Momentum szimpatizánsok, egyetértetek?
Fontos, hogy június 9-én sokan szavazzunk a Momentumra, hogy meglegyen az 5%-uk. Szerintem a párt, illetve Cseh Katalin és Donáth Anna EP-ben betöltött szerepe megkérdőjelezhetetlen.
2017-ben a NOlimpia mozgalommal törtek be a köztudatba, amelynek hatására sikerült megakadályozni, hogy az ország csődbe jusson, ha megszervez egy olimpiát, mikor az alapvető infrastrukturális szolgáltatásokat sem tudja biztosítani. Az egyesült államok, Los Angeles is lemondtava szervezést, és a franciák is nagyon örülhetnek most ennek a többszáz millárdba kerülő beruházásnak.
A másik dolog, amit kiemelnék: az EP-ben betöltött szerepük. Sikerült megakadályozniuk, hogy az EU elzárja a NER elől a pénzcsapokat, és az EU-s pénzek közvetlenül az önkormányzatoknak, illetve pályázatok útján jussanak a magyar emberekhez és ne a fideszes oligarchákhoz.
Az a meglátásom, hogy a TISZA bár egy jó "jelenség", nekem túlzottan is úgy tűnik, hogy a FIDESZ európai politikájával sok mindenben egyetért. Emiatt nem tudok rájuk jó szívvel szavazni.
A FIDESZre elvből nem szavaznék, aki az EU minden döntésével szembemegy, majd aztán aláír nekik mindent.
A Mi Hazánk nem hisz a klímakatasztrófában, konteopárti.
Az MKKP nekem túlzottan is vérszegény, bár a Robin Hood alap gondolata tetszik.
A DK-nak tetszik az Európai Egyesült Államok gondolata, ugyanakkor a "DK-s múlt" miatt nem szavazok rájuk meg a listájukra. Karacsonyra viszont igen! Ugyanakkor a fővárosban is a momentumos listát támogatom.
A Megoldás Mozgalomról sokat nem tudok, csak annsit, hogy van pénzük Gattyán miatt. xD De nem egy komoly alternatíva szerintem.
A Jobbik, Második Reformkor, Mindenki Magyarországa Néppártnak vannak szimpatikus gondolatai. Márki-Zayt meg kedvelem, remélem más szavaz rajuk.
Nekem az LMP is hiteltelenné vált Ungárral az élen, aki most Vitézybe kapaszkodva próbál a fővarosi közgyűlésbe bekerülni. Egyedül az akkugyáras gondolatával értek egyet. De nekem túlságosan is fideszes.
Na ennyi. xd Köszi, ha elolvastad az elemzésem. Kíváncsi vagyok a gondolataitokra.
Momentum szimpatizánsként nagyjából egyetértek a leírtakkal.
A Momentumra fogok szavazni, és nem szavazok át a TISZÁ-ra.
DE
ha nem jön össze az 5% (sőt ha azok a mérések igazolódnak vissza amik 3% alatti eredményt jeleznek előre) elvárom hogy Donáth Anna és a pártelnökség felelősségét vállaljon az eredményét.
A további támogatást ettől teszem függővé.
Kérdezővel és 1-el teljesen egyet tudok érteni.
Tiszáék esetében tartok tőle, hogy báránybőrbe bújt farkasok, "reformfideszesek" - ahol nem tudni, mennyi a reform és mennyi a fidesz.
7) egyetértek. Mint ahogy sok ellenzéki, én is lelkesedtem a TISZÁért úgy március-áprilisig. Viszont, amikor elkezdte az ellenzéket is vegzálni, olyan kijelentéseket tenni, hogy az Olimpia elleni fellépés rossz volt, meg amúgy népszavazás kellett volna róla, ott betelt nálam a pohár. A Momentum pont azt akarta elérni, hogy legyen erről népszavazás, de a FIDESZ kihátrált az ügy mögül.
Emberek, itt most nem kormánytváltunk, hanem képviselőket küldünk az EU parlamentjébe. Ha a TISZÁra szavaztok, kb ugyanoda küldök képviselőt, ahová a FIDESZ is küld. Ne legyetek ennyire megtévesztve.
Ha 2026-ban úgy alakul a politika, hogy a TISZA lesz a legerősebb erő, amely leválthatja a FIDESZt, akkor de csak akkor szavazok rájuk. Addig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!