Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Momentum szimpatizánsok,...

Momentum szimpatizánsok, egyetértetek?

Figyelt kérdés

Fontos, hogy június 9-én sokan szavazzunk a Momentumra, hogy meglegyen az 5%-uk. Szerintem a párt, illetve Cseh Katalin és Donáth Anna EP-ben betöltött szerepe megkérdőjelezhetetlen.

2017-ben a NOlimpia mozgalommal törtek be a köztudatba, amelynek hatására sikerült megakadályozni, hogy az ország csődbe jusson, ha megszervez egy olimpiát, mikor az alapvető infrastrukturális szolgáltatásokat sem tudja biztosítani. Az egyesült államok, Los Angeles is lemondtava szervezést, és a franciák is nagyon örülhetnek most ennek a többszáz millárdba kerülő beruházásnak.

A másik dolog, amit kiemelnék: az EP-ben betöltött szerepük. Sikerült megakadályozniuk, hogy az EU elzárja a NER elől a pénzcsapokat, és az EU-s pénzek közvetlenül az önkormányzatoknak, illetve pályázatok útján jussanak a magyar emberekhez és ne a fideszes oligarchákhoz.

Az a meglátásom, hogy a TISZA bár egy jó "jelenség", nekem túlzottan is úgy tűnik, hogy a FIDESZ európai politikájával sok mindenben egyetért. Emiatt nem tudok rájuk jó szívvel szavazni.

A FIDESZre elvből nem szavaznék, aki az EU minden döntésével szembemegy, majd aztán aláír nekik mindent.

A Mi Hazánk nem hisz a klímakatasztrófában, konteopárti.

Az MKKP nekem túlzottan is vérszegény, bár a Robin Hood alap gondolata tetszik.

A DK-nak tetszik az Európai Egyesült Államok gondolata, ugyanakkor a "DK-s múlt" miatt nem szavazok rájuk meg a listájukra. Karacsonyra viszont igen! Ugyanakkor a fővárosban is a momentumos listát támogatom.

A Megoldás Mozgalomról sokat nem tudok, csak annsit, hogy van pénzük Gattyán miatt. xD De nem egy komoly alternatíva szerintem.

A Jobbik, Második Reformkor, Mindenki Magyarországa Néppártnak vannak szimpatikus gondolatai. Márki-Zayt meg kedvelem, remélem más szavaz rajuk.

Nekem az LMP is hiteltelenné vált Ungárral az élen, aki most Vitézybe kapaszkodva próbál a fővarosi közgyűlésbe bekerülni. Egyedül az akkugyáras gondolatával értek egyet. De nekem túlságosan is fideszes.

Na ennyi. xd Köszi, ha elolvastad az elemzésem. Kíváncsi vagyok a gondolataitokra.

jún. 2. 12:04
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
84%

Momentum szimpatizánsként nagyjából egyetértek a leírtakkal.

A Momentumra fogok szavazni, és nem szavazok át a TISZÁ-ra.

DE

ha nem jön össze az 5% (sőt ha azok a mérések igazolódnak vissza amik 3% alatti eredményt jeleznek előre) elvárom hogy Donáth Anna és a pártelnökség felelősségét vállaljon az eredményét.

A további támogatást ettől teszem függővé.

jún. 2. 12:08
 2/26 anonim ***** válasza:
37%
Momentum szimpatizánsként egyetértek, mégis a Tiszára fogok szavazni, mert úgy gondolom egy jó szereplés lendületet adhat egy 2026-os még jobbhoz. Sajnos nem látom, hogy a Momentumnak lenne esélye meghaladni az 5-10%-ot. A magyar társadalom sosem lesz többségében liberális. Sajnos.
jún. 2. 12:18
 3/26 anonim ***** válasza:
7%
Mióta megjelent MP, már nem vagyok Momentum szimpatizáns, ezért a Tiszára szavazok!
jún. 2. 12:29
 4/26 anonim ***** válasza:
85%
Le kell mosni a Fideszt a színpadról!!!!!!!!!!!!!
jún. 2. 12:31
 5/26 anonim ***** válasza:
0%
Le kell mosni a Momentumot a színpadról, itt az ideje a váltásnak.
jún. 2. 12:39
 6/26 anonim ***** válasza:
66%
A Fidesz az ország erkölcsi pöcegödre... Pedofidesz!!!
jún. 2. 12:42
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezővel és 1-el teljesen egyet tudok érteni.

Tiszáék esetében tartok tőle, hogy báránybőrbe bújt farkasok, "reformfideszesek" - ahol nem tudni, mennyi a reform és mennyi a fidesz.

jún. 2. 13:14
 8/26 A kérdező kommentje:

7) egyetértek. Mint ahogy sok ellenzéki, én is lelkesedtem a TISZÁért úgy március-áprilisig. Viszont, amikor elkezdte az ellenzéket is vegzálni, olyan kijelentéseket tenni, hogy az Olimpia elleni fellépés rossz volt, meg amúgy népszavazás kellett volna róla, ott betelt nálam a pohár. A Momentum pont azt akarta elérni, hogy legyen erről népszavazás, de a FIDESZ kihátrált az ügy mögül.

Emberek, itt most nem kormánytváltunk, hanem képviselőket küldünk az EU parlamentjébe. Ha a TISZÁra szavaztok, kb ugyanoda küldök képviselőt, ahová a FIDESZ is küld. Ne legyetek ennyire megtévesztve.

Ha 2026-ban úgy alakul a politika, hogy a TISZA lesz a legerősebb erő, amely leválthatja a FIDESZt, akkor de csak akkor szavazok rájuk. Addig nem.

jún. 2. 13:19
 9/26 anonim ***** válasza:
85%
A Fidesznek kellene kihullania az EP-ből. Orbán ki fogja léptetni Magyarországot az Unióból és a Natoból!!
jún. 2. 13:22
 10/26 A kérdező kommentje:
Sajnos hosszú távon, ha hagyjuk hogy a FIDESZ itt élősködjön még, akkor van rá esély. Nézem a külföldi cikkeket is, ott is Magyarország kiebrudálását kívanják sokan. Ami szomorú nekünk, Európa-párti magyaroknak. :(
jún. 2. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!