek érdemi, szakpolitikai viták és nem hatalmi harcok, addig oké. Inkább ez, mint a fidesz által képviselt elvtelen pártfegyelem.

A Momentum kormányváltásának sajnos nincs relitása se most, se a jövőben. Mivel a magyar társadalom többsége nem érett az ilyesfajta nyugati liberalizmusra (teljesen jó értelemben, de sajnos ma Mo-on oda jutottunk, hogy ezt ki kell hangsúlyozni).

jún. 3. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!